Godmorgon på er, ingen är gladare än mig över att skolveckan är slut.
Dagen bjuder på pardans, nobellunch och sen tjejmys på kvällen med härliga personer. Vi ska hem till en i min klass och ha lite julmys. Älskar att vi tjejer i klassen är så pass nära varann att vi har små mysiga evenemang som detta och så får vi alla bara prata ut om det vi vill och får/ger råd om det behövs. Ska antagligen stanna över hos den som håller i det eftersom det ligger 2 timmar ifrån mitt hus så jag tycker det är smartast. Kingen ska vila idag och ska snart börja trappa ner inför en liten vintervila, men han har haft små viloperioder under hösten så det blir inte en så pass lång vila utan han får nog vila mellan julafton och nyår och några dagar innan och/eller efter så det blir runt 1-2 veckor. Hoppas under jullovet att jag får chansen att träffa många härliga människor och att jag får chansen att träna mig själv så mycket som möjligt så att jag när Kingen ska komma igång igen att jag ger honom och mig själv dem bästa möjliga chanserna för att klara oss bra genom vårsäsongen.

Nu off to school, vi hörs under dagen.

Kingen ifrån Gävle Ponnyklubb som vi var och tävlade hos i april. Lätt en utav de bästa anordnade tävlingar jag varit på. Dit ska jag lätt åka nästa år också!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Dagens hoppträning...alltså wow vilken ponny jag har, det började ganska dåligt. Han ville inte lyssna framåt eller bakåt och han ville bara säga emot och göra exakta motsatsen till det jag ville, han ville liksom inte släppa lös ryggen och därav blev bakbenen väldigt stela. Sedan gjorde han ett av hans känd megasprång på ett hinder, ett utav det största jag varit med om, några meter innan också hoppade han höjden av hinderstöden med sin otroliga teknik. Efteråt hade allting släppt, han var sig själv igen. På banan presterade han på topp och när han presterar på topp så presterar jag på topp också, då är vi oslagbara. Banan låg runt 115-120 cm och kan lätt säga att detta var en utav det bästa hoppträningarna, en utav de bästa banorna vi någonsin gjort. Det var verkligen den wow känslan jag skrev i tidigare inlägg som jag letade efter som vi leverade tillsammans. Om vi fortsätter att langa sådana banor kommer våren 2017 bli våran tur att visa vad vi går för! Sen får vi ju inte glömma att det är någon månad fram så man inte sätter höga förväntningar efter en hoppträning.

Nu väntar morgondagen. Vet ni vad som händer imorgon? Det är nobel! Min skola går varenda år all-in under nobel så morgondagens schema. Morgonsamling, pardans och sedan nobellunch, I´ll tell your more tomorrow! Nu lite kvällsplugg och sedan sovdags.

Bjuder på denna fina bild på Kingen som hoppar vattnet under DM:et. Fina, fina ponny.

Likes

Comments

Nu är klockan 13 och det är bara 3 timmar kvar av denna långa skoldag och sedan är det stallet och hoppträning som gäller. Hoppas det blir en bra hoppträning och att Kingen verkligen känner att han kan släppa loss ryggen och bakbenen så att vi kan få till fina språng. Som han levererar den ponnyn!
13 dagar kvar innan jullov varav 8 är skoldagar. 14 dagar innan julafton, 21 dagar innan nyår. Wow har tiden gått fort eller är det bara jag? Jag tänker fortfarande att det är 2015 vissa dagar men nejnejnej snart är det 2017 som gäller.

Inför nyår har jag inga satta planer utan mest lite tankar mellan mig och en kompis men hoppas det blir av. Inför julen är det mysigt firande med familjen på kvällen men innan det lite julfirande ute på stallet kanske en mysig uteritt eller bara lite lek i ridhuset. Inför nyår har ni några bra tips på saker man kan göra som gör att hästarna blir lugna? Det brukar inte vara något problem ute där hästarna står men vill vara beredd för säkerhetsskull iår.
Nu lite mer slit i skolan sedan väntar stallet och min härlig King.

Likes

Comments

Klockan ringde 6:00 för mig, skolan börjar 8:30, bussen går 7:35. På med skolkläderna, ridkläderna i väskan packade och klara för avfärd mot stallet som känns som om en evighet, 8 timmars skola varav 1 timmes rast. 7 timmar att sitta still är inte min grej, blir så uttråkad och vill bara ut till stallet så fort som möjligt och göra av med lite energi. Snart väntar ju gymnasiet och vad jag hört av andra så är gymnasiet jobbigt men friare så man inte behöver sitta still 7 timmar i streck. Först gäller det ju dock att klara av vårterminen först. Jobbigaste terminen med nationella prov och andra jobbiga uppgifter som avgör vart jag hamnar det kommande 3 åren efter högstadiet. Hoppas på det bästa.

Nu välja kläder, äta frukost och göra lite slöjdarbete innan jag ska till bussen. Busy,busy,busy men I like it. Hoppas hoppträningen idag är svår men rolig. En utmaning är alltid rolig att ha men att ta vatten över huvudet kan göra något roligt till något tråkigt. Man måste hitta exakta balansen däremellan för att utveckla sig på bästa möjliga sätt enligt mig. Godmorgon på er, hoppas eran dag är skönare än min så hörs vi snart igen!


