Ta på reflexer!

Snälla ni som går ute och går på kvällarna när det är becksvart ute,,,,ta på er reflexer så vi bilförare kan se er. För det kan vi inte när ni inte har några på er. Ni syns kanske 15 m -20 m med mina halvlysen på, och har jag en hastighet på 50 kmh så kommer jag inte hinna stanna innan ni blivit påkörda.

Detta är något jag inte vill ha på mitt samvete, att ha kört på en annan människa.

Så på med reflexerna när ni är ute och går. När man ser personer med reflexväst så syns som lång väg och man kan snabbt sänka farten och lägga sig lite mer åt sidan om man inte får möte såklart. En stor eloge till er.

När jag mötte en mamma med sitt lilla barn som var ute och gick i mörkret och hon hade inga reflexer alls på sig.

Barnet hade ett par regnbyxor med reflex längst ned, sådana populära, enkla och bra byxor. Tack vare barnet hann jag uppfatta att det var en person men barnet borde haft något längre upp också, som på t,ex jackan, för åker du uppför ett krön så ser du ju inte benen först.Tack vare barnet hann jag bromsa ner någorlunda tidigt och väja.

Men att mamma inte hade något så blev jag ändå lite irriterad.

Efter dom kom en yngre person (tonåring typ) som gick också utan reflex och med svart huva och mörka byxor, jag har ingen som helst chans att se dessa personer i mörkret, inte förrän dom är för nära. Och då kan det vara försent.

Tänk på det nästa gång, reflexer kostar inte så mycket, och ju mer ni har desto snabbare kan en bilförare upptäcka er.En billig livförsäkring.

Gillar

Kommentarer

Julialinneaj
Julialinneaj,
Så viktigt! Bra inlägg💕
nouw.com/julialinneaj