- Kjære alle dere som ferdes på veien.

Det her er et innlegg til dere! Kanskje en liten heads up også om noen virkelig trenger det. Jeg skal prøve å skrive et innlegg, som for meg er veldig viktig akkurat nå, uten å faktisk bli sint eller lei meg. Det er vanskelig og det er hardt, for følelsene bare strømmer på i det jeg skriver på tastaturet.

Mandag den 07 Oktober så opplevde bestevenninnen min Liv-Siri og jeg det som har satt sine merker på oss, både fysisk og psykisk. Vi havnet i en bilulykke. Det vi trodde skulle bli en kjempe fin dag, endte i tårer, kaos og redsel, å en god dose sinne. Var så klart litt latter også.

Vi satt oss inn i bilen på Jessheim, å satt snuten mot Skårer legesenter hvor da Liv-Siri hadde time 10 på halv 9 på morran. Musikken spilte ut av anlegget, å det var god sanger som ble spilt. Jeg satt som vanlig og filmet, sang å danset i setet ved siden av. Vi fant brått ut at vi kom til å møte køen inn til Oslo en fin mandags morgen, så jeg ringte moren til Liv-Siri for å fortelle at vi var på tur siden vi skulle en tur innom de etter vi hadde vært hos legen. De neste minuttene er fortsatt litt uklare, men jeg har jo filmet det. Jeg ser på filmen at jeg sitter å synger til Raske briller, på slutten av filmen kan man høre kræsjet. Nødetatene kaller det en pen ulykke, å det var det virkelig.

Vi hadde ikke høy fart, å så at bilene foran oss bremset ned, så da bremset vi også. Så vi kom ikke i 15 km/t en gang inni rompa på han foran oss, men fronten på vår bil ble totalskadd. Jeg husker fortsatt lyden, å at jeg ikke reagerte i det hele tatt. Jeg tok noen telefoner for å si ifra at vi kom til å bli forsinket til ting, å forsikret alle sammen om at vi hadde det bra og at alt sto bra til. Jeg ble sittende i bilen, mens Liv-Siri løp rundt ute for å samle opp bil deler og satt opp varsel trekant.

Å det som skjer så irriterer meg så grønn. Å det er derfor jeg skriver dette innlegget!

Jeg har alltid fått høre at man skal stoppe om man er vitne til en ulykke, for å høre om personene trenger hjelp, å for å faktisk se ann situasjonen. Ingen stoppet, ingen brydde seg med at vi sto i veikanten uten å få hjelp. Nødetatene kjørte bare rett forbi uten å faktisk stoppe å hjelpe. Vi måtte selv ringe inn å forklare at vi hadde kræsjet, å det var nesten 20 minutter etter ulykken. Det var flere som kjørte forbi, som filmet oss og tok bilder. Hva gir deg rett til å gjøre sånn av andre mennesker? Hvorfor kan du sitte i din bil, å filme at en ulykke har skjedd? Men faktisk ikke stoppe å spørre om vi trenger hjelp. Vi var to vettskremte jenter som hadde vært med på noe vi sent kommer til å glemme, å dere filmer oss. Filmer at en sitter i bilen, i total sjokk og at hun andre løper rundt for å finne ut hva hun skal gjøre. I tillegg til at hun prøver å få kontakt med mannen på den andre siden av veien som vi kjørte inni. Hvorfor stoppet dere bare ikke?

Dette er tanker vi sitter igjen med nå. Selvom det var en pen ulykke så vet man aldri hvordan personen/personenen som sitter i bilen har det. Vi vet fortsatt ikke omfanget av skadene på oss selv ennå, vi har tett oppfølgning av leger fortsatt for å kartlegge om det er noen permanente skader. Jeg sitter igjen med konstante smerter i nakke og armer, samt en lett hjernerystelse og et bristet ribbein, og Liv-Siri har store smerter i magen, samt bristet noen ribbein. Vi har vært heldige, det kunne gått verre, men vi var ekstremt heldige begge to.

Legger ved noen bilder av bilen, samt et bilde av meg selv.

Tenk om det var en av dine som satt i bilen, som ble tatt bilder av, filmet eller ikke fikk noen form for hjelp! Hvordan hadde du selv reagert? For mine foreldre og Liv-Siri sine foreldre er sjokkert over dette, de har vært sinte og i sjokk etter hendelsen. Å jeg forstår de veldig godt. Så tenk over det neste gang du er vitne til en ulykke, stopp å spør om de trenger hjelp, å ikke film hendelsen i det hele tatt.

Facebook HER - Instagram HER - Snapchat @frkbraathen91

Liker

Kommentarer

minakanchan
minakanchan,
Herlighet. Først av alt er det godt å høre at det gikk bra med dere, og at dere ikke ble alvorlig skadet. Uansett er det selvfølgelig en skremmende opplevelse. At altfor mange mennesker ikke stopper for å hjelpe dere, men i stedet for filmer og tar bilder er jo faktisk helt sykt, og veldig skuffende! Huff.. Riktig god bedring <3
nouw.com/minakanchan
theresebraathen
theresebraathen,
Ja, det var veldig skuffende og som du skriver veldig sykt.. Jeg har alltid lært at man skal stoppe uansett å høre om folk trenger hjelp, så for meg var dette helt sykt å oppleve.
tusen takk for det <3
nouw.com/theresebraathen
norsketankeridanmark
norsketankeridanmark,
❤️❤️❤️ Viktig innlegg dette, Therese
nouw.com/norsketankeridanmark
theresebraathen
theresebraathen,
❤️❤️❤️ Tusen takk
nouw.com/theresebraathen
Beatrixerixon
Beatrixerixon,
ta hand om dig!! <3
nouw.com/beatrixerixon
theresebraathen
theresebraathen,
Stinemjensen
Stinemjensen,
Wow, for en utrolig ekkel opplevelse! Skammelige at folk ikke stopper, det er man vell pliktig til å gjøre når man er vitne til ulykker? 😱 håper alt går bra med dere begge!
nouw.com/stinemjensen
theresebraathen
theresebraathen,
Ja man er pliktig til det! Så ja en veldig skremmende opplevelse faktisk 😢
Alt går bra med oss, startet å slite litt med mareritt men ellers bra ☺️
nouw.com/theresebraathen