En riktig hästdag

Ja det händer väl mer ofta än sällan att det blir såna dagar, speciellt nu när flera hästar är igång och tävlar, men igår var det i alla fall dags för Lill-Fjora att starta igen!

Senaste starterna har varit lite upp och ner, men ingen ordentlig topplacering har det blivit, förrän igår. Då startade hon faktiskt på V65 och jag tänkte att det här blir nog bara skit igen, men icke! Ny kusk och det var verkligen en av de bästa som kört henne, för han körde och kämpade verkligen hela sista varvet och ända in i mål, så en fin tredjeplacering blev det!

Problemet med Fjoris är att hon är lat, och har ingen extra växel. Hon tar verkligen tid på sig att accelerera och då är det oftast försent. Men med rätt kusk så gick det vägen! Duktig häst 💜

Snyggingen, Hagaz Euphoria 😍

Sen tog jag en ridtur på Fimpis på kvällen. Vi kom in i en svacka för ca två veckor sen, det var liksom kortslutning i huvudet på honom och det är ju inte så konstigt. Det har varit väldigt intensiva månader för en, faktiskt, unghäst och som ska utbildas till att bli ridhäst OCH travhäst. Så efter att ha lärt sig att flytta sig för skänkeln och fått kortslutning i huvudet fick han en välbehövlig paus.

Så igår tog vi en kort tur på 5km med två lugna intervaller i trav, och jag kan säga att hästen är som förbytt!! Kan knappt tro att det är samma häst?! Fimp har alltid varit lätt att få i form, och han haft viljan ända sen han kom hem, men har ju inte haft tillräckligt med styrka i krpppen för att hålla en korrekt form. Det har kunnat bli några steg, eller bakom lod och ihop-krullad liksom. Jag jobbar ju för att de ska få bärighet och kunna bära upp både sig själv och mig på ryggen, och då ska dem kunna jobba lång och låg, något Fimp haft väldigt svårt för, och så fort jag längt tyglarna så har huvudet farit upp och han har ökat takten. Så styrkan har inte funnits där.

Igår däremot, när jag väl började jobba honom så gick han lång och låg heeela tiden! Oavsett om jag kortade tyglarna eller red på långa! Han kändes dessutom otroligt stark och grov, hela hästen kändes spänstig och kraftfull liksom. Haha, svårt att förklara men jäklar vad maffig han var att sitta på.

Så den här pausen har bara gynnat honom, och han var otroligt lugn och trygg i sig själv också. Hade dessutom nya luvan på honom, så han blev nästan lite väl lugn och nästan slö. Men fick igång honom tillslut och det var då han jobbade på så bra!

Åsnan 😂😍

Source error

Provar lägga in en kort film här från min insta-story, hoppas den funkar! Och i såna fall, visst är han duktig? 😍

Hela den här veckan har varit fullspäckad, och är ute på äventyr även idag. Så kör en sammanfattning senare om jag hinner, för jag kommer ha massor att berätta om!

Ha det bäst 💜

Gillar

Kommentarer