Header


All natural 🌙

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Jag har aldrig direkt varit ett "fan" utav skolan. Visst, det är många ungdomar som inte älskar skolan och dom som väl gör de, lucky you asså.

Det flesta av mina skolår i grundskolan har varit ett rent helvete. Jag var annorlunda och stod för vad jag tänkte och tyckte och det var oftast inte så populärt enligt dom, men det var inte det värsta. Det jobbiga va att varje dag i ca 4 år vakna och kolla sig i spegeln och känna sig misslyckad. Skolan har aldrig varit lätt för mig och det kommer förmodligen aldrig bli det heller, men nu har jag en förklaring till varför iaf, varför när jag var liten inte kunde läsa en fem sidig text på mer än en timme utan att få stress och panik för att sen lämna in en uppsats på 6 sidor när du inte ens har en aning om vad den där jävla texten handlade om för att du är för rädd att du inte kommer klara av det. Strax efter det gjorde jag en utredning och att jag har klandrat, trampat och spottat på mig själv för någonting som inte ens var mitt fel. Det var en lättnad att veta att inget var fel på just mig.


Fick jag min diagnos på Dyslexi det året. Men jag tyckte det var coolt att vara sig själv, att sticka ut, men det fick jag straffas för ganska många gånger. Jag kommer ihåg att jag lovade mig själv att jag inte skulle bli en utav dom där "Barbie dockorna” i klassen, dom såg ju fan likadana ut från topp t tå… Ville inte bli sån, inte då och inte nu.


Varför jag inte kunde svara i klassen när läraren frågar vad 12x12 blir, varför jag fick aldrig fick chansen att få en guld stjärna av lärarna, var inte för att du var bättre än mig, jag är bara inte kapabel till samma saker som ni är, ska jag då 11 bast sitta och känna mig misslyckad för att skolan inte hittat rätt hjälpmedel och resurser till mig med funktionshinder, ytterligare på det så fick jag min Adhd diagnos, jag har kämpat i skolan för att kunna sitta still och koncentrerat mig men inte en ända lektion har gått utan att fått höra "sitt still", "var tyst", "fokusera" och "visa lite respekt" ??? Really? Nej för jag har papper på att jag inte kan sitta still för länge. Och det ända jag gjorde var att visa all min respekt genom att inte skrika, prata, störa eller skaka mina ben för jag kunde lika gärna göra exakt det där, ställa mig upp, prata och inte bryr mig om att det står nån "stackare" där och har en genomgång i tre timmar... Är det då den personen som ska kalla sig själv "stackare"??

Att sitta på en stol och inte röra en fena och låtsas att man fortfarande är intresserad utav de tråkigaste man någonsin hört är fan inte lätt och speciellt inte för mig och att inte låta någon annan ändra det JAG stod för och det JAG kände, tyckte och tänkte. Jag kan säga nu idag att det var värt det jag fick gå igenom, för nu det är jag som skrattar åt dom, jag skarattar åt dom för att dom var likadana.

Har många gånger i över två år undvikit att gå på min lektioner och inte ens dykt upp, när jag gjorde de fick jag oftast sån grov ångest att jag ville dö, och en stor anledning till att jag inte velat bearbeta saker jag varit med om är för jag var rädd, och det är jag än idag. Att rota upp gamla saker som du inte vill minnas är inte lätt och de gömmer jag mig oftast för och det har orsakat att jag nu hoppade av ettan på gymnasiet för att jobba istället och följa mina "drömmar" och inte vara som alla andra men det jag inte ville fatta var att jag är 17 år och i den åldern är det tufft att få jobb, om man inte vill sitta i nån kassa eller på nått lager, no offence btw. Men så det höll så länge. Och de är svårt. Har aldrig vetat vilken väg jag ska ta för att komma rätt och inte misslyckas, tro mig jag vet det mästa om att ta ”fel väg” jag har gjort saker som drabbat min familj och mina vänner och det är inget jag är stolt över, men utan mina misstag hade jag inte varit här idag och inte varit den jag nu är, jag är stolt över vem jag är och vad jag står för. ”rätt väg” kan oxå vara ”fel väg”. När jag är på väg att lyckas och de e bara tio meter kvar till mål linjen så hoppar jag av, jag är inte längre rädd att misslyckas, jag är rädd för att lyckas.

