Tillverkningshysteri

Mår nästan oförskämt bra. Morfinet? Toabesöken dock... Jösses.

Gick mig ut en lång sväng igår. Så skönt med luft. I onsdags var det endast ut till brevlådan 20 m bort.

Hade mer ont igår, men är ändå förvånad då jag trodde mig avsevärt kraftigare smärta än så här. Tacksam.

Idag blir det svenne banan-fredagsstorhandla och på måndag äntligen lite vanlig verksamhet igen: Budgetmöte i V-föreningen.

Gällande tillverkning börjar vi väl ändå nästan bli klara. Eller? Allt finns ju redan. Tänk om vi kunde använda klart innan nytt måste fram. Det är inte nödvändigt att producera fler plagg, bilar, prylar. Det råder ingen brist på porslin och gardiner.

Jag har samma plåtburk till mitt kaffe sedan 35 år. Varför skulle jag byta ut den? Jag har sex glasassietter som är från när jag var liten och som är av sån god kvalité att de är helt intakta trots flitigt användande.

Slät kant på mina dock. Den skivade gurkan, glassen, äpplepajen med vaniljsås... Allt smakar likadant på den här som på vilken nygjord tallrik som helst.

Vidare så tillverkas saker för att de ska bli bättre. Än vad då? Bättre burkar och assietter? Jag tror inte det. Modernare, roligare, piffigare och "coolare" möjligen. För den som nu går på det krämarknepet. Visa mig den assiett som klår min som levt genom nio barn och har åkt i golvet X antal gånger. Inte ett nagg.

Gillar

Kommentarer

Ingajohansson
Ingajohansson,
Unik o bra kvalite och snygg också
nouw.com/ingajohansson
thejeanettishway
thejeanettishway,
Tror det är franskt pressglas och jag älskar den 😊 Glad fredag!
nouw.com/thejeanettishway