Hej på er!

Nu ligger jag i soffan och vilar mig för om en halvtimme ska jag nämligen lämna mitt hem för att dra till FJÄLLEN! Alltså jag är så sjukt taggad, fast samtidigt jättenervös... Men jag tänkte att det här var ett perfekt tillfälle att blogga lite! Här kommer min tippning:

Vad tror ni? Skriv gärna en liten kommentar och let me know! Vi hörs igen imorgon!

Adios!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Hej på er!

Igår kom det inget inlägg, I know, men jag kände att jag inte hade tid och jag ville inte lägga ut något som var dåligt. Men det om det, nu tänkte jag bara presentera för er hur morgondagens startfält ser ut och vad jag tycker om det! Enjoy!

1. Emmi Christensson - "Icarus"

Emmi är en riktigt cool sångerska och hon påminner mig mycket om Malena Ernman, både i rösten och i låten. Låten är ganska klyschig enligt mig men numret är coolt och Emmis originalitet gör att jag tror att detta har en chans på en Andra Chansen-biljett.

2. Elias Abbas - "Mitt Paradis"

Jaa, vad ska man säga. Barnen kommer definitivt att älska detta, lättsjungen och med en "ojojoj"-del. Sjunger gör han väl inte sådär superbra men jag tror som sagt att detta kan fånga de yngstas blickar och även denna har en chans på en Andra Chansen-biljett.

3. Felicia Olsson - "Break That Chain"

Felicia har ju vart med i Melodifestivalen förut, och jag måste säga att jag är lite besviken. Jag tycker att låten är lite "fattig" och refrängen kommer liksom aldrig igång, vilket jag tycker är tråkigt. Jag tror att Felicia kommer att falera även detta år.

4. Rolandz - "Fuldans"

JA! Alltså, det kan ju verka konstigt att digga detta, men jag tycker faktiskt att detta är riktigt bra, och denna kommer definitivt hamna på min lista. Jag tror att även detta kommer att attrahera de yngstas röster. Så skönt att Robert (eller Roland) verkligen kan bjuda på sig själv till fullo och hela framträdandet är liksom bara roligt att titta. Jag hoppas på Andra Chansen!

5. Olivia Eliasson - "Never Learn"

Jaa. jag vet faktiskt inte riktigt vad jag ska tycka om denna låt. Den är ju väldigt bra som låt, jag hade denna som en favorit när jag hade hört enminutsklippen, men när jag fick se numret blev jag bara besviken. Vad har dansarna på sig? Gula dräkter, så oklart! Men matchar de upp det bättre till på lördag kan detta bli riktigt bra!

6. FELIX SANDMAN - "Every Single Day"

Känns fräscht med en ballad av denna stilen, avskalad. I en deltävling med så mycket power och upptempo känner man att man behöver detta! Felix känns säkrare på sången nu också, vilket är skönt. jag tror att detta kan bli riktigt bra och jag tror väl säkerligen att det går vidare någonstans.

7. Mariette - "For You"

Jag vet inte riktigt vad jag ska säga faktiskt. Låten är ju överlägset bäst i denna deltävling, men numret? Jättetråkigt av det jag har fått se hittills. Mariette står på någon upphöjd plattform och pekar lite konstigt in i kameran ur olika vinklar. Jag vill ju se ett avskalat, clean nummer med dansare! Nej, där gjorde du mig faktiskt besviken Mariette. Hoppas av resten av numret är på en högre standard än det vi har fått se hittills. Men jag tror trots numret att denna kommer ta sig till finalen.

Vad tror ni? Jag måste också säga att det är så att jag under följande vecka inte kommer uppdatera lika ofta som jag gjort tidigare veckor, då jag ska åka skidor i fjällen. Jag kommer att uppdatera någon gång i veckan kanske, men fokuset kommer att ligga på helgen, då jag uppdaterar som vanligt. Ha en bra kväll i alla fall så hörs vi av imorgon!

Hade!

Likes

Comments

Hej på er!

Jag tänkte idag ge er en liten guide på mitt recept till att vinna Melodifestivalen. Tack Agnes för inspirationen, love you <3.

Steg 1. Du

Detta är antagligen otrloligt fördomsfullt, men tyvärr är det också sant. Du ska vara en ung, cool och het artist eller en etablerad sångare sen ett tidsspann på 5-10 år tillbaka. Senast någon över 35 utan en etablerad popkarriär vann festivalen var 2009, Malena Ernman. Efter detta har någon av dessa kategorier allting stämt in på vinnaren.

Steg 2. Låten

Det andra steget är att du ska ha en bra låt. Den ska vara på engelska, falla in i kategorin pop och du ska ha tillräckligt med röst för att framföra låten ordentligt.

