Vi ger upp alldeles för lite

Vaken i ottan utan anledning. Ska nog somna om en stund tror jag. Har några punkter på förmiddagsagendan innan det blir tacolunch och middagsvila.

Funderar på vad jag ska göra annorlunda. Eller om det kanske är att INTE göra...

Gillar

Kommentarer

Ann
,

Att sluta klamra sig fast vid negativt tänkande kan vara en bra början 😉. Massa energi frigörs då och man får kraft att gå framåt. Det tar tid och ork att leta saker att tolka negativt, och formulera dessa i sitt huvud och slutligen skriva ner dem i blogg. Tid man kunde använt mer konstruktivt. 😊 Men jag vet - det är svårt att ändra inlärda beteenden, för man började ju med dem av en anledning ...

Annette
,
Det där är för mig = sinnesrobönen.Även Ronny Eriksson har sagt "det är aldrig för sent att ge upp" vilket jag tolkar på samma sätt.Önskar dig (och alla andra) att uppleva känslan att släppa taget för när man väl är där blir man efteråt en annan människa,får lättare att hitta lugnet och leva mer medvetet.Det är inte lätt att nå dit och ingen kommer dit utan att ha upplevt svåra saker.Ingen kommer heller dit utan att ha ägnat energi åt att försöka ändra det omöjliga (oftast någon/några andras beteende).För att nå dit krävs en aha-upplevelse som gör att man (in)ser det tokiga i SITT EGET beteende (sorry för stora bokstäver,använder det i st f kursivering) och jag kan lova att det händer saker inom en själv då.Jag har själv upplevt detta och minns att jag först av allt närmast kände mig arg.Sedan insåg jag rätt snabbt att när jag väl insett - att endast jag själv har ansvaret för mina egna handlingar, att jag hela tiden har ett val (i smått och stort), att jag inte längre kan skylla MINA val på någon annans beteende/ord/val - blir jag friare och mår bättre.Idag cirka 25 år efter min upplevelse tror jag att det jag först kände,ilska,kan ha varit ilska över att inte längre kunna skylla ifrån mig.Viktigt att komma ihåg när man läser det jag skrivit nu är att det handlar om OMEDVETNA beteenden som inte går att förändra utan att man först blir medveten om dem.