Header

Kan inte beskriva med ord men veckan har varit GRYM!

Har haft så roligt med trevliga kvällar, god mat och sjuka upplevelser i backen!
Dessutom hyrde jag snowboard ena dagen och åkte och det gick såå mkt bättre än vad jag trodde att jag skulle klara av!
Det var typ andra gången jag stod på en bräda förut ocj första gången jag åkte, jag klarade dessutom åka liften flera gånger!
Självklart åkte jag jätte fegt men ändå haha!

Stort tack till kvinnan som jobbade vid liften, hon lärde mig hur jag skulle åka i liften och annars hade jag nog gett upp hehe :)

Dessutom har jag träffat både nya och gamla vänner vilket har vart så trevligt! Åkt till toppen och upplevt saker jag aldrig upplevt förut!

Men det har också vart smärta ska jag säga.. var ju som sagt inte så förberedd inför trysil fysiskt med tanke på allt med Polar o så så var jag ju ej i form.. slutade med att jag fick inflamation i muskelvävnaderna och kunde knappt gå..
mitt smalben svullnade dessutom efter en graciös volt (oplanerad såklart) så kunde inte ha på mig pjäxorna..
Så det var faktiskt anledningen till att jag hyrde snowboard på tisdagen.. för att jag inte kunde åka slalom..

och igår så hade jag så ont att jag inte kunde åka alls.. fick sitta i värmestugan hela dagen (5h trot jag att jag satt där) men trust me, jag hade trevligt ändå för jag hade Wifi o kollade på netflix haha!

Här är lite bilder från backen (har tyvärr inga från kvällarna) :D

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Japp, hovslagaren skulle komma på fredag och då skulle det vara första gången på väääldigt länge  som han inte har tappat en sko.

Men såklart så skulle mamma jinxa allt!
Hon bara "Vi har hovis på fredag och har klarat oss från tappsko" haha.

Ni kan ju lista ut vad jag möttes av när jag gick ut i hagen för att ta bort hans snöstyltor, en tappsko!!

Det var ju det jag sa! "jinxa inte nu mamma" haha!!

Aja han stod ju mjukt på snön och mjukt i boxen aså det är inte akut men vår hovslagare ville komma idag och sko om alla skor iaf så att han inte trampar sönder hoven.

Men hans hovar har blivit mycket bätre! :D

Likes

Comments

Idag vart det premiärtur i skidbacken för att kolla så att allt fungerar som det ska inför trysil. Oh, jag kanske inte har sagt det men på sportlovet (v7) åker jag, hanna och olivia till trysil (skidanläggning i norge) vilket ska bli sket kul :D

men... idag fick jag kramp efter en kvart!!
I mina vader.. jag kommer BOKSTAVLIGT dö i trysil!!
Kommer ha sådana träningsverk så det inte är sant!
6 dagar av i princip bara skidåkning.. jag kommer inte kunna gå på flera månader hahaha!! Kommer få bära mig hem haha!!

Ne fy tusan..
och ångest har jag också! Vi åker på lördag och jag har inte packat någonting än (skrivit lista men inte packat) dessutom måste vi ta ut kontanter, låsa upp kortet (så att jag kan betala med kort i norge) och se till att mitt simkort fungerar där också.. börjar bli extremt stressad haha! Veckan kommer gå som sand.. bara rinna iväg!

Men kul ska det bli och jag är extremt nervös hehe.. aldrig åkt på skidresa förut.. tänk om man åker vilse haha! Det är ju sååå stort jämfört med falköpings backar haha!!

Likes

Comments

usch!! När jag, hanna och Olivia gick av bussen vid resecentrum i väntan på nästa så hörde vi helt plötsligt ett skrik bredvid oss..

Det var en man som hade ramlat och han slutade inte skrika..

Alltså man fick ju en chock och visste inte vad man ska göra.. Alla stod typ några sekunder innan man fattade vad som hade hänt..

Det var bland det värsta jag varit med om alltså.. tillslut nådde det huvudet och några sprang fram till honom.
Jag kan säga att det syntes tydligt att hans fot var urled och jag skulle definitivt gissa på att den var helt bruten.. (den var typ 90 grader åt helt fel håll!!)

Det var det obehagligaste alltså och man visste inte vad man skulle göra..

