First impression: Raunsborg Skincare

Hudvård och hårvård

Ni var några som ville att jag skriver ett inlägg om mitt första intryck med dessa produkter. Produkterna är från Raunsborg och är ett danskt märke som precis börjat säljas på svenska marknaden. Jag har fått hem dessa produkter att testa (läs mer här) men har inga krav på mig att berätta om mina erfarenheter kring produkterna här på bloggen. Men ni ville ha det, så självklart fixar jag det. Dessa produkter är från serien Nordic.

FACE WASH NORDIC

"Raunsborg® Face Wash 100 ml är en mild och skummande ansiktsrengöring. Det tar lätt och effektivt bort smink, smuts och orenheter, och lämnar huden silkeslen. Extrakt från de nordiska örterna, björk och trollhassel är lugnande, uppfriskande och återfuktande – och samtidigt uppstramande."


Den här rengöringen är en skummande gel, och tyvärr ingenting som passar min hud. Andra ingrediensen är SLS, vilket är en väldigt uttorkande ingrediens (som ofta finns i schampo bland annat). Doften är alldeles för stark för mitt tycke och min hud reagerar på den här produkten. Jag blir röd och varm. Jag vet inte vilken ingrediens som orsakar det, men jag har hört att trollhassel kan vara boven då många hudtyper finner denna ingrediens irriterande. Men huden känns ren efteråt, det måste jag erkänna, om än stramt. Gillar man dofter från natur så kommer ni förmodligen gilla denna.


SKIN TONIC NORDIC

"Raunsborg® Skin Tonic är ett vårdande, uppfriskande och alkoholfritt ansiktsvatten med en frisk doft av björk. Ett fantastiskt ansiktsvatten som passar för alla hudtyper. Vårt ansiktsvatten innehåller aktiva ingredienser från sockerbetor, som tillför fukt till huden. Medan fläder och björkbark lugnar, ger näring och fräschar upp huden, och lämnar den silkeslen. Trollhassel och tranbär har en uppstramande och antibakteriell effekt. Raunsborg® Skin Tonic är ett ansiktsvatten som effektivt tar bort smink, smuts och orenheter från huden."

Det här ansiktsvattnet var heller ingen favorit. Den verkar vara återfuktande, det kan jag hålla med om. Men tyvärr inget mer än så. Den doftar starkt. Ett ansiktsvatten är inget steg i rengöring, så jag blev besviken när jag läste att den tar bort smink, smuts och orenheter, då detta klassas som en rengöring. Och en rengöring vill man ju såklart inte ha kvar på huden. Även denna lämnar min hud röd och irriterad. Men efter ett par användningar har min hud vant sig lite verkar det som.

FACE SERUM NORDIC

"Raunsborg® Face Serum 30 ml är ett koncentrerat och återfuktande ansiktsserum som lämnar huden matt och samtidigt silkeslen. Detta beror på sammansättningen av aktiva ingredienser som omega 3, omega 6 och hyaluronsyra samt växter, örter och blommor från den nordiska naturen. Dessa ingredienser ger serumet unika egenskaper som motverkar torr och oren hud, reducerar pigmentfläckar, lindrar skadad hud och slätar ut fina linjer. Dessutom hjälper risstärkelse till att absorbera hudens överflödiga olja, och därmed kontrollerar du glansen och reducerar porernas utseende, vilket ger ett långvarigt, matt utseende utan att torka ut huden."


Detta serum gillar jag, tror jag. Den är, precis som resterande, en aning irriterande för min hud. Men den doftar gott, har en krämig konsistens och känns återfuktande. Det här känns som en lyxprodukt, om man jämför med de andra produkterna. Gillar man produkter med ingredienser från naturen, så är detta en bra produkt. Jag kommer att testa senare, med att bara använda denna produkt ihop med mina vanliga produkter (alltså inte från detta märke) och se om min hud klarar den. Att den har pump är ett stort plus!


DAY CREAM NORDIC

"En dagkräm som tränger snabbt in i huden, tillför fukt och håller huden frisk och mjuk hela dagen. Raunsborg® Day Cream har en mild doft av björk – en doft som påminner om våren. Dagkrämen innehåller Ceramide 2, som hjälper till att bibehålla eller förbättra hudens naturliga fuktbalans, samtidigt som den säkerställer att huden blir mjukare och mer smidig. Den aktiva substansen minskar även torr hud och reducerar fina linjer – och hjälper till att skjuta upp hudens naturliga tecken på åldrande. Växtextrakt från maskros stramar upp och förbättrar hudens elasticitet, medan eterisk olja från arnika lugnar huden samt har en lindrande och antiinflammatorisk effekt."


Denna dagkräm känns lite återfuktande, men inte tillräckligt. Doften är även på denna ganska stark, men gillar man dofter från naturen så gillar man nog denna. Jag själv har lite svårt för sådana dofter som blommor, örter, träd och växter. Den lämnar en vit hinna på min hud och tar ett tag att sjunka in. Men när den väl sjunkit in så känns den hyfsat bra. Lite irriterande på min känsliga hy, som resterande produkter. Den har en pump, vilket gör att man får rätt mängd produkt. Det är ett stort plus och känns mer hygieniskt!


Sammanfattning:

Jag är inget stort fan av produkterna och de verkar inte passa min hud. Kanske hade deras serie sensitive passat bättre. Starka dofter av natur (björk, blommor, örter, växter) så är det något man gillar så kan dessa säkert bli en favorit. Dessa produkter är irriterande på min hud, men det kan självklart vara någon ingrediens som jag är känslig mot, kanske trollhassel. Jag rekommenderar inte det här till någon som har känslig hy, men utöver det så kan det absolut passa. Jag kan tycka mig se att jag får lite lyster också. Det är ett plus!


FOLLOW ME FOR MORE - INSTAGRAM

Gillar

Kommentarer