Steg 3. Numret

Du kommer att behöva ha ett snyggt nummer som kompletterar din låt. Vare sig det är en flygande ballonggubbe, sjuttioelva ljusstrålar i en cirkel runt dig eller krossande av glas, ditt nummer måste sitta som en smäck och dina rörelser ska passa in i numret.

Steg 4. Originalitet

Du kommer att behöva ha ett litet stoft av originalitet över ditt framträdande. Vare sig det är i ditt nummer eller i din låt, eller både och (eghhegem Benjamin Ingrosso) så måste den finnas där. Folk är trötta på avdammade popballader med ett par dansare i bakgrunden. Men lägger du till en interaktiv bakgrundsskärm eller löpband för dig och dansarna att gå på, då blir det plötsligt intressant. Detta steget är enligt mig det viktigaste, tillsammans med låten.

Här har du ditt recept för att vinna hela Melodifestivalen. Känner du att du klarar av det? Good Job, gå hem och börja fila på en låt, vi kanske ser dig nästa år!

Ha det bra så hörs vi imorgon!

Likes

Comments

Jag vet, jag vet, det kom ingen Throwback Tuesday förra veckan, men det kommer tyvärr ingen denna vecka heller. Jag har liksom inte någon tid kvar men jag vill bara uppdatera er om att det inte kommer ikväll men imorgon kommer ett inlägg!

Ha det bra!

Likes

Comments

Hej på er!

Idag tänkte jag ta upp en lite mer seriös grej, nämligen min kristna tro. Jag har varit troende hela mitt liv och jag tror väldigt starkt. Folk verkar dock ofta ha både fördomar mot och svårt att förstå kristna, och därför tänker jag nu dra mitt strå i stacken för att upplysa om dessa fördomar. Jag har en tro på en Gud, men inte en gammal sur gubbe som sitter på ett moln och bestämmer hur alla ska vara. Jag tror att Gud är en kraft, ett ljus fyllt med kärlek och hopp. Min tro säger mig att det Han vill är rätt, och att det är den vägen jag ska följa. Gud har en plan för varje människa som lever, vare sig hen är kristen, muslim, ateist, mörkhyad, transsexuell eller könskorrigerad. Jag tror att i Guds ögon är alla lika älskade och lika mycket värda. Men ofta verkar det som att folk inte fattar detta, folk tror att när jag kommer till kyrkan på fredagkvällar så sitter vi på någon yogamatta och ber i tre timmar. De tror att Gud sitter på något moln och ser ner på homosexuella, och att det är så jag också är. Folk tror att jag tror att jorden skapades på sju dagar. Till detta säger jag NEJ! Inget av detta är en sanning och det är faktiskt ganska respektlöst att ha sådana tankar om en annan människas livsstil. I hela #metoo-vågen som menar på att hela samhället ska förändras för att sluta upp med fördomar mot kvinnor och våld mot kvinnor. Men när kommer folk att sluta ha fördomar mot mig, om min tro. Ska jag få leva mitt liv med att för varje ny människa jag träffar behöva förklara varför och hur jag kan vara troende. Nej, jag hatar inte en homosexuell människa. Det gjorde en kristen på 1910-talet, men då gjorde resten av Sverige och världens befolkning det med. Vet ni vad, det står inte EN ENDA GÅNG i bibeln att man ska se ner på homosexuella eller att homosexualitet är fel. Men vet ni vad som står där? Att kärleken är störst av allt och att Gud älskar oss vem vi än är. Varför skulle då jag tycka så om inget i min religion säger så. Det finns många homosexuella som har en tro på Gud, och nu är det väldigt få som tycker att det är fel att vara sådan. Sen beror mottagandet av en homosexualitet mycket på vilken kyrka du är med i. Från Jehovas Vittnen t.ex, finns en kille som nu går på tunnelbanorna och tigger om pengar då hans föräldrar kastat ut honom för hans sexualitet. Detta är ett extremfall, men det är också nog det enda exempel på en kyrka ned sådana tankar jag kan komma på. Alla får välkomnas på sitt sätt in i min kyrka, där man inte behöver vara troende för att vara med, och tittar jag mig om kring ser jag alla sorters människor. Hårdrockare, Ralph Lauren-människor, hipsters och många fler. Men vad är det som för dem dit? En tro på Gud som för samman alla.

Jag kände att jag behövde skriva av mig lite om detta, men det här är långt ifrån det enda jag tycker om detta fall. Tack för idag så hörd vi av imorgon!

Likes

Comments

Hej på er!

