Okej, nu var det verkligen ett tag sedan sist. Mycket har hunnit hända. Dels har vi debuterat i startklassen. Oturligt nog hade det snöat under natten så när vi steg upp var det alldeles vitt på marken. Attans hann jag bara tänka då jag har en fröken som älskar att äta nysnö. Väl på plats var det också just detta hon passade på att göra när matten var så himla nervös och inte kunde bete sig. I alla utom 2 moment åt hon snö. Haha! Vi nollade apportering, vilket inte var helt oväntat då vi haft lite problem där. Men nu äntligen börjar vi vara på rätt spår.

Trots snöätandet tyckte jag att hon höll ihop bra även fast jag var otroligt nervös. Nu har vi båda äntligen fått testa på och vet exakt vad vi behöver träna vidare på.

Ciras hälta är borta igen. Hon har slutat med medicinen men får fortfarande bara gå kortare promenader. Men peppar peppar så ser det bra ut än så länge!

Fay röntgades även förra veckan. Något jag varit äckligt nervös över. Äntligen fick vi det bortgjort och hon blev fri röntgad!! Såå glad jag blev när beskedet trillade in fredagmorgon! Äntligen, äntligen har vi också lite flyt! Nu kan vi tuta och köra på som vanligt!

Fay är också anmäld till MH. Om två veckor är det tänkt att hon ska göra det. Superspännande!!
Utöver detta så tränar vi på precis som vanligt. Vi har kommit igång med spårningen igen efter vinteruppehållet och det är såå roligt! Fay har verkligen växt till sig under vintern. Förhoppningsvis blir det debut i appellen efter sommaren! Woopwoop!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Nu är det en vecka sedan Cira blev halt. När vi gick in på rimadyl märktes det genast skillnad även om hon fortfarande visade lite hälta i framförallt svängarna. Men idag kan jag inte se någon hälta alls! Positivt även om det tagit en vecka. Imorgon är sista dagen på medicineringen så efter det får vi se hur hon ser ut.

I övrigt så tävlar jag och Fay på söndag. Det blir våran debut tillsammans i Lydnaden. Både för hennes del och för min. Blir väldigt spännande. Men det blir en perfekt träning för oss. Än har inte nerverna kommit, men dom dyker nog tyvärr upp snart. Men det ska bli roligt att se hur vi ligger till och vad vi behöver träna mer på.

Likes

Comments

Dålig uppdatering på senaste. Sorry för det!

I måndags blev Cira halt. Efter vi varit ute på promenad så skulle jag släppa dom på gården. Kopplade lös Cira som då hoppade upp för en snödriva och redan där såg jag att något gick galet. Så efter det var hon halt. Min första tanke var att hon endast hade sträckt sig men när vi väl kom in var hon mer halt och hade jobbigt att gå. Även svårt att resa sig upp efter hon hade legat.
Senare på kvällen blev hon även trebent.

Eftersom det var på samma ben som hon varit skadad på tidigare blev jag oroligt och ringde därför veterinären på tisdagsmorgon. Fick en tid igår och kollade upp henne då. Inget syns på röntgen, så inga artroser i alla fall. Även den gamla skadan såg fin ut. Nu misstänker dom att en tå har blivit uttrampad. Så eventuellt blir det operation. Just nu väntar vi på vidare besked. Tills dess får hon försätta äta rimadyl. Lilla glastanten ❤

Likes

Comments

Lite bilder från gårdagens fotografering med tjejerna.

Likes

Comments

Har nu anmält mig till våran debut i startklass. Tävlingen är om drygt 3 veckor (9/4) och jag är redan nervös! Vi har endel att träna på tills dess. Så nu har jag plockat ut delar som vi behöver nöta. Dels halter, ingångar, snabba upp sitt och snabba gripanden på apporten. Sen lite annat smått och gott. Men detta är det fokus på just nu.

Vi har redan hunnit börja och det märks redan skillnad. Dessa är ju egentligen saker man måste träna hela tiden för att underhålla. Hon har nämligen slarvat med ingångarna på senaste, men det är mest för att vi inte tränat så mycket på det. Bara av några repetitioner blev det genast bättre.

Så nu har vi lite att nöta på innan tävlingen.

Likes

Comments

Okej, bättre sent är aldrig men här kommer i alla fall utvärderingen på kursdag nr 2. Som vi gick förra helgen.

Dag 2 valde jag att börja mitt pass med fjärren och rutan. På fjärren fick jag väldigt många bra tips på hur jag ska jobba för att få henne helt still i skiftena. Bl a att jag ska stå bakom henne i stället och påminna henne om att bakbenen finns. Det är framför allt från ligg till sitt som dom glöms bort.
På rutan ville jag mest ha tips på bra inlärning då vi just börjat med den.

Därefter gick vi ihop i grupp och tränade medans instruktören gick runt och hjälpte. Körde lite blandat av det vi hade lärt oss under helgen.

Sista passet för dagen ville jag ha tips för mer fokusövningar för att få henne att hålla ihop ett helt program. Fick även tips på vad jag kan göra det gånger hon plogar.

Väldigt givande kurs med många bra tips! Även otroligt givande att se andra ekipage som kommit betydligt längre än oss i träningen. Nu är vi inspirerade och är så redo på vad detta år har att bjuda på!

Likes

Comments

Perfekt med fredagspresenter. Igår efter jobbet möttes vi av ett paket från Dogmania.se och ett från fritidsfabriken. Materiell lycka! Leksakerna blev som alltid uppskattade här hemma. Fay är dock inte så svår att köpa något åt, hon skulle nöja sig med ett snöre typ. Hahah.
Bild på byxorna kommer senare!

Likes

Comments

Här kommer filmen från "träningstävlingen" i helgen. Kanonbra att köra igenom alla moment med publik och domare. Sen även att få tips på vad man ska träna mer på och hur. När jag väl kollade igenom filmen så inser jag att vi visst är startklara, även om det inte är perfekt. Så just nu lutar det åt en start i april. Om jag vågar förstås. Haha!

Likes

Comments

Idag anlände äntligen Fay's tjänstetecken! Det blev så himla fint! Passade henne utmärkt! Fay är däremot ungefär lika nöjd som hon ser ut att vara.  Hahah!

Likes

Comments

En rolig helgkurs är nu över och mitt motivationskonto är överfullt! Fick väldigt många bra verktyg att jobba vidare med.

Kursen startade kl 9 i lördags med en kort presentation av oss själva. Därefter körde vi pass där vi fick välja vad vi ville ha hjälp med. Första passet körde vi apportering. Fick bekräftelse med att det vi redan gör var riktigt bra och att vi ska fortsätta med det. Men fick även tipset att låta henne jaga ikapp apporten när jag håller i den för att gå snabbare gripanden. Så det var verkligen kanon att få mer skinn på näsan där. Känns som att det redan blivit stor skillnad.

Andra passet körde vi fotgående och tredje passet fick bli en träning på att tävla. Körde igenom alla moment i startklass med bara tävlingsmässig belöningen. Här fick vi direkt se vad som behöver läggas mer krut på. Framförallt är det stadga i stanna då hon gärna tjuvar. Men sen även att hålla fokus ett helt program. Precis som Sofia sa så är hon fortfarande väldigt ung men med träning kommer det bli kanon. Kul att få ett kvitto på vad som funkar bra och mindre bra. Nu vet vi exakt vart krutet ska ligga.

Det var ungefär vad vi hann med dag ett. Kommer ett inlägg imorgon om dagen två!

Likes

Comments