Nu hände något i sista loppet på V75 igen vilket gjorde att vi missade 450 kr som 6 rätt skulle ha gett. Materialfel precis innan bilen skulle köra iväg och jag blev så jävla upprörd för dom borde stannat loppet

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Tankar

Ibland blir rötterna så här häftiga konstverk

Likes

Comments

Tankar

​Det var det värsta åskväder jag varit med om nästan. Alla bilar på parkeringen satte larmet igång att tjuta på, tallen precis bredvid huset var kluven på mitten, asfalten 15 m bort slog blixten en stor ränna i och på gården mitt emot en sto krater i grusplanen

Likes

Comments

Vardagsproblem

Jag har lidit av läckage sedan 2011 och inte fått till en tid på grund av olika anledningar, mest olust och bekvämlighet om jag ska vara ärlig. Så jag har köpt bindor själv hela tiden vilket är både kostsamt och jobbigt.

Nu ska jag få en ordentlig utredning så får vi se vart det leder. Jag kan ju antingen få en operation eller gratis skydd levererat hem till dörren.

Man måste kunna prata öppet om det här annars tror alla att man är ensam om problemet. Vad det än är ska man prata öppet om det. Jag hade en manlig bekant som öppet berättade om sina prostataproblem, hur han kom till insikt om att något var fel. I hans fall var det en arbetskamrat som sög honom efter ett toalettbesök och sa att han hade hört att han kissade stötvis. Han blev så klart förbannad och undrade varför kompisen lyssnade på honom när han var på hemlighuset. Det räddade dock hans liv för han tog sig till läkare som konstaterade cancer i prostatan. Det verkar vara mer hyschhysch bland män och prostata ön det är bland oss kvinnor och läckage. Män pratar inte om sådant med varandra tror jag, alls. 

Ja, jag läcker och måste ha binda 24 timmar om dygnet och värst är det när jag är förkyld och hostar, då får jag ha dubbla. Så nu ska det bli en lättnad att få en utredning gjord.


Likes

Comments

Det är helt klart inte enkelt att älska någon som har ADHD eller ADD. För du vet aldrig riktigt vad du ska säga. Varje ord som blir fel kan orsaka ett vredesutbrott.

