Början på något nytt - Före

Det här var synen jag mötte när jag klev in på lägenhetsvisningen i februari. Givetvis var det saker som skulle åtgärdas såsom ny spis/ugn, ny kyl/frys, ny fläkt, nymålade väggar och nytt golv. Tacksamt och värt väntan i en månads tid för renovering av hela lägenheten innan vi kunde flytta in. Dessvärre åtgärdades inte bänkskivorna i köket som satt snett, var för små och hade ett brännmärke i den större av de två, vilket möjligtvis syns på bild här ovan. I samband med att en bekant rev ut sitt gamla kök fick vi då dennes gamla bänkskiva som vi kapade till och satte i vårt kök. Det var det första i budgetrenoveringen som gjordes för att påbörja resan mot ett kök som passar oss mer.

Jag vill tillägga att vi har fått tillåtelse till det som gjorts då dem ansåg att det enbart gav en standardhöjning på lägenheten, vilket är förståeligt då dem slipper bekosta tid, yrkesmänniskor och pengar.

Början på något nytt - Under tiden

Med de nya skivorna på plats så fick jag smak på att jobba vidare på det kök som jag nu kände inte längre passade in på hur resten av lägenheten numer har börjat ta form. Så jag fortsatte.

Natten mellan fredagen och lördagen spenderade jag i köket, tillsammans med linjal, penna, sax och tålamod.

När klockan glatt närmade sig 04:00 så kände jag en lättnad. Det var då jag insåg att jag precis satt den sista biten dekorplast och att mitt tålamod hade räckt till alla de timmar av slit och trånga utrymmen jag passerade på vägen. Tack vare detta så har vi nu fått ett "nytt kök" för 170:-.

Början på något nytt - Efter

Dekorplasten kommer från Bauhaus - jag köpte en rulle på 67,5x200 cm och en på 45x200 cm för att få ut till alla plattor. Den nyans som nu pryder kakelplattorna här hemma är MARMOR GRÅ. Klicka HÄR för att komma direkt till Bauhaus sortiment av dekorplast. Prisvärt och snyggt! Nästa projekt är byte av handtag på samtliga luckor och måla om kryddskåpet, där efter är det läge för att fortsätta göra lägenheten till ett hem att stormtrivas i!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Solsken i kombination av moln, regn och hagel.
Idag skämtar vädret en gnutta för mycket. 

Har hunnit uträtta de ärenden som var planerade idag, lyckat komma undan de värsta skurarna. Spenderar dagen med att dricka kaffe, röka och bara vara. Jag vet inte riktigt om jag finner det rogivande eller att det lutar åt det hållet att jag är rent av rastlös? 

Egentligen lägger jag både tid och energi på storheter, men eftersom saker fortfarande är under tystnad och hemligt så kan jag dessvärre inte nämna något förrän det är läge och tillåtelse finns.

Det är så mycket jag måste tiga om just nu, att jag snart spricker av iver för att berätta - men samtidigt så finns det ju faktiskt ingen särskild att berätta det för, så jag förstår inte min extas.

Förutom alla hysch-pysch så springer jag mestadels på möten hit och dit. Känns som om jag flänger runt som en vante i hårda vindar åt alla håll och kanter. Jag är införstådd med att det är för bra ändamål i slutändan, men det är bra påfrestande när saker och ting, enligt min mening, går på tok för långsamt även om hastigheten är anpassad efter mina förutsättningar. I grund och botten är jag väl mest arg på mig själv för att jag inte är mottaglig för större press men det är bara att strukturera vardagen, äta medicinen och utgå från att ta en dag i taget.

Allt ordnar sig.
Det gör det alltid.

Likes

Comments

27:e Mars. Vi kliver in i sommartid och plusgrader. Solen tittar fram mellan molnen och kaffet smakar extra gott idag.

Mars har inneburit en månad fylld med aktiviteter. Möten, vårdkontakter och Webbinarier - fullt ös med minimala andrum däremellan. Utöver allt så har jag lyckats pressa in andra viktiga måsten, något som för stunden fortfarande är hyschpysch om. Exakt vad det är kommer att framkomma senare när jag känner att det är dags att "släppa bomben", med risk att låta som världens jättegrej. Men det kommer i varje fall att vara toppen - dagarna räknas ned och vi tar ett steg närmre för var dag som passerar.

