Brun utan sol - olika metoder

Samarbeten

Inlägget är i samarbete med blibrunutansol.bz

Bilden är lånad från pixabay

Det är nog ingen som har missat att vi är extremt duktiga på att använda oss av fuskbränna. Jag har inte riktigt förstått varför det är så populärt, men kanske beror det på att vi inte har så många soltimmar och den värme vi föredrar året om. Det här med fyra årstider gör det inte lätt att få färg på kroppen genom att kunna ligga ute i en solstol. Hade vi haft sommar året om så hade vi nog inte gjort annat än att ligga på stranden eller i trädgården och solat. Brun utan sol har varit en trend så länge jag kan minnas. Själv har jag aldrig riktigt använt det, om jag ska vara helt ärlig. Jag har senaste året använt det någon gång ibland i form av droppar man blandar i sin dagkräm eller en face mist för att få lite färg. Mest för att slippa använda foundation. Jag har aldrig använt brun utan sol på kroppen. Det är väl rädslan att det kan bli fel och se dumt ut, eller att jag skulle kladda ner både kläder och sängkläder. Men tankarna har absolut funnits där. Kanske vill jag bara ta reda på själv varför det är så populärt.

Det finns många olika sätt att använda brun utan sol. Allt från droppar, mousse, gel, kapslar, tabletter, injektioner och krämer. Ja, ni hör ju. Det är en hel djungel att välja mellan. Och för att inte prata om alla märken och företag. Det vanligaste är nog att använda mousse eller spray, dels för att det sjunker in lätt i huden och verkar inte lämna så mycket kladd. För vem vill gå runt i timmar och vänta på att det torkar? Ingen förmodar jag. Sen får man ju inte glömma att det går att välja mellan “gradual tan” som byggs upp varje gång du tar på det, för att man lätt ska kunna välja grad på sin brun utan sol själv. Andra alternativet är “instant tan”, som ska ge en färg ganska snabbt efter att man applicerat. Olika nyanser finns också att välja mellan, för att man ska kunna ha lite kontroll över vilken färg man vill ha.

Kapslar och tabletter som kosttillskott är också vanligt att använda. De innehåller oftast betakaroten som är ett förstadie till A-vitamin som verkar skyddande och reparerande på huden, t.ex. från solskador. Detta ämne finns även i morötter och andra frukter och grönsaker. När man tar kapslar eller tabletter så tar det ett par månader för kroppen att ge färg och dessa tabletter hjälper till att få fin lyster och solkysst hud under sommaren, men minskar brännan.

En annan metod är att använda Melanotan 2, även känd som barbiedrogen. Det här syntetiska hormonpreparatet var välkänd för många år sen. Det är ett preparat som kommer i pulver, som man sen blandar och ska injicera med en spruta. Det finns också som nässpray. Detta finns att köpa hos blibrunutansol.bz. Det är ett preparat som inte är olagligt att använda eller äga, men får inte säljas lagligt i Sverige, då det inte har kontrollerats och undersökts ordentligt av Läkemedelsverket. Många som har använt det verkar ha varit nöjda, men det är viktigt att vara försiktig när man använder det och kollar upp vilken dos som passar och hur ofta man kan ta det.

Och det viktigaste av allt: Glöm inte använda solskydd året om! Superviktigt, oavsett vilket medel man tar till!


FOLLOW ME FOR MORE - INSTAGRAM

Gillar

Kommentarer