Världsprematurdagen ❤️

Idag är det ingen vanlig dag,,, det är nämligen Världsprematurdagen. Idag hyllar vi alla små superhjältar som både har kämpat och fortfarande kämpar.
Och framförallt all sjukvårdspersonalen som tar hand om dessa små underverk och gör allt i sin makt så att alla föräldrar ska kunna få komma hem med sina.
Vissa kanske inte har gjort det tyvärr och det är en hemsk tanke/ känsla.
Jag har själv inte förlorat ett barn men jag kan bara tänka tanken då jag höll på o förlora Joel inte bara en gång utan två gånger, och då kanske behöva tvingas tänka på hur hans begravning skulle se ut och vetskapen om att han inte skulle få följa med hem.

Ena gången kollapsade hans ena lunga, och han kunde bara andas med en då.
Och tänk en liten bebis som knappt är ordentligt utvecklat, öronen är som små skinnlappar som är fastklistrade till det lilla huvudet och han är täckt av hår, ben och armar som tunna pinnar, han med omogna lungor ska orka kämpa med allt han har för att ta sig ur det han sätts på prov för är helt otroligt.
Andra gången fick han en infektion vilket betyder liv eller död för dessa små, som har inget fullt utvecklat immunförsvar så dom ställs återigen inför ett tufft överlevnadsprov.

Denna unge är den starkaste och envisaste lilla kille jag vet.
Han är min superhjälte 🦸🏼
Idag är han som vilken 5- åring som helst men jäklar vilken tuff start i livet denna kille har haft.
Och jag är evigt tacksam över att han finns kvar hos mig.

Så idag kramar jag honom extra mycket och hyllar alla superhjältar där ute, både små och stora ❤️
Tack för att ni finns🙏🏻

Gillar

Kommentarer

Soffiaz_85
Soffiaz_85,