Kingen rockar sitt nya PS of Sweden, Jump off träns tycker jag! En ny favorit! Kan inte vänta med att visa er hans nya tävlingsoutfit som är inshoppade på friends under årets höjdpunkt Sweden International Horse Show.

Likes

Comments

Hej på er alla!

Long time no see. Nu var det ett bra tag sedan jag skrev något inlägg men nu är den långa pausen slut. Finally. Hade ett sånt super-pass på Kingen idag och ville så gärna skriva om det och saknar att skriva på bloggen så now I am back!

Mitt liv har inte varit så intressant sedan vi sedan hördes av men har tagit en ganska stor tävlingspaus nu under hösten och endast startat på våra hemmatävlingar(även DM men där gick förklassen jättebra och själva DM:et sämre) för att träna inför vårsäsongen. Jag kände verkligen att vi behövde det då jag och Kingen gled ifrån varann lite i slutet av sommaren vilket gjorde att han tappade tilliten till mig och då blev det väldigt svårt att lägga upp en plan för hösten så då valde vi att ta det som det kommer och vänta med tävlingarna för stunden.
På tal om tävlingar så en av starterna på hemmaplan var klubbmästerskapet vilket jag och Kingen kammade hem med en dubbelnolla i 1 meter. Vi startade sedan även m10 utom tävlan men eftersom vi försökte då fortfarande ta det lugnt och känna av gränsen på farten osv.

Vi har haft en perfekt träningssäsong, eftersom vi inte tävlat någonting har vi haft väldigt mycket tid att träna och känna av olika banor och olika övningar som passar oss och övningar som inte passat från början men har med lite träning suttit som handen i handsken. Det som passar Kingen väldigt bra är cavaletti eller gympaövningar som släpper lös i ryggen och får igång bakbenen. Det älskar han, han visar alltid när han gillar någonting genom att berömma sig själv med ett litet extra hopp och det är så gulligt tycker jag. När det är någonting som han inte riktigt tycker passar så är han väldigt tydlig med det och visar det på olika sätt och vis.

Imorgon är det skola som gäller och efter det hoppträning. Funderar på att åka ut innan skolan till stallet och rida igenom honom så att han känns bättre på en utav de sista hoppträningarna för Haking iår. Planerna håller på att sättas för fullt både ang. skolan, hästarna och olika saker. Med tanke på hur mycket genomkörning och träning jag och Kingen haft denna höst är jag väldigt taggad på vad nästa år har att komma med. Nu skriva några inlämningar och sedan sovdags.

Likes

Comments

Godmorgon! Eller morgon och morgon!

Idag ska jag plugga och träffa Sara! Eftersom Kingen varit lite sådär den senaste veckan får han vila idag och kanske imorgon! Hoppas verkligen ingenting är fel men vi ska svänga förbi kliniken ändå nu i veckan. Vi behöver kolla upp Speedy också så då tar vi dem båda på samma gång.

Nu ska jag plugga lite innan jag åker in till stan!

Likes

Comments

Nu har jag kommit tillbaka hem och har haft en så kallad "pissdag" känner jag nu. Skolan var ganska dålig och var så trött att jag inte kunde fokusera och då blev jag sur på mig själv och blir ännu mer ofokuserad och då går allt åt skogen. Var lite irriterad när jag kom till stallet men lät såklart ingenting gå ut på någon av hästarna men jag fixade Kingen och han var hyfsat glad. Men de senaste dagarna har han varit ovanligt seg han vill inte ens fatta galopp.
Trodde först att han var halt men han är varken svullen eller varm och visar ingen indikation på det och har tempat honom varje dag men ingenting visar fel! Vi ska åka och kolla upp honom men jag hoppas att ingeting är fel.

Han kan dock var lite vårtrött och eftersom det inte var så länge sedan han kastrerades och nu är det varmt och alla stona luktar gott. Nu ska jag ha kul kvällen ut sedan sova ut imorgon! Skönaste.

Vi hörs imorgon!

Likes

Comments

God eftermiddag!

Nu ska jag snart hoppa på tåget som tar mig ut till min lilla vita ponny!! Idag är det dressyr och nöta galoppfattningar och kort galopp för att få upp styrkan i galoppen!!! Vill ha dem där härliga galoppsprången som är runda och man verkligen känner att hästen bär upp sig själv.

Uppdaterar er senare om hur det gick med allting!!

Likes

Comments

Godmorgon på er!
Idag har jag en ganska simpel dag framför mig! Åka till skolan, sluta 14:10 och sedan till stallet! Ska försöka hinna att ta 18:27 bussen ifrån stallet så att jag kommer hem i hyfsat bra tid! Åker till stallet med Elin och Matilda, o vi rider nog en liten stund tillsammans också!

Så skönt med personer på stallet man kan prata med och rida med. Då blir det en helt annan miljö än om det bara är massor av personer som kommer dit fixar sina hästar och åker hem utan att ha faktiskt socialiserat sig med någon annan!

Men nu måste jag springa till bussen!!

Likes

Comments

​ojojoj. Har skrivit 1 inlägg idag. Blev bara 1 gulligt morgon och 1 mysigt natt inlägg. Imorgon är det ett hårt pass på Kingen som står på schemat! Efter det antagligen vara med lite små amigos.

Inte så spännande men uppdaterar antagligen mer imorgon än idag!!

Likes

Comments