Header

Fredagen den 5e januari kom vår Agnes till oss. Vi har varit inlagda på BB till tisdags pga att jag fick havandeskapsförgiftning efter förlossningen och hade ett riktigt högt blodtryck, sedan fick vi åka in igen i onsdags för att hennes bilirubin-värden var höga så hon fick sola från onsdags till torsdags sen fick vi åka hem igen. Idag skulle en återkontroll tas på det så blev en tripp till Karlskrona idag igen. Medan svaren på proverna kom tog gick vi första gången med barnvagnen på stan, himla mysigt! Proverna var bra och vi åkte hem för att bada Agnes. Finns nog inget som hon gillar så mycket som att bada, hon bara njuter då och håller på att somna. Ska skriva min förlossningsberättelse men just nu vill jag bara vara i bebisbubblan lite och mysa med min lilla familj.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

  • 345 Readers

Likes

Comments

Jag har aldrig varit så orolig som den här tiden som gravid. Man har något inne i kroppen som man inte har någon koll på, lever den där inne eller inte? Är allting bra med den? Allt känns för bra för att vara sant och jag förstår inte att vår bebis är där inne, som jag ska föda ut och ta hand om. Man går och överanalysera allting och nojar sig över minsta lilla. Man bryr sig så mycket om den lilla varelsen som man aldrig har träffat. Igår hade mitt blodtryck höjts ännu mer och ligger nu på 140/90 och det jag har legat på innan är 110-120/70. Hade även lite äggvita och vita blodkroppar i min urin men de hade jag sist med och då skickades det till odling men var normalt. Trots detta skulle inga åtgärder göras förutom att hålla koll en gång i veckan fram till bebis fötts. Kände bara två svaga buffningar igår förmiddags sedan har vi inte känt bebis nåt mer trots att vi har buffat på magen, druckit kallt och ätit nåt sött. Så idag ringde jag in till spec mvc och fick en tid halv 1, så ska snart dit. Vill bara ha ut bebis nu!

  • 514 Readers

Likes

Comments

Hoppas alla har haft en riktigt bra jul och får en bra fortsättning! Vi har haft en riktigt bra och mysig jul. Åkte till Antons föräldrar i fredagskväll och har sovit där fram till ikväll. Har firat med olika delar av hans släkt de olika dagarna. Varit skönt att vara hemifrån men herregud vilken hemlängtan vi hade i eftermiddags. I lördags var det lite kaos då jag fick världens magont mitt från ingenstans, ville bara spy och skita. Sprang in och ut från toaletten hela eftermiddagen, sedan gick det över med att vara skitnödig och bara ha ont i magen. Låg med värmekudde och fick ta Alvedon, kunde verkligen skrika av smärta emellanåt. Sedan släppte det efter ett tag och kändes inte alls. På söndagen var det också så ett litet tag men inte likadant som på lördagen. Nu har jag bara haft lite molvärk. Har tid hos barnmorskan imorgon då hon vill ha koll på mitt blodtryck eftersom att det fortfarande är högre än vanligtvis.

  • 500 Readers

Likes

Comments

Idag går vi in i vecka 38 och nu räknas bebis som färdigbakad. Alla organ är alltså mogna och bebis lägger bara på sig fosterfett. Mina  sammandragningar/förvärkar har nu ökat och det började komma lite från slemproppen i förgår och inatt kom det en ännu större klump från slemproppen. Är verkligen så trött på att vara gravid nu och vill bara ha bebis här men samtidigt är det bäst att den stannar fram till det nya året. Dels pga att den blir sist med allting, utvecklingen och saker som körkort osv jämfört med andra i samma ålder, men samtidigt känns det stressigt om den skulle vilja dyka upp nu vid jul och nyår. Men bebis är så välkommen när den än vill ut och vi får helt enkelt se hur det blir då. Idag ska jag på besök till BM bara för att ta blodtryck och lyssna på hjärtljud, då vi inte har nästa tid förrän den 2a januari.

