Ledighet och sjukhusbesök

God morgon alla.


Joel vaknade efter 7 o runt halv 8 o då gick han självmant o la sig halv 6 igår.

Han har inte varit sig själv på sista tiden och jag har varit väldigt orolig för detta. Han vill knappt äta något och vill dricka mer samt att han har kräkts två gånger inte efter varandra som magsjuka utan det har gått två dagar emellan innan nästa gång och båda gångerna har varit i samband med att han sagt att han har ont i magen.

Jag brukar ju få bråka med honom när det kommer till läggning, han har oftast varit så pigg trots att han egentligen är trött, så brukar han busa in i det sista fram till 20 - 20:30. Nu går han självmant o lägger sig och säger att han är jätte trött vid 17:30 -18:00. Sedan sover han fram till 7-8 på morgonen sen. Har vaknat någon natt och velat dricka eller ha välling.

Efter första gången han kräktes så låg han dessutom strax under febern, 37,8 men det steg inte högre än så.

Sedan dess har han varit väldigt trött och slö för jämnan, orkar inte leka så mycket och sedan kan energin komma tillbaka några timmar senare och han leker en stund men blir trött ganska snabbt, och det är ju inte så konstigt om man inte får i sig näring och energi genom maten. När jag ringde in till både 1177 och vårdcentralen så sa Vc att jag skulle sätta mig i bilen och köra upp honom till barnakuten på akademiska så en läkare skulle få kolla på honom ändå, för det lät inte bra ändå.

Sagt och gjort, vi var nog där i 1,5 timme innan vi fick åka hem igen (helt otroligt jag vet att det tog så kort stund). Men det enda svaret jag fick var att han skulle få Movicol (laxeringspulver) för att se om han kunde bajsa, då han inte hade gjort det på 3 dagar nästan, men konstigt då, han hade ju inget i magen typ tänkte jag. Annars trodde läkaren det handlade om ett virus.

Jag hatat när dom kör gissningslekar. Om han inte skulle bajsa av pulvret så skulle jag köra in honom igen dagen efter så dom kunde ge honom Klyx för att få igång magen.

Men skulle han bajsa innan morgondagen så behövde vi inte åka in igen om han inte blev ännu slöare och fortsätter att inte äta.

Så ja Joel bajsade ju såklart av pulvret, som jag misstänkte redan då jag visste att det inte var på grund av förstoppning. Och han äter fortfarande myrtuggor och känner ingen hungerkänsla.

Inte ens nybakade kakor vill han ha.

Någon som känner igen sig och som kanske har varit med om liknande med sina små?

Eller bara ha tips på vad jag kan göra, jag har redan köpt sånt som han tycker om att äta, allt ifrån köttbullar till att göra pannkakor, smoothies, glass mm.

Jag vet inte vad jag ska göra mer nu. Tänkte att jag måste köpa en våg nu för att verkligen ha koll på vad han väger så att han inte går ner för mycket i vikt också.

Detta måste få ett slut o få tillbaka min lilla energi knippe till son.

Gillar

Kommentarer