Så klarar du högskoleprovet

Samarbeten

Inlägget är i samarbete med hpguiden.se

Bild lånad från pixabay

Har du som läser det här en utbildning du verkligen drömmer om att gå, men är rädd att inte bli antagen? Eller att dina betyg inte riktigt räcker till? Då vill jag tipsa om högskoleprovet!


Det är ett prov man gör för att visa sina färdigheter inför högskole- och universitetsstudier. Provet kan ha betydelse för att komma in på utbildningen du vill ansöka till. Ibland kanske inte ens gymnasiebetyg räcker till och då kan högskoleprovet vara en chans att komma in på utbildningen. Det finns egentligen bara fördelar med att ta provet! Provet skrivs två gånger om året, våren och hösten. Tyvärr är provet inte gratis, utan kostar 450 kronor, men det kan verkligen vara värt att göra provet om man vill ha en större chans att komma in på utbildningen man söker till. Det är ytterligare en väg förutom ens betyg.

Du kan göra provet flera gånger och det är provet med högst poäng som räknas när du skickar in din ansökan till en utbildning och den håller i åtta år! Provet innehåller specifika delar i svenska, engelska och matematik. För många är det inte bara att lita på sina kunskaper, utan man kan behöva öva på olika delar, friska upp minnet eller få hjälp med delar man inte är lika bra på. Det kan vara svårt att veta vad man ska öva på då provet är så omfattande. Därför vill jag tipsa er om hpguiden.se!

Det är en hemsida som är full av information om högskoleprovet. Där kan man kolla in gamla högskoleprov, läsa på om alla delar, testa sina kunskaper, få massa tips, videogenomgångar, all info om anmälan till högskoleprovet och mycket, mycket mer! Det finns en gratisversion där man får tillgång till bland annat över 8000 övningsuppgifter och över 100 videogenomgångar. Men vill man verkligen vara säker på att man klarar det eller behöver lite extra hjälp, så finns det en VIP-version också. Då får man till exempel tillgång till över 19.000 övningsuppgifter, över 19.000 uppgifter med förklaring, mer än 800 videogenomgångar och personlig coach. Högskoleprovet går absolut att göra även för dig som har en funktionsnedsättning, dyslexi eller synfel. All info finns att hitta på deras hemsida.


Hade jag vetat om den här sidan när jag gick i gymnasiet och sökte in till utbildningar så hade jag nog garanterat gjort provet. Men jag hade ingen hjälp att få och skoltiden var riktigt tuff. Jag gjorde aldrig provet för jag var rädd att misslyckas och att alla skolor skulle se hur dålig jag var. Dum tanke, jag vet. Det har gått några år nu och jag är så trött på att vara sjukskriven och jag vill göra något med mitt liv. Jag funderar på att söka till utbildningar nästa år och nu när jag vet om den här sidan och all hjälp jag kan få, så kanske jag kan göra högskoleprovet också.


Har någon av er gjort högskoleprovet? Skulle ni kunna tänka er att göra det?


FOLLOW ME FOR MORE - INSTAGRAM

Gillar