Agendan ekar sysslolös - men vem är jag att klaga?

​För att vara uppriktig så känns det rätt skönt. Mitt största problem är fortfarande att hitta nya gardiner då jag ledsnat på mina som hängt med på tok för länge. Att förnya och välkomna våren hade varit trevligt men mina problem återstår när jag inte hittar något särskilt som faller mig i smaken. När jag väl gör det så stämmer inte måtten överens. Dagens i-landsproblem, inte sant?

Jag får sippa i mig mitt kaffe, tillsammans med fågelsången som pågår utanför och leta vidare. 
Med stor risk för att tappa intresse och därmed göra något annat jag för stunden anser är roligare.

Tipsa gärna om hemsidor då det känns som att jag redan gått igenom alla tänkbara! 

På återseende gott folk!


Likes

Comments

Man sitter i, vad man tror är, godan ro med en kopp te och tända ljus för att bli slagen i magen av verkligheten fylld med stress, press och kronisk magont.

Det var länge sen jag skrev något nu, och vetskapen om att jag inte kunnat hålla det jag lova gör inte saken bättre. Men jag förbi ser det hela och lägger istället fokus på nuet. Det är mycket nu.

Det var en turbulent sommar i år. ​Saker och ting gick upp och ned och det är inte förrän nu jag börjat komma till ro med min nuvarande livssituation. Genom eld och vatten, berg och dalar så har jag nu satt fötterna på jorden och påbörjat ett nytt kapitel i mitt liv. Kapitlet om mig själv och allt därtill som får mig att blicka framåt och må bra. Med mig på färden har jag min underbara pojkvän som tappert håller kvar mig så att jag inte lättar från jordens yta.
Mitt i allt kaos kom han som en blixt från klar himmel och har sedan dess bidragit till mer än vad jag någonsin tidigare har upplevt och det är tack vare honom som jag just nu tar mig igenom den stressigaste tiden i mitt liv, även om det vissa dagar är mer kämpigare än andra. Hans tålamod och sätt att agera är fantastiskt - jag beundrar honom verkligen för allt han åstadkommer.

Utöver det fantastiska med honom så har jag en tung termin till mötes. Jag känner hur kroppen, huvudet och psyket skriker NEJ och jag har redan påbörjat min tunga väg rakt in i väggen. Jag stressar över prov, inlämningsuppgifter och vardagslivet. Jag kan endast glädja mig åt att jag har stöttning från min omgivning. 
För att vara uppriktig så bör näsan vara klistrad i böcker inför de två kommande proven imorgon men ingenting går på allvar in i huvudet och buksmärtorna börjar återigen närma sig de värsta av sitt slag. Men jag ska ge det en chans, jag bör återgå på riktigt. Vi får se hur det urartar sig - helst av allt vill jag bara sova.

Likes

Comments

Imorgon tar jag min packade väska och beger mig mot varmare breddgrader. Jag lämnar Sverige för Turkiet i en vecka och lämnar därmed alla blandade känslor kvar här för att komma tillbaka med nya krafter.

Jag har dessutom klarat av första terminen i skolan och ligger på den övre betygshalvan - därav min höga frånvaro gentemot min omgivning som många valt att poängtera till det negativa.
I det här fallet känns det som att dess oförstående över mitt ställningstagande är något jag bör be om ursäkt för, men jag har istället valt att vända det till min fördel och inse vilka som faktiskt respekterar mitt val inför min framtid. Ingen kommer någonsin tacka mig för att jag åtsidosatt mina studier för deras skull - därav agerar jag för min egen vinning. Jag får bra betyg för mitt intensiva studerande och jag anser det som något värdefullt för mig. Om människor därefter vill missunna mig detta - varsågod!

Med det sagt så ska jag nu njuta till fullo av mitt påbörjade sommarlov som har försiggått i en veckas tid och jag ser fram emot att komma iväg och ägna tid åt det jag tycker är roligt: Sol, bada, fotografera, upptäcka nya vyer och avnjuta tid med familjen.

