Kroppen säger ifrån nu

Länge har jag nu jobbat 100% och sedan pluggat på 100%, sista 2 månaderna trappade jag ner till 50 %.
Men nu har kroppen börjat säga emot helt och hållet. Började bli tröttare och somnade bra mycket tidigare än vanligt, inget fokus, glömde saker efter några sekunder efter tagit emot informationen, lättirriterad och kände mig inte alls glad överlag. Huden mådde inte bra eller håret, hade ofta huvudvärk också.

Fortsätter jag i den takten så hade jag nog säkert gått in i väggen helt och hållet.

Jag tog på mig alldeles för mycket. Nog för att man kan jobba och ta hand om ett barn själv om dagarna utan problem men samtidigt, vi kommer hem kl 17:40 varje dag, hinna laga middag, duscha Joel, se till att han borstar tänder, byter om, och sedan nattar honom. Efter det ska jag hinna diska, städa undan, duscha själv och sedan sätta mig och plugga minst 4 timmar innan jag måste gå och lägga mig. Den tiden fanns inte.
Jag fick prioritera att antingen för att hinna diska på kvällen då duscha på morgonen genom att gå upp ännu tidigare. Eller strunta i disken den kvällen och hinna duscha.
Och detta måste jag göra helt själv, jag har ingen jag kan lägga över det på eller dela på det utan jag är både mamma och pappa när jag har Joel här. Det är han och jag.

Så nu bad jag min studievägledare att pausa mitt plugg för att jag känner att jag går snart sönder.
Och förklarade situationen och hon tyckte att det var helt o hållet rätt beslut, hälsan går före och det var bara o säga till sen hur jag vill göra.

Så nu ska jag försöka ändra på detta och ta det lugnt samt hitta en lugnare balans.
Vi börjar med att läsa lite.

Hittade idag en bok som jag inte har hemma och av en författare jag älskar, har nog 7 andra böcker av henne och tänkte att jag måste ju ha denna också.
Så det ska jag göra ikväll nu.

Hoppas ni får en fin kväll ❤️

Gillar

Kommentarer

Soffiaz_85
Soffiaz_85,

❤️❤️❤️

nouw.com/soffiaz_85
MissMinnea
MissMinnea,

<3 superbra att du lyssnar på din kropp! Vi lever bara en gång och då måste vi vara rädda om oss.

nouw.com/missminnea
ThereseBackstrom
ThereseBackstrom,

Ja men precis, så är det ❤️

nouw.com/theresebackstrom