Till min första idé och projekt hade temat känslor, och jag ville jobba med känslan ilska. Och når jag stod och gjorde min tankekarta så kom jag på ”så arg att huvudet exploderar”. Och när vi har haft genomgångar om våra projekt och hur man ska tänka när det gäller budskap och så vidare att man ska ha med nått med vad som händer i omvärlden. Och när jag skulle förknippa dessa två kom jag att tänka på Syrien där det dagligen är självmordsbombare och liknade och då gjorde jag en man i detta faller som stod i Syrien med precis sprängt huvud och inom 1 sekund skulle hela han sprängas. Och när jag skulle tänka vilken teknik skulle passa in tänkt jag först Photoshop och foto men det gjorde redan väldigt många och jag ville göra som alla andra så jag valde collage dö det skulle vara lättare att åstadkomma ett bra resultat som skulle förmedla mitt budskap. Och jag kan tycka att när jag skulle komma på detta gick det ganska snabbt på ca en timme.

Och till det andra projektet skulle jag arbeta med temat drömmar. Och när jag satt med min tankekarta igen så ville jag ha med nått som jag själv har drömt bör jag har sovit och då kom jag och tänka på en ”mardröm” som jag har haft i 7-8 år och det är att en varg liknade figur jagar mig. Och när jag skulle tänka på hur man skulle kunna dra ett budskap till detta tänkte jag på att det faktiskt alltid är något som jagar en, det kan vara någon fysik alltså en person men för mig är det oftast mina handlingar och andra saker t.ex. inom skolan och detta kan man inte komma ifrån enligt mig, det kommer alltid vara något där som jagar en på något sätt alltid. Och när jag skulle tänka på hur jag skulle genomföra det ville jag göra något nytt som jag aldrig gjort och då kom skulptur och lera upp och det ville jag göra då jag i te är den bästa på att måla så jag ville komma ifrån det ganska snabbt. Och samma här som det varm ed det första projektet så var det väldigt lätt att komma på och snabbt att göra.

Och när det kommer till problem om jag stötte på något eller inte så gjorde jag inte det, inte i något av projekten. Jag tror det blev så för jag hade så klart för mig från början vad jag skulle göra och att jag var så säker i mina tekniker och hur jag skulle göra.

Om jag skulle göra om allt så skulle jag nog varit mer noggrann i det fösta projektet när det kommer till min ram som jag har runt själva bilden. Och i andra samma fast då gäller det själva vargen då. Men jag vet dock varför just vargen blev som den blev och det var för att det var så litet så det var väldigt svårt för mig att få till detaljer på ett bra sätt. Men om jag sammanfattar ska det generellt vara lite mer detaljer och noggrannhet i mina projekt.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Idag har jag målat min skulptur så den är typ klar eller rättare sagt den är klar. Och budskapet i min skulptur är att någon alltid jagar en och att då i drömmar så kommer det oftast fram men även att det alltid är något som jagar en i verkliga livet också. Och jag är då mest nöjd med att jag är klar. Sen så har jag inte stött på något fel utom att jag målade lite fel men då jag målade med akryl så var det lött att täcka över.
Hejdå!!

Likes

Comments

Hej!
Idag så har jag gjort klart grunden i skulpturen vilket menas med att jag har bara att måla den kvar, detta är jag även mest nöjd med. Jag fuck litet problem att jag hade några hack som skulle kunna leda till sprickor så dem fixade jag med verktyg för att platta ut göra det lent och sen gjorde jag min så kallad struktur.
Hejdå!