Han låg ju mitt i bussfilen också så de var tvugna att försiktigt dra honom lite därifrån.

Sen när våran buss kom så kom ambulansen. Det var ju snorhalt ute så det tog jätte lång tid för ambulansen att komma men det var så skönt att man kunde lämna med vetskapen om att han var påväg till akuten!

Vilka hjältar som sprang fram och höll om honom på backen och ringde ambulans, missade sina bussar och hjälpte till!

De agerade så lugnt och försiktigt höll honom från att resa sig upp, det måste vart en oändlig väntar för honom på ambulans i den smärtan han hade! usch! Jag hoppas innerligt att allt har gått bra nu efter och att det inte var allt för allvarligt.. dock tror jag att det var rejält illa..

Likes

Comments

Nu har det snöat igen.. och det är extrem kramsnö!
Såå.. Polar kan inte ridas suck! Hade vart extremt skönt med snösulor men han kan ju inte ha det suck.. (dåliga hovar).

Men igår fick jag etbjudande att rida poppis  :)
Så vi gjorde sällskap med lova och co i genom gudhem och runt skolan. Det gick faktiskt jätte bra och han vart faktiskt avslappnad på slutet (mer än sist jag red i paddocken).

Han är ju lite ful då han vill gå i form och försöker men han orkar inte mer än några steg och så rycker han fram mulen.. vilket inte är så skönt för mina korta armar (kontra hans hals)..
Men har gör så när han blir mer avslappnad så det är ju på rätt väg :)

Jag upplever att hans sadel ligger och trycker på hans manke (kan vara på grund av att han har tappat ruggmskler) så det kan ju vara en anledning, att han inte riktigt får plats att slappna av och gå i form utan att det då trycker på honom..

Men har man en tydlig kontakt i yttertygeln och ger bra med eftergift med innertygeln så mjuknar han rätt bra efter ett tag (om man tar hänsyn till hans nacke)

Så idag ska jag rida med fårskinnspadd och se om han kan röra sig bättre, sen ska jag även testa pelhambettet så kan jag få en lättare kontakt i mina händer, på två delat blir han så stark och ryckig att det är jätte svårt att ha en snäll och stabil hand så får se hur det blir :D

Kommer dock hinna bli mörkt så kommer ej kunna filma eller ta någin bild tyvärr men vi får se om jag skriver lite om hur det gick imorgon!

Likes

Comments

Idag vart det en tidig morgon igen då vi hade utsläpp. Det slutade med att jag och mamma gjorde allas sysslor.

Det var riktigt uppfriskande och vi vart kvar i stallet 2h.
På vägen hem köpte vi fika!

Antingen så åker jag ut igen senare för att tömköra honom eller så får han stå idag så att jag får lite ledigt hemma med mamma (melvin och pappa är på mc-mässan i Göteborg).

Men imorgon blir det ev en uteritt :D

Likes

Comments

Japp, idag trodde jag att jag skulle dö! Det var extremt traumatiskt..

Det skedde idag när jag red polar i paddocke. Han var extremt lugn och avslappnad trots att han har varigt lite spänd i det nedre hörnet vid tidigare ridningar så jag började trava.
Nu är det ju sp att jag ej har ridit ordentligt på ca 4 månader förutom typ de två gånger jag red poppis så jag hade inte världens bästa sits när jag red lätt.

Helt plötsligt från ingenstans så bockar polar backut och börjar galoppera, grejen är att när han bockar så tappar jag helt balans och flyger framför sadeln och landar på hans hals.

Då i galopp så har jag helt plötsligt ingen möjlighet att stanna honom med tygeln (då jag åkte fram och då blir tygeln för lång) och på grund av att jag sitter så långt fram utan att kunna hamna tillbaka i sadel  så tar polar ner huvudet vilket gör att jag bara åker mer frammåt..

I den stunden inser jag att min högra fot har fastnat i min stigbygel (freejump).
Paniken som uppstår är oförklarlig, der enda jag kunde var att skrika efter hjälp (bokstavligt bröt ihop) så att mikaela kunde stanna Polar. Då kan ni förstå att jag verkligen hade dödsångest, för det enda som fanns i huvudet var att jag skulle dö!

För med tanke på att jag satt fast med foten så hade det inte vart trevligt att åka av, särskilt inte om jag hade fallit framför honom och hamnat under! Så ren panik var vad det var!