Nu är bebisrummet helt klart och här är lite bilder på det.

  • 590 Readers

Likes

Comments

Idag går vi in i vecka 37, hur galet är inte det? Nästa vecka är trollet där inne helt färdigbakt och redo för världen. Idag har vi varit i rådhuset och skrivit på faderskapspapper och gemensam vårdnad. Vi vill ha det mesta klart i tid så man slipper stressa med det senare. Jag har även varit hos barnmorskan och det var så skönt efteråt. Vi har varit väldigt oroliga den senaste tiden då mitt blodtryck har ökat, jag har mått väldigt konstigt och haft flimmersyn. Sedan har jag problem med klåda. Det var så skönt att prata med barnmorskan om det här och hon lyssnade verkligen och tycker att vi ska ha besök oftare bara för att kolla hjärtljuden och blodtrycket. Mitt blodtryck var fortfarande högt tillskillnad från mitt vanliga så vi tog urinprov, det visade dock ingen äggvita men lite andra bakterie så det åkte på odling. Hjärtljuden var bra och SF-måttet fortsätter ligga på kurvan.

Förra veckan när åkte bil fick jag världens starkaste sammandragningar med extremt onda förverkar. Trodde verkligen att det var dags då men det gick över så fort jag reste mig ur bilen. Har haft väldigt mycket sammandragningar och förverkar, därför tror barnmorskan att jag inte kommer att behöva gå över tiden och isåfall bara någon dag. Hon pratade som att vårt hjärta kan dyka ut nu när som helst, vilket gör mig pirrig nu. Är ju så trött på att vara gravid nu! Annars då? Vi har börjat julmysa nu, köpt julgran och bakat massa gott. Nu ska jag ta tag i tvätten, ha det bra.

  • 601 Readers

Likes

Comments

Igår blev jag överraskad med en babyshower av mina fina vänner. Hade verkligen inte tänkt att någon skulle göra så fint för mig och mitt lilla troll, blev så himla glad. Anton var också med och det var jag ännu gladare för, då han är en lika stor del av det här som jag och anser att han ska bli firad minst lika mycket. De hade fixat tårta, kakor, frukt och snittar. Allt var riktigt gott och fint, började gråta över hur fina vänner jag har! Är så himla glad över att ha de i mitt liv, hur mycket de har funnits där i med och motgångar. Tack ännu en gång alla som var delaktiga och för alla fina presenter.

  • 720 Readers

Likes

Comments

Den här helgen har gått i ett rasande tempo och imorgon är det måndag igen. Igår var vi i Kristianstad för att shoppa lite men jag hittade tyvärr ingenting, utan beställde lite bebiskläder när vi kom hem igen då H&M hade mer rea på nätet än i affären. Anton hittade två par skor. När vi kom hem gjorde vi ett pepparkakshus, man glömmer fort hur pilligt det där är. Jag brände mig på handen och Anton lyckades sätta ihop skorstenen fel. Det viktigaste va att bara ha kul tillsammans och det hade vi!

Idag har vi storstädat lägenheten, fikat på mandeltårtan, storhandlat och bara myst.
Mina sammandragningar och förvärkar har blivit riktigt kraftiga nu emellanåt. När vi var i Kristianstad igår fick jag riktigt mensvärk och kunde knappt stå upp ett tag. Inatt när jag skulle sova gjorde det riktigt ont i ryggslutet, kunde inte slappna av alls och fick tillslut ta Alvedon och då släppte det lite. Idag ilade det i fiffi när vi handlade och när vi åkte hem fick jag kraftiga sammandragningar, haft ont i magen som strålar ner till benen från och till idag. Tror dock inte att hon vill ut än på ett tag men som sagt så vet man aldrig! Ska till barnmorskan imorgon och ska prata med henne om det då.

