tack, tillit och tystnad

Yeah! Bara 58 kr kvar tills jag får ut 500 kr skattade och klara för mitt bloggande. Det sker två ggr/år. Skänker lycka. Öser ni på med inhopp och jag med lockande läsning så ökar det. Tacksam <3

Andra söndagen efter trettondagen och jag ska få läsa förbönen. Så fint. Jag är rörd och stolt.

Jag mår som bäst när det är tyst. Stick i stäv med kyrkoorgelns majestätiska toner, klockors klang och psalmsång. Där handlar det om kraftpåfyllnad.

Bland energislukande pladderpratare är det svårt. Hur mycket ska jag/"man" lyssna och delta? Jag ska skriva en text om kommunikation vilket är veckans hemuppgift på Livs. En reflektion jag gått och sugit på är att fler och fler människor pratar som yrke och ibland så undrar jag var tystnaden tagit vägen. Kroppen då? Ska vi sitta ner och prata oss genom livet så blir inte mycket gjort - läs: Jag får inget gjort. Jag vill fysiskt göra saker som t ex promenera (själv naturligtvis), laga mat, bädda rent i sängen ...

Skriva, läsa böcker, låta radion skvala lite i bakgrunden. Men endast knappt så att jag hör vad som sägs. Märkligt kan tyckas för mig som älskar tystnad, men jag är van radiomänniska och ibland kan yttepyttelite ljud öka koncentrationen.

Just så. Text: Maria Helander https://www.mariahelander.se/

I mitt huvud rusar tusen tankar kors och tvärs exakt hela tiden så att lära mig sortera, hyssja mig själv samt blunda, andas och töja på kroppen är viktiga komponenter i min dagliga transport.

#lifehack Har just ätit havregrynsgröt utan att koka den. Låter havregryn stå och dra i lite vatten en liten stund. Klart!

#lifehack Eller ja: Mer en akt av total tillit = att köpa pizza för de sista slantarna (ur kassan före lön, alltså). Lagen om attraktion, Universums flöde och Guds vilja fixar resten. Våga tro. Jag vet. Tacksamhet är lösenordet.

Gillar

Kommentarer

StenhagenBettan
StenhagenBettan,
God morgon kära du
nouw.com/stenhagenbettan
thejeanettishway
thejeanettishway,
Önskar dig en bra dag 😊
nouw.com/thejeanettishway