Vecka 40 (39+0 till 39+6)

7 februari - 13 februari 2020

lILLA MOLLY-BUS

Alla organen är färdiga, lungorna är färdigutvecklade och hon har tillräckligt med underhudsfett (15% av hennes kropp består nu av fett).

Fosterfettet och lanugohåret som tidigare täckte hennes kropp är nu så gott som borta. Både mamman och barnet är redo för förlossningen! Vad det är som gör att förlossningen startar vet man inte med säkerhet, men det har med hormoner att göra. Eventuellt är det barnet som producerar hormoner när hon är berett att komma ut, men troligen påverkar även mammans mottaglighet för hormonerna.

När graviditeten är fullgången blir livmodern redo för värkar och den är känslig för olika faktorer som kan sätta igång förlossningen. Både mamman och barnet styr och det gäller nu att de styr åt samma håll - för nu ska hela resan i mål!

MAMMAN

Så kom då vecka 40 och graviditeten har nått sitt slut...

Inledde veckan med en lång helg. Den kändes som en evighet... Sammandragningar hela dagarna och på kvällarna kröp det på som "molande mensvärk" vilket jag förstått ska vara ett tecken på att kroppen förbereder sig och att förlossningen faktiskt närmar sig (även om det fortfarande är lilltjejen som bestämmer när det är dags till 100% att komma ut). Jag bygger ju dock upp stora förväntningar när jag känner den där känslan på kvällen. Nu kanske, i natt vaknar jag av att det är dags! Men icke...

På tisdagen va vi till BM där tanken va att vi skulle gjort en hinnsvepning om kroppen varit mogen. Det va dock ca 2cm kvar av tappen så det gick inte. Besvikelsen va ENORM inom mig. Jag hade ju så innerligt hoppats på att vi skulle kunnat genomföra det och att det skulle hjälpa lilltjejen att påbörja sin resa utåt ;)

Onsdagen 12 februari och den molande mensvärken höll i sig. Framåt eftermiddagen va det jobbigare, mer intensivt. Och ju närmre kvällen vi kom desto mer kännbart blev det och vid 20-tiden tog vi beslutet att ringa mina föräldrar och be do hämta hundarna Jag kände på mig att vi skulle komma att åka till förlossningen och hellre då att hundarna redan är hämtade än att mamma och pappa hade blivit tvungna att åka in hit mitt i natten...

Vid 22.30 va vi inne på förlossningen och 24,5 timme senare - torsdagen 13 februari kl 23:01 (59min innan BF) kikade faktiskt världens mest perfekta lilla tjej - Molly - ut till oss.
Vi befinner oss just nu i den mysiga bebisbubblan så uppdatering här är inte prio. Men jag ville ändå kika in och säga att vi mår bra och att vår efterlängtade lilla dotter nu kikat ut.

Men jag återkommer till bloggen så snart vi kommit in lite i vår nya vardag - en vardag där vi numera kan titulera oss som föräldrar...

Gillar

Kommentarer

Arbnoras
Arbnoras,
Nej vad kul! Grattis! Passa på och njut!❤️
nouw.com/arbnoras
theoakleaves
theoakleaves,
Superkul! Tack så mycket, det ska vi göra ❤️
nouw.com/theoakleaves
LivetsomL
LivetsomL,
Stort grattis till er! ❤️❤️
nouw.com/livetsoml
theoakleaves
theoakleaves,
Tack så jättemycket ❤️
nouw.com/theoakleaves
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229