Sjukgymnasten Akademiska

Idag har både jag och Joel varit lediga och tillbringade en del av dagen på akademiska.Inte på barnakuten denna gång utan hos sjukgymnasten då dom vill följa hans utveckling i hans motorik. Inge större fel på den som tur är, super skönt och nästa gång blir i samband med Neo besöket innan skolstarten vid 6 års åldern.

Men att försöka få en trotsig 3-åring att sitta still en stund och utföra lite uppgifter som han inte alls ansåg roliga var relativt omöjligt. Det spelade ingen roll hur mycket man försökte få allt att låta roligt och att mamma också kunde göra det. Han har en stark vilja och ansåg att springa omkring och "drifta" runt i rummet var något mycket roligare och som han hellre ville göra. Fick han att sitta still ytters en kort stund i mitt knä tillslut och han gjorde en del av sakerna som hon ändå kände sig nöjd med.

Sedan fick han i uppgift att springa från vägg till vägg, samt gå upp för en liten trappa utan sidostöd och hoppa ner på en tjock matta. Ni kan väl gissa att ungen tyckte det var hur kul som helst och skulle kunna utföra den uppgiften any day.

Efter besöket åkte vi och handlade till Joels kalas på lördag. Han blir liksom 3 år i morgon!!!! Vi köpte lite godis till fiskdammen, mamma kanske inte var den smartaste som hade med sig en godisglad 3 åring vid shopping av godis. Han ville ju såklart ha allt och lite till. Men med en mamma som bestämt förklarade att godis får man på lördagar så gav han sig tillslut.

Däremot fick han en banan som dom bjöd på där inne och när vi skulle gå ut gav han mig den och gjorde ett "äcklat" uttryck så jag tog för givet att han inte ville ha den, så jag slängde den i soporna.

Och oh my god,, det skulle jag aldrig ha gjort tydligen, för ungen tjuter hela vägen hem att han vill ha banan. Hahaha wow, det är ju inte direkt en avslappnande bilresa. Men har var så sjukt trött efter allt som hänt och behövde vila en stund. Efter två tuggor av lunchen och en del välling slocknade han.

Med en händelserik och ändå en glad unge stundvis så avslutar jag nu kvällen med att bara luta mig tillbaka i soffan och njuta av ledigheten som är kvar. På fredag har jag lektion och är det enda jag behöver göra denna vecka. Rätt så nice!

Puss


Gillar