Header

Allmänt, Hästarna

Dagarna bara rullar på och det är redan fredag i morgon, vaknade varje dag förra veckan med huvudvärk och kände mig yr och fick höra att vissa på jobbet känt samma sak... nu när det har släppt så är det halsont och säkert någon förkylning på gång, alltid ska det vara något.

Förra veckan i måndags var jag ute och skrittade Loffe i skogen och solen tittade fram för en gångs skull. Var som att vara i en sago skog när det singlade ner små snöflingor i solen.

Måste förresten visa vad jag fick när jag fyllde år, har glömt det och hade inte ens förväntat mig något.
Fick en fin mugg på med alla prinsarna på och en datormus matta med mitt favorit motiv på mig och Loffe! :D

Känner att jag verkligen inte har tid att bli sjuk just nu då jag har stalltjänst på lördag och så är det pay and jump hela helgen. Rex ska få starta på lördag när det är mer tittiga hinder så får vi se hur han tar sig an det och Loffe på söndag bara för att han ska få hoppa lite han med.

Ikväll är det hoppträning för Bosse med Rex så ska bli kul. Önskar ibland att man kunde få spendera lite mera tid hemma, är man inte på jobbet så är man i stallet och har mamma hjälp till och mockat är man hemma till 18-18.30 annars är man inte hemma för ens 19-20. I alla fall när jag jobbar förmiddags veckor. Får jag välja tycker jag bättre om kvälls veckorna men är olika för alla.

Haha igår när jag var i stallet så låg Loffe och vilade och han var lite rolig när de fick ett var sitt äpple för han reste sig inte ens utan fick gå in och mata honom fast han låg ner, han såg väldigt nöjd ut. Var samma med höet, han tyckte minsann att jag allt kunde lägga det där han låg så han käkade en tuss liggandes innan han hoppade upp. :P

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Jaha då kom snön tillbaka och den kommer inte att bli långvarig, är ganska bra utan snö och jag föredrar hellre lera än is!

Förutom jobbet idag så måste jag en sväng till granngården och sen är det stall sysslor och motionera båda prinsarna.
Vart rätt irriterad på mig själv igår när jag motionerat färdigt Rex, hur svårt ska det vara att bara vara konsekvent?!
Tydligen väldigt svårt då man är alldeles för velig ibland så nu är det bara att stampa ner foten och bli både mer bestämd och konsekvent! Att hela tiden bara jobba och se framåt och framför allt dra den lilla latmasken ur en!
Bara att rida som att man alltid hade en instruktör som stod på mitten.

Kolla vilken trött mössa till häst jag hade här om dagen, fick en bild från en annan från stallet så fick mig ett gott skratt faktiskt.

Likes

Comments

Allmänt, Hästarna

Är jag sämst på att uppdatera här kanske? Svar ja!

Kan börja med att det var pay and jump förra helgen och valde att gå in och hoppa 90 och 1m. Har inte hoppat 1m på pay and jump sen jag vet inte när, typ kanske när höjd skräcken inte fanns där så var lite smått pirrig! Det bästa med Loffe är att jag vet oftast exakt vart jag har honom och också då oftast långt innan jag ens styr på ett hinder. Att sitta mentalt på framhoppningen där hindren oftast är på maxhöjd tär lite på mig innan jag ska in på banan. Oftast känns det väldigt mycket bättre inne på banan så att jag kan gå in och göra det jag ska men övning ger färdighet.

Bjuder på en film snutt på Loffes 1m runda, fick tyvärr inte Rolex på film då jag inte hade någon som kunde hålla i kameran på söndagen.

Kan i alla fall säga att Rolex var helt fantastisk och att jag verkligen ser fram emot kommande tävlings säsong! Loffe var var felfri i båda sina starter medans Rex var felfri i 90 och det hindret han tittade på första svängen var det vi råkade peta andra rundan så lite slarv från oss båda. Annars hoppade han så fin att han höll på att hoppa mig ur sadeln två gånger! Fina lilla prins!

Så tråkigt nu dessutom när all snö har smält bort, vart så fint och ljust och prinsarna tyckte det var roligt att busa i snön ute i hagen.

Annars under denna vecka har jag känt mig extremt trött och har liksom värkt i kroppen utan att jag är sjuk eller så, några andra i stallet hade känt samma sak så kanske är nått skit som går. Hoppas det går över fort!