Egentligen gjorde bara polar en bockning (visserligen en rejäl en) av antingen rädsla eller bus men galoppen och resren skedde ju på grund av att jag for fram..

Så efter det när mikaela fick tag på honom (efter en hel långsida) så kastade jag mig av när hon fick loss min fot.
Sen gick jag med honom. Efter några varv att återhämta sig så hoppade jag upp igen och efter en stund började jag trava igen, fast denna gången satt jag ner och jobbade stenhårt med att int slarva med sitsen.
Men sen började det gå bra och han frustade (vart avslappnad) så så fort jag kände mig trygg igen skrittad jag av.

Så jag är inte rädd av att hoppa upp igen men däremot har jag en stoor respekt för att ramla av! (vilket jag hade redan innan idag)
Så imorgon blir det nog tömkörning så att jag kan trava och galoppera honom ordentligt och kolla hur han beter sig.

Så nej det vill jag gärna slippa vara med om igen!

Likes

Comments

Igår i stallet var der kramsnö så jag kunde inte göra någonting med Polar på grund av styltor..

Men jag åkte med mikaela och lova ut så att pappa fick hämta mig sen (de skulle rida en timmes lång ridtur)

Saken var att min mobil var på laddning hemma så jag tog med mig en liten knappmobil som jag brukar ha som reserv på vintern.
Den var död men jag tog med laddaren, inte så svårt.

Men när jag var klar 17.05 och skulle starta den där knappmobilen så startade den inte!!
Då hade lova och co. ridit iväg ganska nyss och jag kan säga att inte var kul att sitta på en pall och göra ingenting för det fanns ingenting jag kunde göra!!

Jag satt och försökte få igång den där förbannade mobilen i 25 min, bytte eluttag och allt!
Tillslut gav jag upp och började putsa mina träns. Jag putsade även Johannas ena träns och jag började bli extremt uttråkad!!

Så helt plötsligt kom mamma!!!
Hon hade ringt pappa på väg från jobbet och skulle kolla om jag ville ha skjuts (hon fick ju inte tag i mig).

Som tur var så körde hon förbi när klockan var 17.45! Jag kan säga att jag var riktigt nära på att börja gå hem för att det var så tråkigt!! Haha!

Men ja, ibland har man hyfsat tur i oturen, trots 40 minuter av ren uttråkighet ;)
Kunde vart längre..

Likes

Comments

Det vart 3h av ren kyla!!
Och tyvärr la kameran av igen.. måste kolla varför om det är på grund av kylan eller ngt annat :/

Annars hade jag en massor att visa!!! Det hände mycket på 3h ska jag säga!
Det vart till och med lite trav vilket var skönt!!

På kartan nedan ser ni vart vi red.
Men så jag önskade att kameran hade filmat för gud vad fint allt var!
Vi mötte så trevliga männsikor och vädret var ju så att det glittrade ;D

Vi bland annat red i genom ullstorp ute vid håkantorp och runt, igenom Åse Ericsons gård med islandshästar och det var ju nästan magiskt ;)
Så sjukt mysig ridtur!!

Bara att nästa gång vi rider så långt kan det vara skönt att kunna trava och galoppera så det går lite snabbare haha! Lite vår vore nice helt enkelt!
(nu travade vi bara lite efter islandsgården, allt annat var i skritt..)

Men mysigt var det helt klart!! :D

Likes

Comments

Godmorgon, jag och mamma åkte ut runt halv 8 för att ta ut hästarna. Det har blivit så enormt fint med snön som har kommit!

Känslan att komma ut och andas en sån där riktigt ren och kylig luft så det känns som om man aldrig andats lättare och renare luft! Så enormt uppfriskande :)

Det är ju på en sådan morgon som man skulle ha ridit eller gått en lång promenad!

Istället blir den en lång runda runt lunch och denna gången kommer mikaela låna Poppis så att vi kan rida lite längre än vad vi gjort tidigare, ska testa kolla om min go pro klarar av kylan så isåfall kanske (bara kanske) så kommer det upp en liten snutt sen ;)
Det är ju bara skritt på grund av väglaget och jag måste testa lite i vilken vinkel jag ska ha kameran men det blir säkert bra :D

Likes

Comments