Idag vet jag fortfarande inte om den väg jag går är rätt. Men vad är egentligen rätt? Gör något som du brinner för och som gör dig lycklig, men gör det inte för någon annans skull, gör det för din egen, då har du lyckats.

Med den här texten jag skrivit vill jag upplysa alla där ute om att det är inget fel att vara annorlunda, va dig själv för alla andra är redan upptagna! Peace out


Likes

Comments
I år tar vi emot 3 000 ensamkommande flyktingbarn till Sverige, som är det största mottagarlandet i Europa. En stor majoritetet av de ensamkommande barnen är killar. Vart är tjejerna??

82 procent av dom ensamkommande barnen är pojkar! Varför?


Av det fattigaste i världen är 70 procent kvinnor. Vilket hänger samman med kvinnornas ”roll” och deras låga status i samhället och i familjen. I en del länder är diskriminering mot kvinnor inskriven i lagen medan i andra länder fortsätter könsdiskrimineringen trots lagar som förbjuder diskriminering. Vare sig vi vill eller inte så är relion bl.a en stor orsak till kvinnors svåra situation runt i världen. Kvinnor i fattiga/rika länder drabbas hårdare än män i många situationer.


Kvinnor betraktas som svaga, ynkliga, känsliga och mkt mer än så. Men det många glömmer är att vi är starkare mentalt och fysiskt från person till person alltså och det är inte ordet ”Kvinna” som avgör vilka vi är. Vi är individer och människor.


I många länder anses det onödigt att spendera pengar, tid och kraft på sina döttrarna.

I vissa länder, exempelvis Indien och Kina, är det vanligt med tester som talar om könet på fostret, för att göra det möjligt att välja bort en tjej genom en abort.

Ofta ammas en flicka under kortare period än en pojke och får även mindre omvårdnad. I många låginkomstländer vaccineras pojkar i större utsträckning än flickor. Eftersom pojkar anses mer värda får döttrarna inte heller samma tillgång till mat och sjukvård som sönerna. Risken att dö är alltså större för flickorna än för pojkarna.


Unga tjejer får ofta stå i skuggan bakom sina bröder.


En stor och mkt viktig uppgift, som att ta hand om småsyskon, städa, laga mat och hämta vatten, så ser många unga flickors vardag ut. I fattiga länder. Dom arbetar många timmar både i och utanför hemmet, men ofta är deras arbetsinsats inte tillräklig, konstigt nog!


Flickorna får då inte tid att leka och deras skolgång försvåras. Unga flickor föds praktiskt taget med ansvaret över sina syskon och hushållet läggs i deras händer, för att tydligen klarar kvinnor inte av att vara delaktiga i arbetslivet…. Det är rent bullshit enligt mig!!!

Fattiga familjer har ofta inte råd att skicka flera barn till skolan och då prioriteras pojkarnas utbildning framför flickornas, Trots det här visar mkt forskning på att utbildning för flickor och kvinnor är avgörande för ett ekonomiskt sammhälle och kvinnor är minst lika inteligenta som män. Det är bara en myt att vi kvinnor inte klarar av att göra det som män gör, i många familjer är det väldigt vanligt att mannen är en så kallad ”Hemma fru” och tar hand och branen, diskar, städar och lagar mat men tyvärr är det alldeles för få män som är starka nog att ta det ansvaret. Och dom männen som gör det ger jag all cred till för det finns många av dom oxå.


Ännu en till sak jag inte förstår mig på, man kan läsa nästan överallt om varför kvinnor bär slöja eller burka på allmän plats. Dom svaren jag fått fram är att männen attraheras av kvinnans hår och därför bär hon slöja för att hon är gift och inte ska gå till någon annan.. men det är ju inte hon som attraheras av hennes eget hår? jag respekterar absolut deras relion och tro men förstår faktist inte vrf det är kvinnan som måste täcke över hennes kropp för att någon annan attraheras av henne? No offence men vrf går det ut över kvinnan?