Idag har jag trimmat båda killarna i ridhuset och Loffe kändes halv dan och Rolex lika så men Sverker var och kollade på Rex här om dagen och sa att han var lite roterad i ländryggen så det förklarar varför jag upplevt honom som spänd framför allt åt vänster. Ska rida honom ordentligt i veckan och klämma och känna men kan redan nu säga att jag vill att Sverker kollar honom en gång till för säkerhets skull!

Kolla hur Loffe såg ut i morse förresten, någon hade sovit med inlevelse i natt! Började skratta när jag såg honom.

Och så har de fått nya skor idag med så varit full rulle plus att jag hunnit tvätta min skitiga bil!

Likes

Comments

Snö kan man säga att vi har fått i alla fall, är ju dumt att få lite grann utan vi smackar på allt på en gång! xP
Har inga snö sulor heller så får köpa på hööks någon dag.

Båda prinsarna har varit lite lösa i magen och sen om det beror på att det är kallt och varmt om vart annat eller om det är fodret är svårt att säga men verkar gå åt rätt håll i alla fall.
I helgen så lyckades vi äntligen ta oss ut på en skritt tur i skogen då underlaget varit så dåligt tidigare. Annars har det tråkigt nog mest blivit ridhuset.
Igår var det hoppning för Bosse och Rex kändes fin men jag själv kände mig lite tankspridd, tänkte även ta ut Sverker en sväng för att kolla av Rex lite för säkerhets skull också.

I helgen är det pay and jump både lördag och söndag så rätt skönt att kunna ta en häst var dag och inte behöva stressa mellan starterna. Båda ska hoppa 90 och 100 så får vi se, blir första gången Rex och jag hoppar 100 men på träning hoppar vi högre. Så kommer nog gå galant.

Alltså har knappt sovit något i natt så jag som tänkt åka iväg ikväll får lov att hålla mig hemma! Tror jag sovit totalt 45 min eller något... Aja bara bita ihop och ta sig till jobbet.

Likes

Comments

Alltså dagarna vara rullar på och både jul och nyår är över, har ni kommit på några bra nyårslöften?
Mitt nyårslöfte som består varje år att göra allt det som inte är bra bättre. Är ett bra löfte som kan innefatta precis vad som helst. ;)

Dagarna med hästarna rullar på och förra veckan var det Loffes tur att få hoppa för Bosse och han kändes jätte fin och var som skolboken som vanligt. Rex hoppade jag för Annelie igår och även fast hindren ligger på 110 känns allt så lätt med honom. Han är så glad och positiv hela tiden, dock väldigt klåfingrig! Vet inte hur många par boots han har förbrukat ute i hagen så nu har vi beställt hem boots som man drar på över hovarna som inte har några spännen så kan han alltid försöka få av sig dom!
Lite jobbigt med vädret just nu också när det är kallt och varmt om vartannat, blir lixom is och knölig frusen lera eller lersoppa... kan hoppas att våren kommer tidigt i år!

Hur är det med mig annars, jo jag lever men är väldigt trött efter för lite sömn i flera dagar. Sen känner jag mig väldigt förvirrad i mig själv då jag kan känna ibland att jag inte vet vart jag har mig själv riktigt, tur att hästarna finns så man kan stötta sig på dom och att de får en på andra tankar.
Nog om det dags att jobba sista timmarna och sen hem för i morgon är det fredag! :D

Likes

Comments

Allmänt, Hästarna, Träning

I veckan som varit så tränade jag med Rex för Annelie i tisdags och han kändes väldigt fin, kul att allt börjar sätta sig mer och mer. I onsdags kom veterinären och kollade tänderna på dom båda och Rex var jätte lite vass på ena sidan men inget som egentligen störde honom och Loffe var lite vass längst in på ena sidan. Känns väldigt skönt att ha det överstökat med.

Var med på inomhus terrängen med båda hästarna och Rex fick gå första dagen då jag inte vet om han hoppat terräng hinder tidigare, tänkte att övningarna kanske skulle vara lite lättare första dagen. Han började redan i ridhus dörren och blåsa upp sig för att det stod minsann en massa konstiga saker där inne som inte brukar vara där så första varvet i skritt runt var en lätt utmaning då ha minsann tyckte det gömde sig både krokodiler och pirayor under! Men han var jätte duktig och hoppade allt jag bad honom att hoppa med en viss övertalning ibland. Bjuder på en film från sista ritten när det var ihop satt till en hel bana.

