❤ Nobel Fredsprisen 2018 ❤

Mine Kjære Lesere ❤

Jeg har sittet å lyttet til talene til årets Nobels Fredspris vinnere i år. De begge to var utrolige sterke og to mennesker som har opplevd så grusomme ting,som er så vanskelig å sette seg inni. Hvordan andre mennesker kan skade og gjøre det mot et annet menneske. Bilder og skildringer er så sterke. Det er vanskelig å ta inn. Så mye brutalitet inn på en gang.

Jeg synes hennes tale var et knyttneve slag til alle Europeiske land i grunn. Og vår egen regjering. De har bare stått å sett på. Og gjør det vel ennå. Det er ikke over ennå.

Ennå er der kvinner i fangenskap som ikke er frie. Tenk på det et sekund.

Men for et Forbilde og en kvinne kraft hun viser. Jeg har ikke ord eller ord blir fattige. Hvordan klarer hun å gå videre er neste spørsmål ? Etter alt hun har opplevd. Det er en styrke i henne,som slår alle i magen. Ingen tørre øyne og se. En så sterk historie. Men sannheten er. Hun har ikke noe valg i grunn. Det er henne skjebne og den er brutal og ingen skal i vår verden måtte oppleve det.

Jeg synes mitt land og flere andre er ganske feige på mange måter. Når det blir så vanskelig så stenger vi grensene våre. Blir mindre medmennesker og sitter å ser på. Verner om oss selv og ser mot vår egen nesetipp. Så ser vi på TV og sier: " Huff så fælt. Men ikke mitt ansvar ". Vi alle har et ansvar for meningene våre og holdninger. Ikke la disse menneskene vinne. Gjøre oss mindre menneskelige alle sammen.

Mitt spørsmål blir. Hvem laget disse menneskene ? Jo, de vestlige landene. Og dette må vi ta innover oss. Vi laget dette problemet.

❤ Therese Marie M. Hussein ❤

Liker

Kommentarer