Header

Halloj! Idag har jag bakat världens bästa kladdkaka enligt mig, utgick från ett recept jag alltid brukar använda när jag bakar kladdkaka men piffade till det lite extra genom att tillsätta hallon i smeten och sen göra en jättegod saltkolafrosting till. Tänkte dela med mig av receptet till er, om ni inte orkar göra frosting och saltkolasås så går det lika bra att bara äta den som en vanlig kladdkaka med grädde till! :)

Kladdkaka
175 gram smör
150 gram mörk choklad eller 1 dl kakao istället
3 ägg
1,5 dl socker
1,5 dl vetemjöl
En nypa salt
(Tinade hallon efter behag)
 
Smöra och pudra en form 20-22 cm (löstagbar kant) med kakao.
Bryn smöret i en kastrull, du smälter det helt enkelt och när det slutar bubbla och låta i kastrullen och lukta underbart nötigt är det klart. Tag av det från värmen så det inte bränner vid, häll över det i en bunke och bryt ner chokladen i småbitar ner i smöret, låt stå en stund.
Under tiden rör du ihop ägg och socker lätt. Tillsätt chokladsmöret och tinade hallon (om du valt att använda hallon) i äggsmeten, blanda och vänd sedan ner mjöl, salt och kakao om du använder det istället för mörk choklad.
Ställ in i ugn 200 grader i 10-15 min och då är det verkligen max 15 min annars blir den inte så där härligt kladdig som man vill att en kladdkaka ska vara.
Låt svalna.
 
Salt kolasås
4 msk smör
2 dl råsocker
1 dl grädde
1 tsk salt
Koka ihop allt i en kastrull ca 5 minuter och låt sedan kolan svalna i rumstemperatur.

Frosting
125 gram mascarpone (går bra med philadelphia också)
1 dl vispgrädde
3 msk florsocker
Salt kolasås efter smak, jag hade ungefär 1dl
1 dl rostade och hackade hasselnötter. (rostade hasselnötter gör du genom att lägga dom i en het torr stekpanna och rosta dom under omrörning tills det knäpper i skalen. Lägg dom sedan i en handduk och rulla dom i handduken så släpper skalen lätt)

Vispa grädden med mascarpone och florsocker. Rör ner kola efter smak.
Bred ut frostingen på kakan, ringla resten av kolan över frostingen, strö över hasselnötter.


Kram Therese ❤️

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Kram Therese ❤️

Likes

Comments

Halloj!

Idag är det fettisdagen som alla kanske redan vet, och jag bakade såklart semlor idag. Tänkte dela med mig av det bästa recept jag vet på semlor, bullarna blir sådär härligt fluffiga och lätta. Och personligen älskar jag när det är bitar av mandel i fyllningen, vissa gillar slät och vissa gillar vaniljkräm istället. Här kan du göra som du vill med bitar i fyllningen eller inte :)

Kram Therese ❤️

Likes

Comments

Chokladkaka:
175 g mjukt smör
3 dl strösocker
1,5 dl kakao
0,5 dl ljus sirap
1 nypa salt
3 ägg, ekologiska
1,5 dl vetemjöl

Sätt ugnen på 175 grader.
Vispa smör och strösocker vitt och krämigt.
Rör ner kakao, sirap och salt.
Rör i ett ägg i taget och vänd sist ner vetemjölet i smeten. Lägg ett bakplåtspapper i botten av en form (ca 20 x30 cm) och fyll den med smeten.
Grädda kakan i mitten av ugnen i 20-30 minuter. Prova med en sticka, stickan ska vara lite kladdig.
Låt kakan svalna en aning.

Toscasmet:
100 g smör eller margarin
1 dl strösocker
2 msk vetemjöl
2 msk mjölk
Ca 200 g kokos

Blanda alla ingredienserna utom kokos i en kastrull. Värm under omrörning ca 3-5 minuter, ta av från plattan och rör i kokosen.
Bred ut smeten över kakan, ställ in i ugnen igen i ytterligare 10-15 minuter. Låt kakan svalna helt och skär i rutor.

Kram Therese ❤️

Likes

Comments

Halloj!

Idag är det Nutellans dag och vad passar då bättre än nutellachokladbollar?
Här nedan ser ni recept på dessa gudomligt goda chokladbollar, dessutom är dom väldigt enkla att göra.

Kram Therese ❤️

Likes

Comments

Halloj!

Idag har jag bakat morotskaka, denna gång fick det bli rutor av kakan eftersom mamma skulle ta med den som ett tack till hemtjänsten som mormor och morfar haft.
Morotskaka går att göra i många olika varianter, vanlig rund i springform, som cupcakes, som rutor osv. Det är bara fantasin som sätter gränserna!

Här nedan ser ni receptet, samt bilder:

Kram Therese ❤️

Likes

Comments

Halloj!

Här ser ni resultatet av hur min födelsedagstårta blev. Den innehåller kladdig chokladbotten, passionsfruktmousse, mörk chokladmousse och är täckt med en mörk chokladglaze.
Tror nog att det är en bland dom godaste tårtorna jag gjort.

Kram Therese ❤️

Likes

Comments

Halloj!

Idag har jag fortsatt förbereda inför imorgon när jag fyller år. Jag har bakat toscakaka och börjat med moussetårta, tårtan står i frysen. När den satt sig ska det på en mörk chokladglaze och imorgon återstår bara dekoreringen.
Jag tänkte dela med mig av receptet på toscakaka till er, tycker det är en oslagbar kombo med den mjuka och saftiga sockerkakan och sen den sega glasyren med dom krispiga nötterna ovanpå.

Kram Therese ❤️

Likes

Comments

Halloj!

Idag har jag bakat chocolate chip cookies som jag ska ha tills på lördag då jag fyller år. Tänkte börja med tårtan imorgon, för utan tårta blir det ju inget riktigt kalas. 🙈
Sen får vi se om jag bakar något annat smaskigt också, dessa cookies är väldigt goda och enkla att göra. Här nedan ser ni receptet:

Kram Therese ❤️

Likes

Comments