Fula ben

Det är ärligt inte många alls som vet detta men då jag mått dåligt över detta och söker nu tips på hur jag ska göra så kan jag skriva det.

Mina ben är något som jag verkligen skäms för, jag hatar att gå i kläder som slutar vid knäna.
Ska jag ha klänning så måste det vara en långklänning som slutar vin anklarna.
Annars har jag på mig strumpbyxor, bruna så det både ser ut som att man har färg på benen men samtidigt så täcks benen en del.
Annars har jag alltid på mig jeans eller långbyxor oavsett väder.

Det jag har verkar vara Keratosis Pilaris. Det betyder att Keratosis pilaris är en rubbning av hudens förmåga att bilda normalt hornlager. När huden förnyas fastnar de gamla hudcellerna i hårsäckarnas utförsgångar så att det bildas en liten fjällig plugg, en så kallad hornplugg. Keratosis pilaris är delvis ärftlig och kan inte botas med medicin eller liknande men det finns en mycket man kan göra med bra hudvårdsprodukter.

Detta ser då ut att jag har en massa röda prickar på benen som ser jätte fult ut.
Vilket jag skäms över för dessutom.

Jag har provat med det mesta känns det som men fick tipset nu på en sida att jag skulle försöka göra en peeling 2-3 gånger i veckan minst som både är mekanisk( dvs med korn ) samt innehåller syra för att optimera resultatet.
Och i kombination med en exfolierande body lotion.

Jag fick inte mycket tips från sköterskan jag pratade med om det förut så därför vänder jag mig till er om ni också kanske har några bra tips?


(Bilden är lånad från Google men prickarna på benen ser ut sådär )

Gillar

Kommentarer