Septembers läsplaner

Vad har jag tänkt läsa i september? Ja, inget specifikt. Jag tar det som det kommer, eftersom jag haft världens största lässvacka under augusti. Ingenting har varit roligt och lusten att läsa har inte alls funnits där. Jag tycker det är väldigt fascinerande hur man kan läsa massor ena månaden och nästa så är det som att man gått in i en vägg och varje bok man tittar på känns meh och tråkig.

Jag har till och med börjat på två böcker under augusti, men inte läst ut någon av dem. Det är två bra böcker och jag gillar verkligen dem, men det är som att min hjärna helt enkelt inte orkar med att läsa. Jag tror även att det har berott på att vi skolat in sonen på förskola, samt att det pågår renovering av badrum i lägenheten. Det är mycket som händer just nu och då har jag nog inte fått ro till att sätta mig ner och läsa.

Hur ser ni på detta med lässvackor? Kämpar ni er igenom dem eller låter ni det vara, läser inget, och tar det som det kommer istället? Jag tror det är bättre att ta det som det kommer och inte pressa sig till att läsa böcker, för tvingar man sig så tappar man bara lusten ännu mer. Jag tror det är bra att läsa om en favoritbok när man hämnat i en svacka, för man vet redan att man gillar boken och man har inga problem med handlingen eller karaktärerna.

Ofta när jag hamnar i en svacka så läser jag om Harry Potter för jag älskar verkligen den boken. Det är som att när jag öppnar boken och börjar läsa försvinner jag till Hogwarts och sitter i ett av alla fönster på slottet, beundrar de vackra vyerna och bara njuter av att få vara tillbaka där jag alltid känt att jag hör hemma.

Gillar

Kommentarer