Nu är det inte många dagar kvar! Måndag och tisdagen av sista veckan har redan passerat, tiden går så otroligt fort!

Denna vecka var Johan tillbaka på praktiken! Var väl på tiden tycker jag hehe.

För en gångs skull har vi inte haft så många dötimmar under förmiddagarna! Både under måndagen och idag har vi hållt på och städa i små poolerna. Det hade blivit lite problem med vattnet vilket gjorde att vattennivån var låg och man kom åt bättre. I måndags, när vi städa i den högra poolen, fick vi dessutom ha på oss sånna där höga galonbyxor som sitter ihop med ett par stövlar (har glömr vad dem heter, men tror ni fattar ändå) vilket gjorde det lite roligare. Under tisdagen skrapade vi bort alger från kanterna i båda poolerna och slammsög botten.

Utöver det så har vi fixat fiskhinkar och städat, som vanligt, men vi har även tränat lite mer! Extra mycket under måndagen då jag och Johan (Manon var borta) fick träna 4 olika sjölejon! Speedy och Xino som vi tränat med tidigare, men även Moritz och Baloo. Vi tränade med det vi har gjort tidigare men med mycket fokus på att sjölejonen ska fokusera på oss medans Corinne(tränaren vi hade våra sessions med) gick runt och flyttade på rullvagnar etc.

För mig kändes det super bra! Det var kul att få göra många små lätta sessions med sjölejonen och dessutom att få se skillnaden på hur det är att träna med de små sjölejonen (Har ingen passande bild i lager just nu, men för att skapa en bild åt er så väger Speedy runt 210 kg medans Moritz väger ca 66 kg, lite skillnad.).

Det jag tycker är ganska utmärkande för de små sjölejonen är att dem faktisk påminner lite om små, exalterade hundar! Speciellt Moritz. Hon beter sig verkligen annorlunda efter att hon har fått bridgen. Det är jättesvårt att förklara, men man kan verkligen se energin hon får efter bridgen och hon släpper ut ett skarpt fnys och öppnar munnen i väntan på fisk. Typ som en flåsande hund.

Idag hade vi en tränings session med Speedy sist på dagen och idag kändes det inte alls lika bra som igår. Jag var ganska osäker och förvirrad(varför vet jag inte) vilket gjorde att det inte alls gick bra. Jag tror att det kan ha blivit lite missförstånd mellan mig och tränaren. Det är ganska svårt när man inte alltid förstår varandra, jag blir då osäker och känner att jag inte får klara direktiv, vilket jag behöver.

Men men, det går säkert bättre nästa gång!


Avslutningsvis så får ni en bild från dagens soliga show(äntligen är det bättre väder här nere!) och från gårdagens pool städning.


Tack och hej!

Julia

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Tänk hur snabbt tiden går här! Nu är redan sista helgen i Boulogne kommen (och den är över nu när jag skriver det här inlägget).

Egentligen har jag inget vettigt att skriva som summering av helgen. Johan har legat lågt eftersom han varit sjuk, så jag begav mig ut på egen hand.

Under lördagen gick jag runt en del på stan. Lyckades få med mig några småsaker hem och vem hade kunnat tro att det faktiskt fanns butiker så som Zara, h&m och sephora här?? blev ganska chockad när jag såg dem första veckan, så var tvungen att gå in hehehe.

Senare på dagen begav jag mig ut på en ganska lång promenad mot La colonne de la Grande Armée som är ett monument ii minne av Napoleon. Vet inte hela historien bakom den, men den ska tydligen ha byggts för att kunna hålla utskick över England från toppen av det 50 m höga tornet.

Tyvärr så var det stängt när jag kom fram. Om jag hade vetat att det var speciella öppettider så hade jag nog anpassat mig lite. Men det var ju ändå ganska molnigt under dagen, så det gjorde väl inte så mycket. Jag fick ju iallafall se det och all natur runt om! Det fanns en lång fin väg som gick mot tornet och dessutom ligger det precis i kanten av stan, så man var precis bredvid stora gröna slätter, vilket jag saknat lite nu efter två veckor mitt i staden.


Söndagen var ännu lugnare. Var ute en sväng och skulle gå på stan igen, men insåg när jag väl var ute att allt är stängt på söndagar. Vilket var lite synd, men jag tog en liten promenad istället (vilken chock). Ska jag vara ärlig så tillbringades större delen av dagen med att titta på serier, kände att jag behövde komma ifatt lite hehe.