Loffe var också jätte duktig och hoppade allt som han inte gjort annat, han skulle nämligen för länge sedan blivit fälttävlans häst men det var någon som var lite för feg för det! xD Får bjuda på en film från Loffes runda med och ja det enda hindret vi inte hoppat fram något på var naturligvis det han försökte smita förbi för det spökade väl som vanligt. Och det smala hindret som var nummer två smet han förbi då Bosse tagit bort in fångarna på sidorna så då såg det annorlunda ut i hans värld.

För övrigt så har jag lyckats få någon dum köld eksem på kinderna så det ser väl lite ut som jag fått nässel utslag, har blivit mycket bättre utav att klämma i mig en allergi tablett och smörja med hudsalva då jag redan innan jag fick utslagen var väldigt torr i ansiktet. Så man kanske skulle bli bättre på att ta hand om sig själv också?! Blir det inte bättre får man väl gå till läkaren i veckan.

Ska strax ner och kvällsfodra i stallet och pussa lite extra på mina fina prinsar!

Likes

Comments

Hoppas att nu alla får en bra jul, det har min varit än så länge.

Började min dag i stallet och fodrade alla hästarna och gjorde lite stall fix för att få hjälp av syrran att motionera ena prinsen så vart Rex för mig idag och vi trimmar dressyr vidare. Var jätte roligt när jag red dressyr för Annelie i måndags att hon tycker att vi har utvecklats massor sen senast för 3-4 månader när hon såg oss rent dressyr mässigt senast. Annars har jag typ bara hoppat för henne och skött dressyren helt själv så känns bra att få beröm för att det går åt rätt håll. Att man sitter och vet vad man håller på med lixom. ;)

I torsdags fick båda prinsarna hoppa och de var båda pigga och glada, Loffe låg på för en gångs skull och Rex var som en rally räka runt. Båda var jätte duktiga, Loffe var en professor som vanligt och Rex får man lixom hänga med och försöka lösa det som dyker upp under resans gång så att säga. Älskar att han är så positiv hela tiden!

En liten film snutt på Rex från sista rundan, finns såklart en hel del att finslipa på men ser verkligen fram emot kommande tävlingssäsong!
Då ska vi minsann vara bäst!

I morgon så är det iväg på lite jul lunch, på tisdag blir det markarbete för Annelie på Rex. Onsdag så är det veterinär besök för att kolla tänderna på prinsarna. Torsdag och fredag är det inomhus terräng så Rex ska få gå första dagen och Loffe sista så blir spännande! Mamma säger att hon ska sitta med popcorn på läktaren! xD

Aja god jul allesammans så läge.

Likes

Comments

Allmänt, Hästarna, Shopping

Tänk vilket ekorrhjul man lever i egentligen, samma varje dag med jobb och hästar! Tur att båda delarna är roliga och att man har roliga kollegor som förgyller ens dagar, det gör verkligen mycket.
Har med jämna mellanrum väldigt mycket funderingar som snurrar runt i huvudet på mig och det kan vara allt möjligt, inte lätt alltid alltså...

Är så trött att jag känner mig helt jätte vimsig och trött, har inte sovit ordentligt på en vecka snart, får väl be någon klubba en stekpannan i huvudet på mig så att jag däckar vare sig jag vill det eller inte! xD

Vart en snabb sväng till hästarna också med syrran som ridhjälp till Loffe idag. Vart lite lugnare med motion då båda ska hoppa i morgon så lär väl vara mer död än levande i kroppen på fredag. Men man gör väl som med allt annat och bara biter ihop och försöker ta dagen som den kommer och helst med ett leende typ.

Just ja vi firade en som fyllde år hemma igår och vart både mat och fika i stora lass och kan säga att jag var rätt illa mående i morse då allt inte hade hunnit lägga sig än. Kolla lixom hur mycket fika det bjöds på!

