Vecka 26 (25+0 till 25+6)

1 november - 7 november 2019

Ett stycke bebis som passerat halvkilot i vikt och som numera är längre än en "skollinjal" :)

Veckans mage - och byxorna som bli mer och mer utsträckta i linningen... :)

lILLA MOLLY-BUS

Nu kan hon öppna sina ögon!
Näthinnan har utvecklats och gör att lilltjejen kan reagera på ljus och mörker och hon kan även börja se, dock är sikten ganska begränsad. Ögat är inte helt färdigutvecklat och ögonfärgen är det som blir färdigt sist. Det kan ta upp till sex månader efter födseln tills ni helt säkert kan säga vilken färg bebisens ögon har.

Balansorganen har utvecklats och bebisen uppfattar vad som är upp och vad som är ner. Hon kan också känna igen rösterna från sina föräldrar och reagerar när de pratar.

MAMMAN

Inledde veckan med långledig helg genom att ta ledigt på fredagen. Så skönt med en extra dag ledigt sådär, utan någon egentlig anledning.
Tog promenad, passade på att vara ute i friska luften och känner mer och mer hur jag blir tyngre och tyngre, hur orken typ sviker mer och mer... Blir andfådd för ingenting. Och får lite panik av att veta att det inte kommer bli lättare direkt, med tanke på att vi ändå har ett tag kvar tills hon är ute....

Den här veckan har vi varit hos BM också. Lyssnat på hjärtat som låg på stadiga 142. Och så har vi mätt magen, fick måttet 25. Det här va första "riktiga" rutinbesöket som Fredrik va med på så nu fick han också höra lilltjejens hjärta slå ♥
Nu är papper inskickade till försäkringskassan, graviditetsintyg. Vi fick även lite information kring amning. Och så har jag fått kontaktuppgifter till kommunen dit vi ska vända oss för stt intyga faderskapet. Känner att det kan vara skönt att ha det gjort redan innan förlossningen, så slipper vi tänka på det efteråt. Vi kommer säkerligen ha annat att fokusera på då sen när hon är född.

Jag har även provat på vattenträning för gravida på badhuset. Så kul! Grymt jobbigt, mycket mer jobbigt än jag hade förväntat mig, men väldigt roligt så det kommer definitivt bli fler besök. Kanske redan i nästa vecka :)

Och det är så skönt nu att vi båda både kan känna och se hur lilltjejen rör på sig i magen. Så mysigt! Vi har våra stunder i soffan på kvällarna där vi ligger och myser med vår lilltjej ❤ Längtar efter att få ha henne hos oss på utsidan magen...

Graviditeten har denna vecka gått ner på tvåsiffrigt - alltså mindre än 100 dagar kvar till BF... Gaaah! 😱

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229