Tack och hej!

Julia

Likes

Comments

Hoppsan hejsan, här blev det ett stort blogg hopp, ursäktar för det!

Denna vecka var både händelsefull och händelselös kan man säga!

Måndagen var överlag ganska händelsefattig, inget "speciellt" hände. Vi fick träna lite med ett av sjölejonen (kommer tyvärr inte ihåg vem av dem hehehe), fortsättning med target träningen och att kunna gå med dem medans de följer targeten och sedan började vi med att få dem att hålla fokus på oss medans vi står på andra sidan dörren till de små lokalerna.

Under tisdagen så kom det en till elev! Till skillnad från oss så kommer hon faktiskt från Frankrike och har gjort en praktikperiod på 4 veckor med sjölejonen sedan tidigare. Självklart började man fundera lite på hur det skulle gå framöver, här kommer ju en äldre och mer erfaren elev som dessutom kan prata med tränarna utan begränsningar. Men som tur är så är hon väldigt trevlig och lätt att prata med!

Dagen flöt på bra och vi avslutade eftermiddagen med att ha en liten tränings session med Xino.

Sedan kom onsdagen! Tyvärr så kände sig Johan lite krasslig så han stannade hemma och jag begav mig mot Nausicaa själv. Men trotts en person mindre så jobbade vi på som vanligt. Fylla Fiskbunkar och tvätta lokaler. Under eftermiddagen, efter den dagliga showen, kom det även ett gäng med människor på studiebesök. Vilket resulterade i att det inte hände så mycket mer den dagen.

Torsdagen kom snabbt därefter och vi körde igång morgonen som vanligt, dock några nya grejer på schemat. Tydligen fanns det två små pooler på "övervåningen", vi gjorde några vattentester från vattnet i dem för att titta på klor nivåerna. Vi passade även på att skrubba bort en del "grönt"(vet ärligt talat inte vad det var i dem hhahah) i båda två.

Under lunchen var Manon(den andra eleven) vänlig nog till att visa mig runt på de avdelningarna jag inte har varit och tittat så mycket på. Insåg då hur mycket det är som jag har missat under tiden här. Hade ingen aning om att det fanns så otroligt många vackra akvarier här. Alla med olika former, storlekar, färger, habitat och sammansättningar. Eftersom att Manon varit här tidigare och dessutom känner folk som haft praktik på akvarieavdelningen så kunde hon berätta en del fakta som man troligen inte hade fått reda på annars. Bl.a. att en av bläckfiskarna som vi gick förbi brukar bli röd om den ser en djurvårdare och vill säga "Hej här är jag, jag är hungrig".

Under eftermiddagen skedde det en del medicinsk träning med sjölejonen. Bl.a. tränade vi på att ta blodprov med Baloo. Eller ja, iallafall en början på det. Innan man faktiskt kan ta ett blodprov så måste sjölejonen tränas till att vara helt stilla i en speciell ställning och kunna låta människor (både kända och okända) ta på baklabbarna utan att reagera på något märkvärdigt sätt och behålla fokus på tränaren. Det kanske inte låter sådär jättekomplicerat, men det tar tid att lära in. Speciellt när det är en sån pass ung individ (Baloo blir 3 i år). Jag och Manon fick även ha en tränings session med Xino. Vi körde ungefär likadant som jag och Johan har gjort tidigare, med target och transfer mellan varandra etc., men testade nu på att använda händerna som target istället! Kändes as coolt och självklart bli det en skillnad från att gå runt med en 40 cm lång pinne med ett sjölejon på andra änden till att ha handen direkt på nosen.

Sista dagen på "jobb"veckan är här! Johan är fortfarande sjuk idag, vilket är lite synd, men det hindrar inte mig! Dagen började som vanligt. Hinkar och städning. Sedan var det medicinsk träning på schemat. Vilket även det gick bra(vad jag kommer ihåg, skriver det här några dagar i efterhand, oops hehehe)

Under lunchen fick jag ännu en liten rundtur av Manon. Idag gick vi bort till pingvinerna och satt där ett tag. Dem är väldigt söta må jag säga! Har aldrig sett pingviner i verkligheten förut så det var lite spännande. Extra kul var det eftersom att det var en yngre pingvin som gärna ville busa med oss från andra sidan glasrutan.