  • 724 Readers

Likes

Comments

Vaknade till halv fyra imorse och sedan var det omöjligt att somna om, bebis busade och mina vader krampade. Halv nio var det dags för tillväxtultraljud och det var kaos där när vi kom dit. Var en vikarie från Karlskrona och hon visdte inte vad hon skulle göra eller varför men efter lite om och men, redde det ut sig. Hon mätte i olika vinklar för att sedan få fram en genomsnittsvikt på +/- 2200gram men skulle sammanställa och skicka till min läkare. Fick inte veta procenten men ska ta det med min barnmorska på måndag. Flödet i navelsträngen kollades och hon försökte se vilket kön det var. Det var inte så lätt då bebis bara ville ligga ihop med benen men hon trodde tillslut att det var en flicka. Vi säger numera henne till bebisen och namnet om det är en flicka. Vi har både bestämt tjejnamn och killnamn. Om det är en flicka kommer hon att heta Agnes och om det är en kille kommer han att heta Melwin. Vi bryr oss egentligen inte så mycket om könet utan bara om att den mår bra men är mer personligare när man vet vad det är för något där inne.

Efteråt passade vi på att åka in till försäkringskassan då vi hade en del frågor och när vi har ringt har vi bara fått flumsvar. Nu ska jag läsa lite och försöka vila, ska sedan in till sjukhuset i eftermiddag igen. Har börjat med "magplasket", där vi är 6st gravida och gör lite övningar och avslappning i varmvattenbassängen. Riktigt skönt och kul att träffa andra i samma situation.

  • 807 Readers

Likes

Comments

Igår var vi på visning på förlossningen i Karlskrona, det var först en barnmorska som jobbade på förlossningen som pratade om vad som händer där. Sedan kom en från BB och pratade om vad som händer under tiden där och därefter fick vi en rundtur på förlossningen. Tycker att det är bra att de har så att man får se och kan förbereda sig mer. Vi funderar ju lite på om att föda i Karlskrona eller Kristianstad men det lutar mest åt Karlskrona. Men vi kommer vara mycket i Bromölla under jultiderna och om det skulle hända att den vill komma ut då tar vi givetvis Kristianstad.

Har sedan någon vecka tillbaka haft en del sammandragningar och förvärkar men bara väldigt milda. Men igår när vi var på väg hem från Karlskrona fick jag väldigt grova förvärkar och det högg verkligen tag. Har hållt i sig idag med men får se om det släpper. Bebis har börjat hicka flera gånger om dagen nu med.

Hämtade ut en startbox från libero häromdagen, den innehöll bra saker som man kan behöva i början när man inte har hunnit köpa hem allt.

  • 794 Readers

Likes

Comments

Idag var det dags för ett besök hos barnmorskan, vi pratade först lite om amning och sedan om min förlossningsrädsla. Vi kom fram till att det hade varit bra i mitt fall att jag tog kontakt med Ofeliamottagningen då man kan få lite olika sortera hjälp, dels samtalshjälp men även kontrakt på det man känner sig rädd för, exempelvis om man är rädd för smärtan gör de ett kontrakt på att man SKA få bedövning tidigt. Om förlossningen tar lång tid kan man få kontrakt på att det blir kejsarsnitt istället. Eftersom att jag har svårt att be om hjälp så kan det kännas bättre. Men känner att jag behöver tänka på det lite och diskutera mer med Anton.

Sedan kollade vi blodtryck, hjärtljud och SF-måttet som vanligt och allting såg bra ut. Hade lite dimsyn för någon vecka sedan och kände mig konstig i huvudet, var därför rädd att blodtrycket va högre men det låg där de alltid brukar ligga. Vi kollade även hur bebis låg och den låg med huvudet ner mot bäckenet men var inte fixerad än, det är ju ändå ganska tidigt. På fredag ska jag på magplask, avslappningsövningar i vatten som är bra inför förlossningen. Nästa tisdag är det först föräldrarträff och sedan studiebesök på BB i Karlskrona. På fredagen får vi se lilla trollet igen på tillväxtultraljud.

Ni får en söt bild på Anton och en nalle vi har köpt till bebis, vi sover med den i sängen för att våra lukter ska sätta sig på den.

  • 832 Readers

Likes

Comments