Likes

Comments

Bildanalys – Salvador Dali
Jag har valt konstverket ”Butterfly Sails” av Salvador Dali. Jag tycker detta konstverk är mycket intressant då det var den bild av Dali med mest kulörer. Jag var nämligen väldigt intresserad av hans konstverk då han målade med sån känsla och med mycket uttryck.
Denna bild föreställer ett skepp vars segel är fjärilar i olika färger och storlekar. Längst ner i hörnet är det inte lika mycket kulörer som det är i resten av bilden utan där är det fyra människor i svart som står och viftar med fjäril fångare. I bilden finns det en negativ diagonal.
När man först ser bilden tycker jag att man känner hopp att man seglar bort från det onda men när man kollar så ser man att det försvinner utan det är en flykt enligt mig att man flyr från dem som vill förstöra och tillfånga ta, jag ser nämligen fjärilarna som individer som dem människorna i nedre delen av bilden vill fånga ta. Sen så levde Dali under spanska inbördeskriget så denna förmedlar nog väldigt mycket vad han upplevde under denna tid.
Denna bild är en vänligt färgstark med många kulörer, men har även mörka inslag som går i en negativ diagonal. Det är även en väldigt ljusbild som går ihop med att den är färgstark. Sen så formerna i bilden är väldigt runda det finns nästan inga hårda kanter förutom k det mörka hörnet. .
När jag ser bilden tänker jag först på hop, hop om en bättre framtid men att det finns något som jagar en, ett förflutet som vill komma ikapp och ge igen.
När jag har läst om bilden och när jag själv har analyserat bilden så tror jag att budskapet med bilden är om fred och hopp. Då speciellt eftersom det var krig på denna tiden. Så det är nåt om framtids tro om hopp om en ljusare framtid som ligger längre fram. Kontrasterna med färgerna ger känslan om hopp. Sen så står jag fortfarande kvar med att det är något som jagar en. Och med tanken om krog i huvudet att det var dem som stod för diktaturen som vill införa det igen och komma igen och kriga ännu en gång .

Fakta om konstnär
Jag har valt Salvador Dali. Han föddes den 11 maj 1904 i Figueres, Spanien och han dog 23 januari 1989 i samma stad, han bodde även här. Hans första utbildning var vid en konstskola i hemstaden, sedan 1922 så flytade han till Madrid och studerade konst vid Academia de San Fernando. Något år senare började han studera vid Real Academia de Bellas Artes de San Fernando i Madrid. Hans konstism var surrealism. Det är abstrakt konst vilket menas med att man själv kan bestämma lite vad den byter det är inget konkret och det förmedlar ofta en känsla.


Ett konstverk av han är detta, det heter ”The face of war”. Den berör mig så att jag blir rädd och känner rädsla och ilska och som att något komme rock ska ta en eller at allt ifrån än, tänker då mest på den maskarna som är runt ansiktet. Och jag tror anledningen till att man känner så är för att han målade denna under det spanska inbördeskriget och jag tror att detta påverkade honom väldigt mycket och att han tog ut dem känslorna i sina målningar, tror även att det är en av anledningarna till att han är en surrealistisk konstnär, att han liksom blev påverkad av krig först spanska och sen andra världs kriget.
Anledningen till att jag valde han till min konstnär är för han gör målningar som ingen annan och jag förstår hans budskap bakom hans konstverk vilket göt att jag får mer förståelse och gillar han mer. Sen detta konstverket var ju skapat under spanska inbördeskriget och jag tror att det var som ett uttalande tull att det skulle stoppas att människor blev rädda och förtryckta och det tog aldrig slut.

Likes

Comments

Hej!
Idag har jag börjat att arbeta med projekt 2. Jag bestämde mig för att ha tekniken lera, skulptur och temat drömmar. I arbetet tar jag med saker som jag faktiskt har drömt om och tar det till ett samband då att något alltid jagar oss eller i detta fallet mig.
Jag blev mest nöjd med att jag blev klar typ med berget som är i min skulptur (ska även göra en varg).
Jag fick problem med att jag inte visste hur jag skulle få fast så små grejer på en annan lerbit, jag löste det faktiskt genom hjälp då man behövde en viss teknik jag inte visste om.
Tack och hej!