Under eftermiddagen körde vi ännu en session med Speedy den här gången. Vi fortsatte med Transfer, rest(tror inte jag har nämnt det tidigare, men det är basically när sjölejonet ska vara helt stilla) och target, men körde även down, alltså att dem ligger ner och sedan fortsatte vi även ed den delen att dem ska hålla fokus på oss. Det kändes jättebra och jag tycker att jag börjar få ett ganska bra grepp om hur jag ska agera och "träna" sjölejonen. Min tajming och uppfattning av situationen har blivit mycket bättre om man jämför med våran första session!Några små bilder från den gångna veckan på praktiken!

Bilden till vänster är från en av veckans regninga shower (vädret har inte varit så bra hehe) med Fridolin, Baloo, Scooby och Algon!

Till vänster ser ni en bild tagen på Fridolin (och sovande Algon i hörnet) från tunneln.


För övrigt har jag haft en ganska trevlig vecka! Har fått träna en del på franska under praktikdagarna då alla försöker lära mig hehe, jag har dessutom lärt dem lite svenska i utbyte! Vi har främst diskuterat ord anknytande till anläggningen, men även börjat med att räkna och huvudets delar.

Efter praktikdagarna har jag även gått på ganska många promenader, trotts det dåliga vädret! Jag tycker det är jättemysigt att se olika delar av staden, även de ställena som man kanske inte vanligtvis brukar gå vid, såsom olika bakgator i centrum och liknande. Men självklart har jag gått en hel del på stranden också, när tidvattnet inte är för högt det vill säga!

Med det får jag väl avsluta det här långa inlägget

Tack och hej!

Julia


Likes

Comments

Första helgen i Boulogne! Skönt att få ta igen lite sömn må jag säga!

Vad har vi gjort denna helg? Tyvärr inte speciellt mycket, men vi har iallfall gått runt i stan och tagit oss tid till att titta runt. Det finns så otroligt många fina byggnader här, jag som alltid tyckt om arkitektur är helt förälskad i husen här omkring. Hittills har många timmar spenderats ute på gatorna med kameran.

Vädret var superbra under lördagen! Himlen var helt klarblå (okej, några moln lite här och var tittade väl fram). Vi gick genom stan och sedan upp mot en domkyrka(La Basilique Notre-dame, heter den visst) som låg en bit bort. Otroligt fin, tyvärr gick vi aldrig in i den(visste inte att det var en "grej" att gå in i förens jag läste på om den så sent som idag) men vi gick runt på ringmuren som låg runtom och tittade ut på staden.


Senare på kvällen gick jag själv ut på en promenad mot bergskanten vid havet och tittade på solnedgången. Tyvärr var det lite molnigt just då, men det var fortfarande väldigt fina färger på himlen.


Söndagen var lika lugn den! Idag började vi med att gå åt andra hållet, Alltså ner till hamnen och stranden. Där köpte vi crepes i ett litet stånd bakom parken som ligger precis intill Nausicaa.


Tack och hej!

Julia


Likes

Comments

Nejmen hej igen! nu var det ett tag sedan jag skrev heheh

De senaste dagarna har gått bra! Vi har nu kommit in mer och mer i rutinerna (de få som finns). Varje morgon städar vi i ena "localen" (basically ett rum för sjölejonen) och gör sedan ordning morgonens fiskhinkar. När vi är klara med det är klockan oftast runt 10.00. två och en halv timme kvar till lunch och vi har inget att göra mer. I onsdags var det inget problem då det kom någon slags veterinär(?) och skulle känna av energier i några av sjölejonen, väldigt oklart.

Under torsdagen och fredagen satt vi dock och läste i varsin bok som de hade i personalrummet. Den är faktiskt ganska bra, och lärorik.

Vi har lunch fram till kl. 14.00 och vi börjar då direkt med att göra ordning eftermiddagshinkarna och träningshinken som de har under föreställningen varje dag kl. 15.15. Vi brukar då gå upp på läktaren och titta på.

När showen är över brukar djurvårdarna fortsätta träna djuren. Dels de som kanske inte var med under föreställningen eller de som var med(främst om showen inte gick som den skulle) och nu har även vi fått testa att träna dem lite!

