Instagram @vegomedtherese

Ni hittar mig även på Facebook under "Vego med Therese" https://www.facebook.com/vegomedtherese/ For international readers: Google translate is available in the meny if you press the symbol with the three lines in the left top corner.

Vegansk lasagne


Detta mina vänner är garanterat de fulaste matbilderna jag tagit haha men helt ärligt den godaste maträtten! Jag har alltid älskat lasagne i alla dess former men har faktiskt aldrig gjort en vegansk lasagne förut, det ångrar jag garanterat nu när jag har insett hur otroligt simpelt och gott det är. Finns verkligen ingen anledning att göra en icke vegansk lasagne när denna är minst lika enkel och galet mycket godare!


​Recept för en stor ugnsform:

​Ett paket lasagne plattor (se till att de är gjorda utan ägg, spår av ägg är okej)

Hälsans köks sojafärs 850g fryst

En zucchini

Burk med tomatsås 400ml

En liter oatly imat

Cirka 100 g mjölkfritt smör

5 msk vetemjöl

2 tsk soja

Några skivor veganost (jag använde violife cheddar)

Salt, svartpeppar, vitpeppar, vitlökspulver, oregano


​Såhär gör du:

​Sätt ugnen på 200grader. 

​Färsen: Börja med att lägga i hälften av smöret i en stekpanna. När det har smält så adderar du sojafärsen. Riv eller skär zucchinin i smala bitar och lägg i med färsen. När färsen börjar få färg är det dags att lägga i soja, cirka 1 dl imat samt krydda med svartpeppar och salt. Blanda ordentligt tills imat har blandats bort ordentligt. Smaka av om du vill krydda mer och häll sedan i tomatsåsen. Låt vara på låg värme. 

Bechamelsås: Smält resten av smöret i en kastrull på medelvärme och addera sedan mjölet allt eftersom. Blanda hela tiden så det inte blir bränt. Häll sedan i imat och låt koka upp under omrörning. Såsen kommer börja tjockna lite så fortsätt blanda och krydda sedan med vitpeppar, salt och vitlökspulver. 

Ta sedan fram din form och häll ett tunt lager med sås i botten. Lägg på ett lager lasagneplattor och sen är det bara att varva med sojafärsblandningen och plattor. När du är klar med det översta lagret så lägger du ett lager med ost på och sedan täcker du allt med resten av bechamelsåsen. Toppa med oregano sen in i ugnen cirka 30-40 min! Låt gärna stå i cirka 10min efter du tagit ut den från ugnen men kan du inte vänta så är det bara att äta på direkt! 


Gillar

Kommentarer

EmmaWahlstrom
EmmaWahlstrom,
Ser riktigt gott ut! 😍 Lasagne blir aldrig bra på bild 🙈😝
nouw.com/emmawahlstrom
Martin
,
Hej. Hur mycket imat i bea såsen?