Jag räknar med en sammanfattning av min resa till Turkiet vid min hemkomst i bloggen, fullspäckad av uttryck och känslor i bilder. Jag hoppas att samtliga får en fantastisk kommande vecka och jag ska se till att njuta för er alla i mina 30 grader i solen!

Likes

Comments

Påskhelgen var toppen - spenderade den med ♥. Vi tog bland annat härliga promenader, kollade filmer/serier, spenderade tid med familjen och andra roliga saker. Min lediga vecka, även kallad påsklov, har gått och går åt till att studera, städa och bara ägna mig åt det jag känner att jag annars inte har tid med till vardags. Egentligen hade jag planer på att resa neråt i landet men det dök upp förhinder som gjorde att jag blev hemma. Rent generellt så gör det inte så mycket allteftersom jag fick ofantligt mycket att göra i skolväg över lovet. För närvarande tar jag en paus för att låta hjärnan återhämta sig efter alla dessa vetenskapliga namn på Perenner och Annueller. Utöver det har jag stimulerat hjärnan med härlig information om jord och gödsel, promenerat i det härliga vädret med hunden och unnar mig nu en kopp kaffe med trevligt sällskap i Skype i väntan på att kvällssällskapet och de sista sysslorna för dagen.

Ha en fortsatt trevlig kväll!


Bilden är tagen från utflykten och skogspromenaden under påskhelgen. Fler bilder kan ni hitta på: https://www.eyeem.com/u/thereseelisabet

Likes

Comments

Dagen erbjuder återigen på solsken, klarblå himmel och en human temperatur för att kunna låta balkongdörren stå på glänt. För tillfället roar jag mig med att lyssna på grannens gnisslande dammsugare som frenetiskt släpas över golven ovanför, ögon och näsa rinner, Malou pratar näthat på TV:n och kaffet smakar gott även om smaklökarna inte fungerar till 100%. Hunden drömmer här intill och jag distraheras emellanåt av telefonen som signalerar väntande konversationer.

Det är tisdag. Febern kommer och går, stressen smyger sig på över saker jag förmodligen missar i skolan. Uppgifter och prov att plugga till och motivationen efter gårdagens trassel är precis lika bortblåst även idag.
Jag inser givetvis att ingenting blir gjort såvida jag inte tar mig i kragen och gör det som bör tas itu med - frågan är bara när?

Jag kan inte försköna förkylningen, den är rent av plågsam och jag har inte alls den ork jag önskar att jag borde ha när man enbart är "lite förkyld" men jag antar att det är okej att vara ynklig emellanåt.

För att sammanfatta dagens sysslor kort: trotsa omotivationen, vänd dagen till det bättre, njut av vädret som sipprar in och få saker gjort!

Önskar samtliga en härlig dag!

Likes

Comments

Så var det där med att ta sig i kragen och påbörja "det första inlägget" som man som bloggare oftast har bekymmer med att fylla - för vad skriver man egentligen från start?

"DET FÖRSTA INLÄGGET"

Meningen talar klarspråk. Det är nu det händer!
Rent generellt - det handlar väl inte om att mitt liv är ointressant - tvärt om! Det försiggår så otroligt mycket nu av både berg och dalar och det skulle snabbt kunna bli tonvis med inlägg, fyllda med allt mellan himmel och jord. Ändå tycks jag inte finna något, värt nog, att publicera som första inlägg.

Låt mig formulera mig annorlunda - spelar det verkligen någon roll när syftet med bloggen är för att jag som enskild individ ska kunna ha någonstans att posta ointressanta och/eller intressanta inlägg om mina vardagar såväl som försjunkna tankar som berör det mesta eller möjligtvis inget alls?

Hur som helst, Therese heter jag. Jag är hela 23 jordsnurr och trippar på rätt duktigt för att åtminstone klara ett par varv till. Jag sitter för närvarande med rinnande näsa, rinnande ögon och feber som pendlar fram och tillbaka. Konstaterar att jag har saker, utöver mitt bestyr över att komma på vad jag ska skriva här, såsom inlämningsuppgifter att ta itu med så snart orken (och intresset?) gör sig till känna. Men det är måndag, alla vet att måndagar är dåliga på att motivera så jag får ta hjälp av vårsolen, plusgrader, skön fågelsång kombinerat med musik och kaffe.

Likes

Comments