Bokcirkeln vid världens ände av Frida Skybäck

"Bokcirkeln vid världens ände" av Frida Skybäck, utgiven av LB Förlag, 2019, 4/5 stjärnor.

Denna bok handlar dels om Madeleine Grey och när hon flyttar till Ljusskär i Skåne för att praktisera hos Frihetskyrkan. Den handlar även om Madeleines syster Patricia och hennes sökande efter svar, trettio år efter att Madeleine kom till Ljusskär.

Jag gillade verkligen denna bok, den var både spännande och mysig på samma gång. Att det finns ett olöst mysterium att lösa var väldigt intressant och jag har nog aldrig läst det i en feelgood tidigare. Jag tyckte verkligen om flera karaktärer i Ljusskär, bland annat Mona som driver byns hotell, eller ja Bed, Breakfast & Books som hon kallar det. Det hotellet hade jag mer än gärna besökt! Bara namnet får mig att vilja bege mig iväg för att leta efter det. Jag gillade även Doris, och hur hon utvecklas under bokens gång.

Patricias resa till Ljusskär är både fin och jobbig att läsa om, eftersom hon får gå igenom mycket känslor som hon tidigare begravt inom sig och skjutit ifrån sig. Jag hade gärna läst mer om henne, då det ibland kändes som att hon försvann lite i berättelsen. Men jag gillade sättet boken är skriven på, att man hoppar mellan nutid och dåtid för att läsa historier och händelser parallellt med varandra, samt hur man får olika synvinklar på saker och ting som skett.

Ibland var tempot lite för långsamt för min smak, men boken fångade ändå in mig och jag ville hela tiden fortsätta läsa när varje kapitel var slut. Jag älskade Bokhandeln på Riverside Drive och jag är inte alls besviken på Bokcirkeln vid världens ände, det är definitivt en bok som jag kommer tänka tillbaka på då och då. Kan verkligen rekommendera er att läsa den!

Stort tack till LB förlag för recensionsex av denna spännande och gripande bok!

Gillar

Kommentarer