I onsdags började vi med att träna target med Speedy (det sjölejonet som är säkrast och kan mest). Det var mycket med hur vi skulle få fram bridgen(vår bridge är ett väldigt ljust "Okay") och tajma in rätt, etc.

Under torsdagen fick vi testa på samma sak med XIno, sedan fick vi köra mer med Speedy och då träna på "rest", dem ska då alltså vara helt stilla med flipprarna. Det är så extremt kul att få vara med och testa att träna dem själva! Man känner sig så himla proffsig när man går runt där med ett bälte och en fiskbytta runt midjan haha

Förutom det har det inte hänt så mycket de senaste dagarna. Idag var det dock en föreställning i undervattens tunneln(eller vad man ska kalla det). Vi stod där i bakgrunden och tittade på, väldigt intressant att se hur sjölejonen lyssnar lika bra under den visningen som visningen på land.

Tack och hej!

// Julia

Likes

Comments

Ännu en dag har passerat! Denna dag var ganska lik gårdagen (om man bortser från hela "morgon incidenten"), dock städade vi något mer idag och det var inte lika mycket träning av sjölejonen idag (tränarna verkade ha ganska mycket pappersarbete att ta tag i). Av den individ träningen som skedde under dagen så fick vi bl.a. vara med och "leka veterinär". Vi skulle då gör ett "ultraljud"(vi använde oss av en plastgrej med en slang på), i slutet av dagen fick vi även agera som target åt Xino. Så småningom ska vi själva få börja träna dem och då kommer vi ju att använda våra egna händer som target, så detta blev som en slags början kan man säga.

Vi har väldigt långa lunchraster här (ca en och en halv timme varje dag), vi kan då gå runt och titta oss omkring om vi vill. Tog med mig kameran idag för att kunna ta lite bilder på sjölejonen "in action" men som ni ser så låg dem och sov i solen när vi kom. Men dem är ju lika fina när dem sover!


Tack och hej!

//Julia

Likes

Comments

Idag var det första praktikdagen! Den var överlag bra, men den hade ju kunnat börja bättre än vad den gjorde,

Vi skulle börja dagen kl. 08.30. Vi gick från lägenheten i god tid och kom fram till centret ca 08.20. Vi hade fått en ganska tafatt beskrivning av Jean-Luc (sjölejonchefen) om hur vi skulle gå för att komma in. Vi trodde att vi visste, men icke då. Virrade runt byggnaden och skickade i panik ett mejl och frågade om hjälp(självklart utan svar). klockan blev sedan halv, vi virrade runt lite till och frågade sedan några byggare(?) om hjälp. Ingen kunde engelska men dem pekade mot huvudentrén(som vi redan visste att vi inte skulle in igenom). Vi går iallafall dit och virrar runt lite, ser en vakt på insidan och försöker få honom att öppna dörrn(vilket han inte gör). Vi går sedan ner igen. Ringer till ett nummer vi fått, kommer till ett hjälpcenter(?) pratar med typ 3 olika personer, ingen kan engelska. Men tillslut säger dem att det kommer någon och hjälper oss vid huvudentrén. Vi står där och väntar i ca 10 minuter. Sedan kommer det några upp för trappen som har på sig Nausicaa arbetskläder. Vi frågar dem om hjälp och de säger åt oss att vänta i typ 10 minuter till. Klockan blir då 09.00. Har ganska grov ångest vid det här laget och sedan kommer det ut ett helt gäng med människor. Vi står där i några minuter och frågar sedan de i gruppen om hjälp. Får tillslut följa med dem in och får även reda på att det tydligen var en brandövning (eller något liknande, väldigt oklart) som gjorde att vi blev lite bortglömda. Vi möter sedan en av tränarna och sitter med under ett slags "efter brandövningsmöte". Efter det kommer vi tillslut till sjölejon avdelningen!

Vi pratade lite med tränarna och fick lite mer info om tider etc. Sedan skulle vi ju byta kläder. Och vart gjorde man det? jo, mitt i fikarummet. Kändes väldigt konstigt eftersom att det inte är något man gör i Sverige, men här verkade det inte konstigt.

Sedan satte dagen igång på riktigt. Under dagen städade vi lite och sorterade fisk, men det var otroligt mycket träning av djuren som vi fick vara med och titta på. Hela tiden var det någon form av träning. Antingen en och en eller hela gruppen. Allt från enkla grejer som target till lite mer krävande saker som medicinsk träning i form av blodprovsstagning.

