Båtutbildning för alla

uncategorized

Inlägget är i samarbete med www.batutbildning.se

Bilden är lånad från pixabay.

Har du någonsin drömt om att utbilda dig i det marina eller kanske åka ut på sjön, segla någonstans eller åka på annat äventyr med båt? Svensk båtutbildning har då utbildningarna och kurserna för dig. De har utbildningar i Stockholm, Göteborg och på distans. De har utbildningar för både nybörjare och erfarna, som fritidsalternativ och yrkesutbildningar. Idag är det inte en lag på att ha ett förarbevis för båt, men det är aldrig fel att ligga ett steg före. Det pågår diskussioner om det ska införas båtkörkort framöver och då är det ju toppen att redan ha ett förarintyg. Eller hur?

De har bland annat en grundkurs där du får lära dig det mest basic du behöver veta för att åka ut med båt. När du är klar med den här kursen får du även ditt förarintyg. Därefter om du vill ha lite mer utbildning om du kanske ska göra en längre båtresa, så kan det vara bra att läsa kursen “båtpraktik” där du bland annat får 4 timmar ute på en båt och andra viktiga kunskaper som behövs, så som säkerhetsåtgärder, läsa sjökort, styra efter kompass och navigering. Även andra bra saker tränar man på i den här kursen. Lite mer praktiskt helt enkelt. När man är klar med den här kursen får man ett Båtpraktiksintyg.

Det finns även en fortsättningskurs för de som vill ha ännu mer information och lite mer avancerat. För att läsa den här kursen behöver du ha läst de två ovanstående kurserna först. Klarar du den här kursen så får du ett Kustskepparintyg.

Förutom de här tre fritidsutbildningarna så har de även tre yrkesutbildningar: Fartygsbefäl klass 8, Handhavande av snabba fartyg och Master of Yachts.

Med andra ord har Svensk båtutbildning någonting för alla. Och det bästa med att göra sin utbildning här? Du får komma tillbaka utan kostnad om du inte skulle klara av provet.

Har ni något av dessa intyg? Eller planerar ni att skaffa?


FOLLOW ME FOR MORE - INSTAGRAM

Gillar

Kommentarer