Vilken debut för Biggen!

Ja i onsdags var det dags för start igen för herr stor röd, nämligen Hagaz Big Red och vilken debut det blev!

Debut? Ja han har nämligen flyttat ända ner till Skåne och står nu i träning vid Jägersro. Blandade känslor såklart, men när banan på Bro är skit så fanns inget annat att göra. Jo visst, vi hade kunnat ta hem honom såklart, men när tränarna säger att han har sån otrolig kapacitet så vill man ju låta honom få den chansen, och det kan man verkligen säga att han gjorde!

Innan loppet så var han favorit, och den enda de pratade om var honom. Skitkul såklart, men när man inte alls vet hur han fungerar på banan så blir man ju lite nervös att dem kanske tog i lite för mycket, och jag var så rädd att det skulle bli plattfall och att han inte alls skulle vara sådär bra. Hade ju varit en gnutta pinsamt, haha.

Men det behövde vi inte vara oroliga för! Han gjorde ett grymt lopp och tog en fin andra plats. Dock så bromsade han i kurvan, eller la av, men jag tror han har svårt för kurvorna eftersom han är så stor. Dessutom så var det ju första starten på den banan, så man lär ju tänka på det också! Tränaren sa att om han inte lagt av i kurvan så hade han vunnit, vilket vi också tror då han nästan hann ända fram på upploppet.

Det roligaste av allt var ju ändå att han funkar så bra på underlaget, nu såg man att han fick fäste vilket han inte fick på Bro. Så nu hoppas vi på att han äntligen får visa vilken fantastisk galoppör han är!

Sen fick vi även lite dåliga nyheter, och det är att lillasyster inte håller för galoppen... så nu får vi se hur vi ska göra med henne. Antingen så får hon komma hem, eller åka på lösdrift och vila och se hur hon blir efter det. Kan vara att hon bara behöver vila, annars får vi se om det blir avel eller om hon kanske håller som ridhäst! Nu blir det vila/lugn motion för henne en tid i alla fall.

Som ni kanske förstår så har jag inga bilder från starten, eftersom vi bor utanför Sandviken och han numera står nere i Skåne så blir det liiite långt att åka bara över dagen, haha. Men ni kan få en video som jag filmade på tvn, inte skitkul kanske men vet inte om jag får lägga ut videon på loppet, men kan länka till ATG så kan ni se hela loppet där!

Source error

Se så duktig han är! 😍 Länken till resultatet på ATG hittar ni här!

Gillar

Kommentarer