Det finns totalt 7 individer. Speedy, Xino, Moritz, Fridolin, Baloo, Scooby och Algon. Alla har sin egna plats i utomhusanläggningen vilket underlättar när man ska lära sig namnen, dessutom har alla egna symboler. Men alla har ju sina egna egenskaper och utseenden. T.ex: Speedy är störst, Xino har ett ärr på ryggen, Moritz har en vit fläck i vänstra örat etc. Ska bli väldigt roligt att lära känna alla och att få jobba med dem!


När praktikdagen var slut hade vi väldigt ont i fötterna, vi gick hem och vilade ett tag innan vi gick ut på en liten promenad som råkade bli ungefär en och en halv timme lång. Men trevligt var det iallafall!

Tack Och Hej!

// Julia


Likes

Comments

Hallå igen!

Första dagen i Frankrike avklarad! Dagens resa gick ganska smärtfritt, något stressigt bara. Blev ganska rörigt under dagen med alla byten, ska försöka förklara på ett så enkelt sätt som möjligt. Dagen såg ut såhär:

1. Äter hotellfrukost i lugn och ro.

2. Åker shuttlebuss tillbaka till flygplatsen.

3. Köper biljetter till tunnelbanan.

4. Virrar runt i en kvart på "tågavdelningen"

5. försöker åka hiss från plan 2 till plan 1, misslyckas och kommer till plan 5. Ger sedan upp och åker tillbaka till plan 2.

6. Virrar runt ytterligare några minuter på tågavdelningen innan vi hittar tunnelbanenedgången, som låg precis vid biljettkontoret, såklart.

7. Åker blåa linjen till Châtelet Les Halles.

8. Virrar runt på stationen ett tag innan vi byter till röda linjen.

9. Inser att röda linjen inte åker till Porte Maillot som vi trodde.

10. Hoppar av två stationer senare. Vet inte var vi är.

11. Får hjälp av världens gulligaste, trevligaste och icke engelsktalande tant att hitta till gula linjen.

12. Går på tunnelbanan, inser att den inte går dit vi ska, springer av.

13. Hoppar på rätt tunnelbana.

14. Kommer fram till Porte Maillot.

15. Virrar runt på gatan i ca 7 min.

16. Går tillbaka till tunnelbanestationen och frågar om hjälp till busshållplatsen. Det är nu 5 min kvar till vi ska vara vid bussen.

17. Får en vägbeskrivning och halvt springer dit.

18. Kommer fram till flixbussen precis i tid och åker sedan till Boulogne-Sur-Mer. Så det löste sig ju tillslut.


Nu på kvällen har vi gått en sväng till Nausicaa för att titta till läget. Otroligt vacker miljö här och idag var vädret på topp! Ser fram emot första praktikdagen imorgon!


Tack och hej

Julia


Likes

Comments

Hejsvejs!

Vi har nu kommit fram till vårt franska hem!

Resan har gått ganska bra, har blivit många byten hit och dit (kanske främst för min del eftersom att jag åkte tåg/buss till Arlanda medans Johan åkte bil dit)

Kl. 19.25 i lördags lyfte planet från Arlanda och vi landade 22.05 på Paris-Charles de Gaulle flygplats. Har aldrig sett en så cool solnedgång som vi fick se under flyget och att sedan se alla ljus från byarna som vi flög över under kvällen var ju inte heller helt fel.

Eftersom att vi anlände ganska sent så hade vi i förväg planerat att sova på ett hotell i närheten. Efter att ha virrat runt på den GIGANTISKA flygplatsen så hittade vi tillslut hållplatsen för shuttlebussen. Bussen kom, chauffören titta på oss, och sedan åkte han vidare. VI fick då vänta i ytterligare 30 minuter på nästa.

Det positiva var ju att det kom en tjej från Dubai och börja prata med oss. Efter några få utbytta meningar så fråga hon om jag var från England och ja, ja jag fick lite hybris över mina språkkunskaper. Efter det prata vi om vädret, väldigt givande.

Bussen kom tillslut och vid 00.10 var vi inne på hotellrummet och med det avslutar jag det allra första inlägget om den första dagen på resan.


Tack o hej

Julia

Likes

Comments