Duger jag eller?

Hej,

Man kan ju inte direkt påstå att jag bloggar här särskilt ofta.
Och när jag väl gör det är det bara andras bilder, närmre bestämt, bilder på andras hem. Alltid andras. Aldrig mitt. Varför är det så? För att jag är rädd antar jag. För att det är läskigt att dela med mig. För att det blir till en prestation. "Blir det här bra?", "Gillar ni mitt hem?", "Duger jag?", osv. Är det så jag tänker? Nä, inte ordagrant kanske. Men det är den känslan jag har när jag delar med mig av mig själv, mitt liv, mitt innersta. En ängslig undran om jag är lika okej som alla ni andra.

Nu delar jag med mig, som ni säkert märker (ni som av någon anledning kikar in här. Vet inte ens vem ni är eller varför ni är här, att ta reda på det är ju också läskigt...). Men ja, det gör jag.
Jag VILL.
Jag har en längtan av att få vara JAG.
Inte direkt så att jag behöver ropa ut min existens till varenda jävel.
Men jag behöver våga synas på platser där andra kan se mig.

I hela mitt liv har jag känt den här känslan av att inte duga. Att aldrig vara tillräcklig. Ni vet kanske vad jag snackar om? Inte tillräckligt snygg, inte duktig nog på nåt, inte nog bra klädd, säger inte riktigt rätt saker, ja, ni vet. Inget är bra nog helt enkelt. Och jag har nog aldrig riktigt kunnat älska mig själv till 100% på grund av detta. Aldrig riktigt kunna slappa garden helt. Alltid varit misstänksam mot alla, särskilt nya människor. "Okej, varför pratar den här människan med MIG? Kanske försöker lura mig? Göra mig till åtlöje?". Alltid misstänksam. Aldrig avslappnad.

Hela mitt liv har jag alltid haft i åtanke vad andra ska tycka, vad jag borde göra göra. Inte riktigt lyssnat på mig själv. Samtidigt har jag haft en sida som varit vild och som en del gånger vinner över den där ängsliga sidan. Som hjälpt mig att gå min egen väg.
För mig själv alltså, inte så mycket bland alla andra, eller på sociala medier.
Inte än.

Ju äldre jag blir desto mer plats tar dock den vilda sidan. Eller vild och vild, nyfikna är kanske ett bättre ord. Jag börjar vara för nyfiken på mig själv och världen för att orka ta hänsyn till det där ängsliga. Har ni känt så någon gång? Att livet är för stort och för spännande för att bara levas i den form som alla andra lever? Och vilka menar jag med alla andra? Det vet jag inte ens. För alla andra är ju alla andra för alla. Jag är liksom en av alla andra för alla andra. Fattar ni? Helt sjukt att ens lägga en enda tanke på vad alla andra tycker. För jag ÄR JU ALLA ANDRA. Så det är min åsikt om mitt liv som är viktig. Och det börjar jag sakta men säkert förstå nu.

Och för att det ska bli extra tydligt för mig själv att jag nu faktiskt börjar lyssna på, lita på, tro på mig själv, så vill jag göra det "öppet". Här på min blogg och på min Instagram. Jag börjar härmed, offentligt, min resa mot ett tryggare, snällare, mer rofyllt och självsäkert inre. Jag DUGER och jag är TILLRÄCKLIG. Bara genom att vara jag.

Du också.

Jag har många planer för år 2019. Det här är året då tryggheten ska få plats, den inre friden om man vill vara dramatisk. Det innebär ett hälsans år. Både psykisk och fysisk. Och som en del av det börjar jag imorgon mitt allra största personliga åtagande någonsin (förutom att bli förälder såklart) - nämligen att gå över till en helt plantbaserad kost. Det är mitt andra steg mot ett lugnare inre och jag berättar mer om det imorgon. Mitt första steg? Att skriva det här inlägget såklart! Jag har just varit personlig och det finns här på MIN BLOGG för vem som helst att läsa. DET NI. (Tredje steget borde kanske vara att dela att jag har bloggat på typ Facebook och Insta...? Haha, i sinom tid mina vänner. Vi tar det lugnt i början. ;) ).

Nu ska vi beställa från Max! Japp, mitt sista Max-mål någonsin och mitt sista mål kött. NÅGONSIN. (Extremt högt mål, jag vet. Men hey, vi lever bara en gång och ohälsomat har jag ätit i 25 år. Nu är tiden kommen för något annat).

Kram.
Hanna.

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229
Instagram hanna.sophia.dahlInstagram hanna.sophia.dahlInstagram hanna.sophia.dahlInstagram hanna.sophia.dahlInstagram hanna.sophia.dahlInstagram hanna.sophia.dahl