I vissa länder krävs det fyra vittnen som kan intyga att en kvinna blivit utsatt för ett sexuellt övergrepp och för att det ska tas upp till en domstol måste dom fyra vittnena ha sett kvinnan blivit utsatt för en våldtäkt eller ett övergrepp för att rätten ska kunna sätta en dom…

Men om dom fyra vittnena saknas kommer domaren att avgöra ett straff för förövaren efter hans egen vilja eller enligt landets brottslagar. Det är en väldigt sopig straffskala enligt mig.


Vad är jämställdhet egentligen?


Yes, I am a feminist.. And no, I dont hate men!!

Likes

Comments

Hey fokes, sorry att jag inte har uppdaterat på ett tag nu men jag har haft fullt upp asså. Har varit i skolan, jobbat och tränat hela veckan men jag ska uppdatera regelbundet från och med idag! Igår sov jag hos min polare Steffany, vi kollade på nån keff film som fick henne att as garva haha men den var skit dålig så basically softade vi bara hos henne, sen morse drog jag till gymmet och donken på det.... Nu ligger jag hemma i sängen och kollar på "Timer" en film som handlar om nån tjej som är kär i nån hon inte kan få typ haha men den är bra iaf, tog ett bad precis när jag kom hem och kollade lite YouTube videos, mamma hade gjort choklad doppade jordgubbar med kokos t mig så jag åt dom och nu har jag sprayat mig med brun utan sol! Ska ut och ta en cigg sen fortsätta kolla på filmen så vi hörs i morgon!

Peace Out✨

Likes

Comments

Idag tog jag lång tid på mig att sminka mig haha som vanligt, stackars Nani som fick vänta på mig i två timmar längre än planerat, men resultatet blev iaf bra! Typ klockan fem så träffade jag Nani, Alexandra och några andra så kallade EPA killar! Vi åkte till donken och käkade lite och bara softade i bilarna, sen körde jag runt på Alexandra och hon köpte ögonfransar och lite så på Lindex, så det hände inte så mkt, men sen träffade jag upp Fanny och vi åkte till centrum och köpte cigg och lite så, sen åkte vi hem till mig och åt. Nu ligger vi i sängen halvt döda båda två och kollar Netflix! Ska sova snart😴😴
God natt så hörs vi i morgon✨

Peace Out✨

Likes

Comments

Jag vaknade för ca en timme sen och har kollat lite bloggar och legat i sängen och latat mig, ingen skola idag! Back to reality, idag har jag inte så mkt planerat som vanligt, jag ska sätta mig och sminka mig nu och kolla på ModernFamily. Sen får vi se vad som händer, jag måste åka och tanka och sen tänkte jag träffa Nani och Fanny och hitta på något. Inga direkt "FredagsPlander" blir det nog inte men vi får se vart dagen tar oss. Jag uppdaterar er under dagen så får ni se hur en fredag upptag av en nykterist haha!

Peace Out

Likes

Comments

Såååå Trött!!

Tyckte att ni behövde veta den viktiga infon, Hörs imorgon! 

GOOD NIGHT

Take Care And Peace Out 

Likes

Comments

Hey, idag har jag varit i skolan en stund och sen hämtade jag Nani och vi åkte till Nacka, träffade Fannyyy!! Vi gjorde inte så mkt, lyssnade på hög musik i bilen på väg tillbaka till Värmdö igen, senare åkte vi och träffade Alexandra på donken of course.. Men vem pallar vara på Värmdö lixom, men vi taggade iaf till stavsnäs och träffade några kill polare och bara softade! Skit tråkigt dock! Nu är jag hemma och ska kolla en rulle och decka t den haha!

See yu, Peace out✨

Likes

Comments

Hello fokes, slänger bara in ett snabbt inlägg om dagen hittills. Jag och min Madre är på väg till Sollentuna för att lämna min bil på verkstaden, åkte hemifrån vid typ halv åtta, min enda lediga dag var idag men vad ska man göra😁
vi åkte nyss från Mekonomen där vi hämtade släpet som bilen står på. Och nu är vi snart i Nacka, det jobbiga är ju dock att det tar sån jävla tid så vi kommer typ sitta där i fyra timmar men jag och mammsen är kreativa så vi kommer nog på nått iaf! Sen har jag inga planer förutom å träffa Fanny och Linnea! Så det är planen nu ska jag sminka mig lite vilket är det bästa med långa bilturer!➰➰
Vi hörs senare
Peace out✨

Likes

Comments