Header

Här berättade jag i oktober att jag köpt ny kamera: http://nouw.com/theresebrahed/ny-kamera-31774248

Det är en Olympus OM-D E-M10 II som förra året vann en Eisa Award, EUROPEAN CONSUMER COMPACT SYSTEM CAMERA 2016-2017. Nu har jag ju haft den ett tag och jag älskar verkligen den på alla sätt. Den är liten och kompakt vilket innebär att den är enkel att ha med sig överallt. Tidigare hade jag en stor systemkamera från Canon som aldrig längre fick följa med tyvärr. Bilderna blir fantastiska. Jag tycker tom att de är bättre än min Canon EOS 60D som var en betydligt dyrare kamera när jag köpte den och därtill dyra objektiv. Min Olympus fixar även bilder inomhus på kvällen och i kyrkan utan större bekymmer även om belysningen är svag och en utmaning att få bra på bild. Jag undviker oftast att använda blixt eftersom det blir inte något vidare snyggt ljus i bilden. Kan varmt rekommendera denna Olympus till alla som söker efter en kompakt systemkamera!

Här är några bilder som tagits med kameran:

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Jag har haft en period med mycket stress och känt att jag behövde hitta ett sätt att balansera stressen med något annat som ger mig energi. Som heltidsarbetande med två små barn så finns det inte så mycket utrymme till att göra så mycket saker själv. Jag kan ofta känna att jag knappt minns vad jag gjorde med tiden innan barnen. Det är full fart med barnen från stunden vi vaknar. Oftast är det barnen som vaknar först. Under veckan när det är förskola så vill de gärna sova länge och på helgen vaknar de klockan 6.... Så under veckan är det vi som jobbar hårt för att dra igång dem, få på kläder och äta frukost. Under helgen är det barnen som jobbar hårt för att få igång oss... Vid nio på kvällen får vi i bästa fall lite egentid. Men jag är i alla fall helt slut då och orkar inte ta mig för så mycket mer än en TV-serie som jag oftast inte ser eftersom jag somnar.

Jag har funderat på min energi som sagt, hur ska jag få upp den? Som barn har jag alltid älskat att rita och måla. Under många år har jag inte haft en pensel framme. Dels har tiden inte funnits och dels så har vi inte haft utrymme hemma för staffli och annat som behövs för att måla. Visst kan man enkelt ta fram ett papper men i mitt fall så har det inte blivit av. För en tid sedan hittade jag ett underbart staffli på Blocket som jag slog till på. Det har nu fått en alldeles egen hörna i vårt vardagsrum så att jag kan få en ständig påminnelse om att göra något som jag älskar. När jag målar går jag in i min egen värld. Jag hör inte vad folk säger runt om mig, jag får bilder i huvudet av vad jag ska måla och tiden bara går. FLOW uppstår.... Detta behöver jag mer av. Jag har alltid älskat att sätta mål inför varje nyår men sista åren har mina mål varit för högt satta och det har bara stressat mig. I år vill jag inte sätta så konkreta och tydliga mål. Detta går helt emot min bakgrund som coach... Där ska målen vara tydliga, mätbara osv. Nä nu skiter jag i dessa regler och gör istället målet mindre mätbart och mindre tydligt. Jag vill helt enkelt få in mer kreativitet och flow i mitt liv under 2018. Det viktigaste är, att jag vet att om jag känner mig mindre stressad och mer balanserad så har jag uppnått mitt mål.

Tavlorna går att köpa på Etsy: https://www.etsy.com/se-en/shop/ArtByBrahed


Likes

Comments

Hemma hos oss längtar vi efter julen. Det är en härlig tid för familjen och att under en månads tid få bygga upp spänningen kring julafton. Lucas och Philippa är 3 och 5 år. De tror fortfarande på tomten även om Lucas har varit väldigt misstänksam sedan han var 2 år. Årets nyhet (som Lucas lärt sig på förskolan) är att man ska aldrig äta chokladtomtar eftersom detta är förtrollade riktiga tomtar. Äter man en chokladtomte så dödar man en tomte... :) Han är mycket allvarlig när han pratar om detta!

Kring jul brukar jag och mamma åka på kurser för att pyssla. Det har vi gjort i många år. Från början var vi på Strands blomsterskola i Oxie där vi gjorde blomsterarrangemang. Sedan har det utvecklats till att även stöpa ljus. I år testade vi ett nytt ställe i Trelleborg att göra blommor på. Mycket trevligt! Som en bonus får man fina ljus, blommor och kransar hemma.

Julmaten är beställd nu på morgonen och kommer på onsdag från ICA. Jag älskar att kunna beställa hem maten. Det sparar mig så mycket tid! Nu ska vi pynta pepparkakshuset.... Sedan blir det skridsko och därefter middag hos mamma och pappa.

Likes

Comments

Ser fram emot en ny härlig vecka!

Likes

Comments

Måkläppen är ett härligt utflyktsmål i höst/vinter. Det är ett naturreservat som hela tiden ändrar utseende då sand byggs på och tas bort av havsströmmar, vind, stormvågor och högvatten. Här finns gott om sjöfåglar och sälar.

Det är förbjudet att besöka området från första februari till sista oktober därför passar det utmärkt att göra det nu.

Man kan hitta rester av gamla träfartyg, ibland flera hundra år gamla men också bärnsten.

Det är en riktigt härlig utflykt en vacker höstdag när det INTE stormar eller ösregnar! Efteråt passar det perfekt med en fika på Kust Café i Falsterbo!

Likes

Comments

Spa måste vara en av världens bästa uppfinningar! Det finns få saker som är så härliga som att bara gå runt i en badrock, sitta i bubbelpool, läsa och basta lite emellanåt. Mossbylund i Skåne är väldigt fint! Se bilder! http://www.mossbylund.se/sv/

I födelsedagspresent fick jag presentkort på Gässlingens spa, för både mig och min man, här i Skanör vilket ska bli väldigt roligt att testa. Dessutom ingick barnpassning :)

Likes

Comments

Ikväll har vi haft barnledigt. Då bestämde vi oss för att testa Clip 'n Climb i Löddeköpinge. Trodde aldrig att det skulle vara så här kul! Svårast tyckte jag var att kasta sig ut och lita på linan när jag skulle ner. Det var ju några meter... Superkul! Clip 'n Climb finns i Löddeköpinge i Skåne. Enda anläggningen i Norden.

Likes

Comments