Likes

Comments

Hej!
Idag har jag gjort klart mitt första projekt!!! Jag var redan klar med grunden alltså själva collaget, så idag gjorde jag klart ramen som jag bestämde mig för att förra gången jag valde att gör den som den är för det ser jag är det som förmedlar mest ilska så att säga då mitt tema är känslor och känslan ilska.
Det jag är mest nöjd över är att jag är klar i tid för det var idag man skulle vara klar med det första projektet.
Jag har tyvärr inte fått något stort problem men idag stötte jag på nått litet och det var att jag inte hade någon tillräckligt liten pensel för att göra trekanterna så jag var tvungen att måla linjerna så raka som möjligt med en annan liten pensel och med svart färg.
Så nästa gång är det dags för projekt 2 vi hörs då hej!

Likes

Comments

Hej!
Idag så gjorde jag det sista alltså jag gjorde explosionen där huvudet egentligen är. Sen så bestämde jag mig att jag ska göra en ram eller något som håller upp bilden. Jag gjorde så att jag tog två smala med hårda kartongbitar och häfta ihop dem och skörden dem i rätt storlek sen så målade jag allt svart. Jag har bestämt även att nästa gång ska jag göra lite mönster på själva kanterna av ramen.
Jag är mest nöjd med att jag gjorde klart själva collaget.
Ett problem som jag stötte på var ett väldigt litet men jag säger det ändå. Det är en glipa mellan dem två kartong bitarna som alltid kommer synas men jag limmade i den så det skulle bli en slät yta.

Hörs nästa vecka hejdå!

Likes

Comments

Hej?

Idag har jag arbetet med allt jag har liksom

Kommit igång med hela första projektet. Budskapet som jag har kommit fram till är att man är så arg och deprimerad att man sprängs. Jag har även använt det som händer i världen då mest Syrien dör det är oroligt och människor sprängd hit och dit. Temat som detta tillhör är känslor och tekniken till detta är collage.

Jag är mest nöjd med att jag har kommit igång och börjat jobba med förta projektet. Idag fick jag inget problem men jag tror jag stöter på det nästa lektion.

Likes

Comments

Hej!
Idag så gjorde jag klart min mapp, detta finns det en utvärdering på. Men sen så bestämde jag mig vad för tema jag ska ha på mitt första projekt vilket blir känslor. Mitt budskap ska vara att man blir så arg att huvudet exploderar. Jag är mest nöjd med att jag blev klar med mappen.

Hejdå!

Likes

Comments

Hej!
Idag blev jag klar med min bildmappen och jag tänkte utvärdera den o h hur jag har gjort osv.

Min idé med min mapp var att jag skulle göra något jag gillar, en hobby. Så jag valde att göra en kamera då jag älskad att ta kort. Men jag upptäckte ganska fort att detta skulle bli ganska svårt då en kamera är helt svart oftast och ljuset reflekterar på olika sätt men det blev bra till slut.
Jag gjorde så att kameran "tog kort" på mitt namn så jag satte kameran längst till höger i mitten och namnet från vänster till höger i bågen av vart kameran tar kort.
Min genomgående färg är silver och svart. Jag gjorde att kameran var svart med silver detaljer. Och då valde jag att inte har mer svart utan hålla mig till silver men jag ville ha någon färgdetalj och jag tycker att silver och blått går ihop då båda är kalla färger och drar åt samma håll.
Jag har använt blyerts i hela kameran förutom det silvriga jag har använt olika hårdheter med blyertsen. Och sen har jag använt tusch till detaljer och mitt namn.
Min process var bra jag provade att måla olika kameror i olika vinklar men jag tyckte detta var bäst då jag kunde få in mitt namn på ett snyggt sätt. Men jag la ner mycket tid på alla kameror så det tog längre tid än vad jag hade räknat med. Men ett problem jag stötte på var hur jag skulle få dit alla detaljer men det löste sig då min kompis tog fram sprit pennor o h jag visste att dem skulle synas på det svarta.

Likes

Comments