Vi har fått förskoleplats!!!!

Igår kom samtalet som jag bävat lite för ändå sen vi fick veta att Joel inte kom in på förskoleplatserna som vi hade önskat i januari. Istället tackade vi nej till dom två akutplatser som vi fick erbjudna, eftersom dom låg på andra sidan stan, istället så valde vi att köra med att gå om varandra hemma och jobba. Det har funkat men man får visserligen lite mindre tid med varandra på det sättet och det bli lite jobbigt att lägga schema efter det.

Men nu har Joel förskoleplats till hösten oooooooooch,,,,, det vart inget av dom två förskolorna vi ville ha denna gång heller.............Det finns för mycket ungar och för få förskolor tydligen.

Vi fick däremot ett,, eller två snarare erbjudanden, i närheten denna gång tack och lov. Så vi har valt det ena nu, eller hon ska ringa nu i eftermiddag och slå fast det bara men vi har den om vi vill.

Men nu måste jag boka tid för att kunna åka och "hälsa på" då vi inte hade valt den förskolan eller kollat in den tidigare.

Det ska nog gå bra. Vi har ett par grannar vars barn som går just på denna förskola och dom verkar väldigt nöjda så vi håller tummarna för att det är det.

Men vår lilla sparv ska börja förskolan!!!! Alltså hur ska det gå,,inte för honom är jag så orolig för, han kommer ha skitkul säkert,,,men hur ska jag klara det?? Jag ska lämna över ansvaret hos någon annan under dagarna. Man är ju van att vara hemma och se över honom själv och nu kommer jag inte ha den kontrollen längre.

Jag vet ju att Joel kommer att må väldigt bra över att få ha lite mer rutiner i sin vardag och skaffa sig en massa kompisar. Men mamma då??? Man har försökt ställt in sig mentalt på att denna dag skulle komma och försöka förbereda sig, men nu är den snart här och det börjar genast bli väldigt pirrigt.Gud vad jag kommer sakna denna unge om dagarna ännu mer sen, känns inte som att det skulle vara möjligt att sakna honom ännu mer än vad man gör nu.

Ni som skolat in er på förskola hur gick det för era små, och hur gick det för er som förälder att lämna?

Gillar