Psoriasis diagnos

För några dagar sedan fick vi veta att Joel har psoriasis, han har det på båda armbågarna och fjällar ganska mycket och dessa prickar. Så nu använder vi oss utan en stark kortison salva på kvällarna och sedan en mjukgörande kräm emellan kortisonet. Detta är en hudsjukdom som han aldrig kommer att bli av med men som vi kan förebygga bra genom att smörja honom med salva och hålla detta i schack.

Så otroligt tråkig diagnos men detta är tack och lov inget som påverkar honom idag. Vi får se hur det utvecklar sig och vad han känner när han bli större.

Någon av er som också har detta? Hur har det gått för er?

Gillar

Kommentarer

MissMinnea
MissMinnea,

Va tråkigt för honom 😟 Hoppas att han inte kommer få så stora problem med det. Jag har psoriasis och fick det i tonåren. Det blossar upp när jag är stressad eller mår psykiskt dåligt så jag försöker att tänka på detta även om det kan vara svårt ibland. Jag har provat många olika kortison salvor och mjukgörande och det har fungerat bra men inte till 100% tyvärr. Solen har alltid varit det bästa för mig, då försvinner mina "utslag" hyfsat fort. Men sen upplever jag att det blir mycket mildare när jag blev äldre 😊

nouw.com/missminnea
ThereseBackstrom
ThereseBackstrom,

Okej blossar det upp mycket när du får det? 😯vad skönt att det blev mildare när du blev äldre ändå ❤️Vi fick veta att det är ärftligt men varken jag eller hans pappa har det eller vad vi vet någon i familjen. Har du det?

nouw.com/theresebackstrom
MissMinnea
MissMinnea,

Alltså jag har en ganska så mild psoriasis skulle jag nog säga. Det finns perioder då jag inte ser några tecken på den alls men sen när jag stressar eller mår dåligt över något så kommer det utslag på lite olika ställen. Men med lite kortison-salva på så ger dom med sig efter någon vecka eller två 😊 jag är glad så länge jag slipper ha utslagen i ansiktet, för resterande brukar jag kunna dölja. Vilket man väl egentligen inte ska behöva göra i dagens samhälle då allt är mer ok och vanligt, men jag har alltid tyckt att det varit jobbigt att dom syns :-/ Mina föräldrar har det inte, men jag har fått höra att min mormor har psoriasis och det kan komma från släktingar längre bak i ledet fick jag förklarat för mig.

nouw.com/missminnea
Soffiaz_85
Soffiaz_85,
Ingajohansson
Ingajohansson,

Mannen har det, det bröt ut i vuxen ålder, men är betydligt bättre på sommaren och i solen.

Nu gillar han inte sol och bad, men vet de som blir betydligt bättre när de badar i havet

nouw.com/ingajohansson
ThereseBackstrom
ThereseBackstrom,

Jaha okej, ja det är många som sagt att det blir bättre i solen 😯men vad skönt ❤️

nouw.com/theresebackstrom
hilmak
hilmak,

Åh hoppas ni hittar bra ”lindring” och att det inte blossar upp för honom❤️

nouw.com/hilmak
ThereseBackstrom
ThereseBackstrom,

Ja vi får prova oss fram ❤️

nouw.com/theresebackstrom