Långtur med Fimp

Det där med att blogga samma dag som saker och ting sker är liksom inte min grej, haha. Men har i alla fall börjat få in ett flow nu och tycker det är kul att blogga igen!

Igår tog jag och Fimpis en långtur i skogen. Inte bara en sån där mystur, utan tanken var ju lite konditionsträning också.

Blev 1,7mil på två timmar, och jag är väldigt nöjd med herr fegis! Han blir så himla osäker när vi rider nya vägar, och ska titta på allt... körde med luva på honom och visst, han blir lugnare men fortfarande ”tittig”. Nästan så han blir slö och trög, hoppar inte till för allt men när en stor fågel flyger iväg precis ovanför/bredvid så hoppar man till oavsett, haha.

På vägen hem var han i alla fall mycket tuffare, och vi travade många långa sträckor under hela ridturen. Som längst var ena sträckan 1,5km, tror det var längsta för den kändes längst i alla fall, haha. Kan säga att jag hade kramp och sendrag i benen där jag inte ens visste att man kunde ha det, medan Fimp tyckte att vi kunde ta en vända till när vi kom hem.... kul, här trodde jag att jag skulle få trötta ut honom, men det var jag som blev trött istället! Men det behövde jag, för här måste konditionen bli bättre om jag ska klara av fler såna här turer!

Även fast han inte var ett dugg trött, och endast lite svettig under sadeln och sadelgjorden, så tvättade jag av honom med lite vatten och spolade benen i kallt vatten efter ridturen.

Jag vet inte jag, men är det här intressant läsning? Om vad jag och hästarna gör? Jag kommer inte uppdatera om varje ridtur, för det blir lite drygt både för er och mig, men nån gång ibland kan det väl vara kul. När det är nått speciellt eller bara för att få in lite annat än bara tävlingar, för det blir ju mest galopp eller trav annars.

Ebba vilade igår för er som undrar, hon ska gå en lugn tur idag och en lite hårdare imorgon, Fimpis vilar/får en lugn promenad idag sen en ridtur imorgon igen.

Ha det bäst i alla fall, kram! 💜

Gillar

Kommentarer