Men det är inte så konstigt. Allt är så mycket svårare för de som har detta än för människor utan diagnos. Allt blir mycket intensivare. Allt förstoras upp. Dessa personer är ofta begåvade, men också för att de alltid måste tänka, skapa och utveckla. De får aldrig vila. Hur skulle du känna dig om det bara gick på högvarv i hjärnan hela tiden och det aldrig tog slut?
ADD är en typ av ADHD. ADD är som ADHD men utan överaktiviteten. Man blir fortfarande lätt distraherad och tappar uppmärksamheten. Men man kan också ha svårt att komma igång med saker. Fast det blir också ännu svårare att få dem att sluta. Det är vanligare att flickor och kvinnor har add, och eftersom ADD inte syns lika mycket utåt kan det ta lång tid innan det upptäcks och det kan därmed dröja länge innan man får den hjälp man behöver.
Äkta kärlek är ovillkorlig men älskar du någon med ADD prövas detta verkligen. Det spelar ingen roll om det är ditt barn, din pojkvän, flickvän, sambo, make/maka eller en sann vän. Ni behöver båda tänka annorlunda för att kunna hantera vardagen.
Genom att förstå någon med ADD kan du bli mer förstående och det kan hjälpa dig in din relation.
Den här listan från Lifehack visar vad som händer i huvudet för någon med ADD/ADHD.
1. De har en hjärna som går på högvarv.ADD slutar aldrig. Det går aldrig att stänga av och säga stopp. Det är något man måste lära sig att hantera.
2. De lyssnar men allt går inte in.En person med ADD kommer att titta på dig, höra dina ord, se dina läppar röras, men efter de första orden är deras hjärna redan på en annan resa. De kanske hör dig tala men deras tankar kan fortfarande vara ute i rymden. De kanske tänker på hur ditt hår rör sig eller på dina läppar.
3. De har svårt att klara hela uppgiften.I stället för att hålla fokus på det som väntar dem är det för människor med ADD som att gå genom en labyrint. De börjar röra sig i en riktning, men ändrar riktningar för att finna vägen ut.
4. De blir lätt oroliga.De är som djupa tänkare, de är känsliga för vad som händer omkring dem. Att vara i en bullrig restaurang kan låta som att stå längst fram på en hårdrockskonsert. En deppig nyhet kan låta som slutet på världen.
5. De kan inte koncentrera sig när de är känslomässiga.Om det är något på gång som oroar dem eller gör dem upprörda så kan de inte tänka på någonting annat. Det gör att koncentration på arbete, konversation och sociala situationer blir nästan omöjligt.
6. De koncentrerar sig FÖR intensivtNär dörrarna till något öppnas dyker personen med ADD ner i det som en djuphavsdykare hoppar rakt ner i havet.
7. De har svårt att stoppa en uppgift när de är inne i den.När de väl hoppat ner i det där havet så stannar de där. Länge. Även när syret börjar ta slut. De kommer inte upp förrän det är helt slut.
8. De kan inte styra sina känslor.Känslorna för en person med ADD flyger vilt och kan inte bemästras. Det är som trassliga sladdar i deras hjärnor som gör tankar och känslor svårbearbetade. De behöver extra tid för att få igång sina system ordentligt.
9. De har verbala utbrott.Deras intensiva känslor är så svåra att bemästra. De kommer impulsivt säga vad de tycker, och ofta säger de saker som de senare ångrar. Men det är nästan omöjligt för dem att ändra sina ord innan de säger dem.
10. De har social ångestMänniskor med ADD är ofta obekväma i sociala situationer. De är rädda att de kommer att säga något dumt eller reagera olämpligt. Att hålla sig i bakgrunden känns tryggare.
11. De är djupt intuitiva.För personer med ADD är ytan något osynligt som de penetrerar. De ser bortom allt vanligt. Detta är den bästa aspekten av ADD. Det är ett inspirerande drag som skapar kreativa genier. Uppfinnare, konstnärer, musiker och författare har ofta ADD.
12. De tycker annorlunda.Det är en annan fantastisk aspekt av ADD. De tycker ofta annorlunda eftersom deras abstrakta tankar ser lösningar på problem som vi vanliga människor inte kan se.
13. De är otåliga och rastlösa.De blir lätt irriterade, vill att saker ska hända omedelbart. De leker ständigt med sina telefoner, tvinnar med håret eller så studsar deras ben upp och ner. En person med ADD behöver ständig rörelse. Det är faktiskt en lugnande aktivitet för dem.
14. De är fysiskt känsliga.Pennor kan kännas tunga i handen. Fibrer i tyg som de flesta människor inte skulle känna kan klia. Sängar är ojämna. Livsmedel kan kännas konstiga. Prinsessan på ärten, hon hade säkert ADD.
15. De är oorganiserade.Högar är deras favoritmetod för att organisera. När en uppgift är klar går papperet in i den högen tills den växer högt. Ända tills en person med ADD blir frustrerad och rensar upp. Människor med ADD måste vara försiktiga för att inte bli samlare. Det är svårt för en person med ADD att hålla saker i ordning eftersom hjärnan inte fungerar på ett ordnat sätt.
16. De behöver utrymme för att röra sig.Människor med ADD tänker bättre när de är i rörelse. När de pratar i telefon eller har en konversation vill de gärna röra på sig. Det gör dem lugnare och att de tänker klarare.
17. De undviker uppgifter.Att fatta beslut eller slutföra uppgifter i tid är en kamp. Inte för att de är lata eller oansvariga, utan för att deras hjärna är fulla av andra alternativ. Att välja en kan kännas problematiskt. Det är lätt att undvika att fatta beslut eftersom de tänker för mycket.
18. De kan inte komma ihåg enkla uppgifter.Ett annat paradoxalt drag från ADD är minnet. Människor med ADD kan inte komma ihåg enkla saker. Som att plocka upp sina kläder, handla mjölk i affären, eller komma ihåg möten. Men å andra sidan: de kommer ihåg alla kommentarer, citat, och telefonnummer de hört under dagen. Synliga saker är lättare att komma ihåg. Det är därför de har femton fönster öppna på skrivbordet.
19. De har många uppgifter på gång samtidigt.På grund av en ständig aktivitet deras hjärna vill de gå vidare till nästa uppgift så även fast de inte stängt ner den förra. Ju mer som händer på en gång, desto bättre. Multi-tasking är en favoritaktivitet.
20. De är passionerade i allt de gör.Känslor, tankar, ord och beröring är kraftfulla hos en person med ADD. Allting är förstorat. Det är en välsignelse när det kanaliseras på rätt sätt. När en person med ADD gör något gör de det med hela sin själ och hjärta. De ger allt de har. Denna kvalitet är det som gör en person med ADD så älskvärd.
I grund och botten har en person med ADD svårt att kontrollera sina impulser. De har grymma egenskaper som du kommer att njuta av när du förstår hur de tänker och känner.
Ja, människor med ADD / ADHD är svåra att älska ibland. Men när du förstår den börda de bär, kommer ditt hjärta att öppnas upp. Kärlek och medkänsla kommer ta över platsen för ilska. Du kommer att se in i deras goda hjärta.

Likes

Comments

Nu undrar jag om ALLA kändisar ska ha ett matlagningsprogram på TV? Nyss Timell i Skärgården? Jag kan bli riktigt trött, så trött att jag börjar fundera på att helt sluta äta och bli lufterian och sedan frukterian när luften inte räcker till längre. Är det verkligen det viktigaste i världen att laga och äta mat? Och kan inte allmänheten laga mat? Tror dom vi är tappade bakom en vagn allihop? Ja, det var ganska trevligt och aningen rörigt. Jag gillar Timellarna så det är inte det, men...

Likes

Comments

​Det radas upp skandal efter skandal. Det är Nordea som kör fulspel, det är gode män och förvaltare som stjäl pengar utan att sättas dit, det är vi mot dom i en hel massa olika sammanhang och jag tycker att vi borde bara få vara människor, jordbor.Vi ska väl kunna leva sida vid sida och göra det vi gör, jobbar, har familj, kämpar för att få vardagen att gå ihop, utan att jorden gungar under våra fötter.

Likes

Comments