Vecka 23 (22+0 till 22+6)

11 oktober - 17 oktober 2019

lILLA MOLLY-BUS

Smakkörtlarna på tungan har utvecklats och även känseln.
Lilltjejen testar sina nya sinnen, sväljer fostervatten och tar med händerna på sin kropp. Pigmentet och bukspottskörteln bildas under den här perioden.Bukspottskörteln producerar hormoner och insulin, vilket behövs för att ta hand om socker.

Huden är fortfarande tunn och genomskinlig då fettlagren inte hinner fyllas eftersom kroppen växer så snabbt. Men snart kommer fettdepåerna ikapp och då ska hon lägga på sig vikt och bli fylligare. Det finns nu förutsättningar att överleva en eventuell för tidig födsel, men såhär tidigt i graviditeten skulle det troligen innebära komplikationer. Så det är bäst om hon stannar kvar där inne i magen ett bra tag till!

MAMMAN

Så sjukt att det redan sprungit förbi en vecka till. Tiden går SÅ snabbt ju!

Här har illamåendet kommit tillbaka som ett brev på posten... I samband med måltid får jag riktigt akut illamående i slutet av portionen (oavsett om det handlar om middag, två smörgåsar till frukost, lite fruktsallad som mellis osv). Så det gäller att äta långsamt. Och med pauser titt som tätt... Det är långa måltider som gäller numera... :)
Sover fortsatt superbra på nätterna, och känner lilltjejens rörelser dagligen vilket känns så skönt! ♥ En lättnad varje dag när hon "ger sig tillkänna" :)

Fortsätter min smörjnings-ritual morgon och kväll. Mage, rumpa/lår och brösten. Har hört att det är en myt det där med att om man smörjer sig så motverkar det bristningar osv (speciellt de där krämerna som är speciellt anpassade för bristningar - enligt experterna är det ren och skär BS) men samtidigt så tänker jag att va fan, kan ju inte skada iaf. Jag smörjer - jag slipper kliandet :)
Och ännu inga bristningar vad jag kan se, mer än att brösten är sååå stora/svullna och har börjat visa lite småtendenser till bristningar på undersidan/underpolen.

Märkte även tidigare i veckan att det börjar bli svårt att raka sig - så från och med nu får det bli Fredriks uppgift att hjälpa mig med det :) För själv klarar jag inte att stå framåtlutad den tiden och jag kan inte knö ihop mig på golvet i duschen heller. NÄ, det finns ju nån annan som kan hjälpa mig så då är det bättre han gör det från och med nu - så får han prova på lite hur det är för oss tjejer också, vad vi får dras med titt som tätt.

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229