Sent inlägg som vanligt, men jag tror att det blir bra ändå! Men vad var det som hände igår då? Jaa, Davis var väl ungefär lika rolig som han har vart innan, alltså inte så jätte. Manuset är verkligen inte kul i år, får liksom ingen feeling på mellanakterna, FÖRUTOM Linnea Henriksson! Alltså vilken stjärna! Så sjukt snygg cover hon gjorde på en klassisk Siw Malmkvist och vilket nummer! Bästa mellanakt hittills! Resultatet då? Jaa, jag är väl inte jättenöjd kan jag väl inte säga. Alltså att vi skickar Moncho till Andra Chansen medan Dotter åker ut är ju ett mysterium, how did this happen? Jag gissar väl på att "Cry" är årets "Statements", gemene man fattar det inte riktigt och då är det lättare att rösta på något som jag kallar årets "Kizunguzungu". Jag blev också sååååå lättad när Méndez bara gick till Andra Chansen, och att Jessica ändå tog sig till final trots halvdan sånginsats. Sen är det ju lite roligt att vi nu har två latino-killar i Andra Chansen tillsammans med Margaret vars låt ger iallafall mig liknande vibes. Men utöver det är jag väl inte jättechockad över att Kalle åkte ut och med honom även Barbi, och att Martin gick till final var ju också kul, hans låt var ändå min trea i deltävlingen! Jag säger tack Malmö, vi ses i Ö-vik!

(Jag har typ ingen nynnskala för jag har typ inte nynnat på någon av låtarna. Jag nynnar fortfarande på "Patrick Swayze" xD)

Ha en bra fortsatt söndag-natt och måndag så hörs vi igen!

Likes

Comments

Hej på er! Nu är jag hos min kära kusin Fido och vi ska spendera mellokvällen tillsammans. Men jag vill vara så social som möjligt så jag bara lägger in en bild så blir det så <3

Ha det bra! NUUU KÖR VI!

Likes

Comments

Hej på er härifrån min säng!

Hur mår ni idag? Jag mår toppen. Har haft en jättebra kväll och det är ju dags för MELLO imorgon! sjukt taggad verkligen! Men vilka är det som tävlar imorgon då? Jo, det tänkte jag berätta för er!

1. Martin Almgren - "A Bitter Lullaby"

Martin, Idol-vinnaren 2015 gör i år sin debut i Melodifestivalen! Han bjuder oss på en countrypoplåt med våriga toner. Denna låt tycker jag mycket om då den ger mig vårkänslor och Martin kan verkligen sjunga! Det enda dumma jag har att påpeka på är hans scenframträdande som är jättetråkigt, iallafall av vad man ser i förhandklippen. Men låten är jättebra och Martins sångröst är väldigt cool och passar verkligen som handen i handsken med låten!

2. Barbi Escobar - "Stark"'

Barbi var innan mello helt okänd för mig, men nu när jag hört vad hon har att bjuda på är jag både glad och besviken. Hon har med sig fyra dansare som levererar en cool dans. Men tyvärr är inte Barbis sångröst jättestark och låttexten är ganska osammanhängande och oklar. Men jag älskar verkligen droppet, sjukt snyggt måste jag säga! Vi får se hur det går!

3. Moncho - "Cuba Libre"

Jaa, vad ska man säga? Inte en sådär kul låt tycker jag. poncho bjuder oss på lite halvdan latino, som jag tyvärr inte håller upp till en standard. Hans dansare har dock väldigt coola kläder, det måste jag säga. Men tyvärr tror jag inte att denna går vidare längre än hit, men kanske är det en potentiell sommarhit med någon liten remix på?

4. Jessica Andersson - "Party Voice"

Äntligen lite schlagerpop, har saknat det! Jessica är tillbaka i tävlingen för sjunde gången och hon har äntligen återgått till sina rötter som schlagerdrottning och hon gör upptempo! Hon har med sig fyra dansare och alla på scen har på sig en svart T-Shirt med trycket "dance like a mother", vilket också är en fras i texten! Sett tror jag kan ta sig vidare!

5. Kalle Moraeus & Orsa Spelmän - "Min Dröm"

Jaa, det låter nog inte så mycket annorlunda än vad man hade tänkt sig. Midsommar, Dalarna och folkmusik. Men jag tycker personligen faktiskt inte att denna är jättedålig. Den har en catchy refäng och det doftar lite om "Guld och Gröna Skogar". Jag tror även att numret är inspirerat av detta, och jag tror att den kan gå vidare! Good luck, Kalle!

6. Dotter - "Cry"

Storfavoriten Dotter har vart förhandstippade att vinna hela festivalen, och jag säger inte emot. Hon har en jättecool röst och numret är väldigt snyggt. Det jag tror att Dotter kan falla på är hennes låt, som jag tycker är ganska fattig. Jag tycker att några sv hennes låtar, som "Evolution" hade gått bättre, men jag hoppas ändå på att den ska ta sig vidare.

