Motverka mjäll på bästa sätt

Samarbeten

Inlägget är i samarbete med Mjallbusters.se

Bild lånad från pixabay

Ni vet ju vid det här laget att jag älskar allt som har med hudvård och hårvård att göra. Är galen i att testa olika schampon, inpackningar, oljor och annat näringsrikt för håret. Nu tänkte jag komma med ett supertips till er som har mjäll. Jag hade det när jag var yngre, men då använde man bara ett mjällschampo och så fick man höra att det skulle lösa sig. Tyvärr är det mer än så.

För er som inte vet vad mjäll är, så är det hudflagor som lossnar. Det är helt normalt att sådant lossnar i en viss mån, men när det går överstyr och hårbotten blir extremt torrt så kallas det mjäll. Mjäll smittar inte, men kan vara en riktig börda för den som har det. Det kliar, blir otroligt torrt och det ramlar vita hudflagor överallt. Så hur behandlar man det?

Egentligen är det inte så svårt. Man måste bara göra det på rätt sätt. Ett bra schampo och balsam som är till för att motverka mjäll är prio ett. De flesta köper ett billigt, t.ex. Barnängens och fortsätter med den sedan, men det torkar ut hårbotten ännu mer då den är uttorkande, vilket förvärrar problemen i slutändan.

Det finns andra sätt att motverka mjäll på. Som jag skrev här ovan så är ett bra schampo och balsam det allra viktigaste.. Ett väldigt bra och effektivt mjällschampo kan man hitta på t.ex Mjällbursters.se . Det är ett företag som har utvecklat ett mjällschampo som är för skandinaviskt hår och som är en kur för håret under ett par dagar, för att sedan fortsätta någon gång i veckan med det. De andra gångerna man tvättar håret är det bra med ett riktigt återfuktande schampo och balsam. Det går att läsa precis hur man ska använda det för bästa resultat på deras hemsida. Deras schampo är tillverkat i Sverige och lanserades i september. Man kunde redan i juli förhandsbeställa det. Någon av er som gjorde det, kanske?

Tips nummer två är att utöver det så ska man inte gå ut med blött hår på vintern, sällan ha huvudbonad och undvika produkter som hårspray, hårgelé osv. Självklart inga krav, men det underlättar enormt om man vill få bort besvären.

Jag kan, med handen på hjärtat, berätta att jag önskar att en sådan produkt fanns för mig när jag behövde det.

Har ni något riktigt bra tips på hur man kan få bort mjäll? Om ni har det får ni mer än gärna kommentera och dela med er så att alla som har besvären kan få så mycket hjälp som möjligt. Sharing is caring.

Glöm inte att gilla inläggen ni uppskattar!

FOLLOW ME FOR MORE - INSTAGRAM

Gillar