Idag har vi nog inte gjort annat på jobbet än att fikat heller så man var typ helt bubblig fortfarande efter dagens slut. :P

Mina nya vill ha begär är denna gång smink, i och med det jobbet jag har så sminkar jag mig nästan aldrig men när jag väl gör det så tycker jag det är rätt roligt. Favorit märket är Anastasia och deras smink paletter är så galet fina! Så får se om de råkar komma hem till mig.

Likes

Comments

Allmänt, Hästarna

Många gånger är jag lycklig lottad som har mina hästar att luta mig mot när jag själv känner att jag är över allt inombords!
Med dom blir jag alltid lugn oavsett hur jag känner mig och det är fantastiskt, bästa av allt är att när jag sätter foten i stigbygeln och sitter upp så lämnar jag oftast mina problem på marken.

Nog om det så är det nu en vecka kvar till jul och under mellandagarna börjar det redan bli full planerat med aktiviteter, allt från träningar, veterinär besök och vara lite behjälplig.
Det tråkigaste med vintern är all is som måste komma så att man knappt ibland kan ta sig ut i skogen så att man får hålla sig till ridhusen. Aja man får vara tacksam över att man har de i alla fall.

Tidigare i veckan plockade jag fram lite bommar så att de fick göra något annat än bara ren dressyr så låg på en stor åtta och rullade med Loffe och han kändes jätte fin. Rex kunde jag inte riktigt koncentrera mig på då det var en inne samtidigt i ridhuset som irrade omkring över allt, kunde inte se om personen skulle till höger eller vänster så vi gjorde så gott vi kunde och gick hyfsat. Bara att träna på helt enkelt.

Prinsarna för övrigt börjar bli dyra i drift då både täcken, grimmor och boots går sönder, kommer sätta på dom en varsin munkorg snart så kan de stå och skratta åt varandra i hagen! Köper nu mera bara billiga täcken då man undrar om det är två stora hamstrar man äger istället för hästar!

Sitter just nu och skissar lite men ska väl ta och sova så man orkar i morgon till jobbet, då är det även dressyr träning för Annelie med Rex och sen har man även Loffe att trimma och stallet att fixa i vanlig ordning. Tänk om man tog hand om sig själv lika bra som hästarna! Då skulle man kanske må som en dröm jämt. :P

Likes

Comments

Allmänt, Hästarna, Shopping

Idag kom det äntligen snö! Men den får förmodligen inte ligga kvar ens... men hoppas kan man alltid och jag vill verkligen att det ska komma ännu mera så man kan ut och snö galoppera med hästarna. Är så himla roligt! :D

För övrigt rullar dagarna på och känns lite som det ena problemet efter det andra håller på och löser sig på flera olika fronter vilket är rätt skönt för det tar så mycket onödig energi.
I helgen så har det varit stora tävlingar på klubben som började redan i torsdags så har varit lite si och sådär med att kunna motionera hästarna eftersom det var upptaget i ridhusen typ hela tiden och väldigt halt ute. Vågade mig ut i lördags och red på så gott det gick med tanke på alla isfläckar här och där så kan säga att det var två pigga killar att motionera idag. :P
Eftersom jag inte kunnat rida ordentligt under helgen ägnade jag mig åt att klippa Loffe som såg ut som en stor nalle och eftersom han var så lurvig på benen fick jag ta det sista med saxen så ser inte så vackert ut men Aja mer funktionellt än innan, ser ut som han raggsockor på dig! xD

Sen hämtade jag även mitt "egendesignade" schabrak från equilline som kommit under helgen, tog den vanligaste designen på den som kommer passa bra till mina blåa Freejump stigbyglar. Två hästar och två snygga schabrak helt enkelt. ;)

Dagen idag så var Loffe hur fin som helst att rida så även han verkade trivas med sitt mindre pälsiga jag, skönt att kunna rida ordentligt utan att det ska ånga om honom efter bara 15-20 minuters jobb lixom.
Och Rex han var riktigt pigg så att jag fick börja med att galoppera bort lite energi först innan vi kunde koncentrera oss på något mer konkret. Men det är lite extra roligt när dom är pigga och extra glada!

Har anmält oss till inomhus terräng träningen som pågår under mellandagarna så får vi se vad lille man säger om det, ska bli roligt och spännande! :D Tänkte det kunde vara nyttig och hoppa lite annat än bara bommar.

Nä nu måste in och jobba igen!

Likes

Comments