7. Méndez - "Everyday"

Nu går vi till Méndez, sist ut i den andra deltävlingen. Ännu en latinolåt har vi här och Méndez bjuder på den bra. Hans bakgrundsdansare ger mig vibbar av något som Azerbajdzjan skulle kunna skicka, älskart! Låten är väl helt okej, men det är bara så att den har spanska verser så att man inte förstår så lätt, och så har inte Méndez en bra sångröst!

Vad tror ni om imorgon? Skriv en kommentar så ses vi imorgon!

Ha det bra!

Likes

Comments

Nu är vi här igen, dags för veckans inlägg om Eurovision! Och tro mig, jag har många godbitar att bjuda på...

-DANMARK!!! Alltså, i veckan har Danmark valt sitt bidrag till årets Eurovision, och jag säger bara JA! Alltså denna låt är så oooootroligt bra! Den heter "Higher Ground" och sjungs av Rasmussen, och alltså det är så sjukt bra! Jag vet inte hur, men första gången jag lyssnade på den fick jag typ ont i magen för att den är så mäktig. Man får liksom viking-vibes och texten är fett cool! Bra Danmark, topp tre tycker jag! 

-Den italienska uttagningen SanRemo har även den avslutats, och låten som valdes ut var "Non mi avete fatto niente" av Ermal Meta och Fabrizio Moro. Den är väl inte sådär superfantastisk men verkligen inte den sämsta hittills. Helt enkelt ganska medelmåttig och jag tycker inte att den når upp till den italienska standarden som vart under de senaste åren.

-Två andra länder har valt artist och låt, men låtarna är ännu inte släppta. Dessa är Makedoniens Eye Cue med låten "Lost and Found" och Kroatiens Franka Batelic med låten "Crazy". Vi får väl se hur låtarna låter när de släpps!

-En liten godbit jag har att bjuda på är ett litet skvaller! Det går nämligen runt ett rykte i schlagervärlden om att ingen mindre än Loreen är deltagande i den bulgariska internuttagningen till Eurovision! Hon har skickat in en demo till denna uttagning där Christer Björkman satt i juryn fram tills att det var tre bidrag kvar, då han lämnade och sade att de hade tre sjukt bra bidrag kvar. Ett av dessa ska vara Loreen, och en ska vara ingen mindre än Poli Genova, en drottning inom Eurovision-världen. Vem den tredje skulle vara har jag ingen aning om, men jag gissar personligen på Kristian Kostov. Men detta måste jag forska mer i känner jag! 

Vad tänker ni? Skulle det vara kul om Loreen ko tillbaka till Eurovision? Jag skulle väl tycka att det vore svinkul!

Ha en bra onsdagkväll så hörs vi imorgon!

Likes

Comments


Hej på er?

Vad skriver ma egentligen om när man inte har en aning om vad man ska skriva om? Jo, man skriver om ens dag. Den började klockan 05.45 då jag hade satt min klocka för att kunna snooza i en kvart. Efter en timmes morgon åkte jag till skolan och spenderade min dag där. Folk pussades och kramades till höger och vänster såhär på Alla Hjärtans Dag, men för mig, singel som jag är, kändes det som en helt vanlig dag. Onsdagar är på ett sätt den jobbigaste dagen i veckan, då vi början 08.30 och slutar 15.40. Dagen blir liksom sjukt lång och vi har inte några riktigt roliga ämnen. Torsdagarna är inte heller nice, men onsdagarna tar nog priset. Under skoldagen hade jag även kontakt med min pappa som ikväll skulle på en ToTo-konsert med min syster, och det bestämdes att jag skulle möta upp med dem och äta middag innan de drog på konsert och jag hem. Så jag åkte till min systers skola som ligger ganska nära min, och där väntade jag en stund när jag pluggade och kollade lite YouTube innan vår pappa kom till skolan och så drog vi tillsammans till Max och åt varsin trevlig hamburgare. Efter middagen drog jag hem till mamma och satte mig i soffan och pluggade, tränade en liten stund och spelade även lite Sims 4. Nu ligger jag i sängen och skriver på detta inlägg samtidigt som jag tittar på Wahlgrens Värld (förövrigt typ mitt liv) och ska snart lägga mig.

Otroligt oklart inlägg men så blev det idag. Imorgon lovar jag er att skriva ett inlägg enligt schema, för just nu vill jag VERKLIGEN göra ett Eurovision-inlägg. Varför? Titta in imorgon så får ni se!

Ha det bra så ses vi imorgon!

Likes

Comments