Söndagströst

Härom natten var det fyra tonåringar här - i natt är jag själv. Kontraster och variation. I går fem fina timmar i kyrkorummet. Ur min vinkel. Med penna och papper, vila, läsa bok och en stund på rygg i kyrkbänken. Vackert och tacksamt. 

En bok jag tittade i handlade om jul. Jul som ett rum i tiden att fylla med soul food. Och snart börjar det! Julandet, myset och värmen. Men först underbara mörka november som för mig är en riktigt vettig ingenting-månad. September är nystartsmånad, oktober är frisk energi och sen november med sin sköna attityd. Första advent på det. KAN det ens bli bättre?

I november betalar jag för första gången det nya beloppet i min skuldsanering som blev oväntat högt. Skickligt av mig att nästan helt vara klar med julklapparna då, inte sant? När stor flyttar räknas inkomsten ner med 3 323 kr och då kommer det inte att finnas betalningsutrymme utan jag kommer att ha sanering ändå. Tacksamt så. Jag sparar 10 % i madrassen även om det endast skulle utgöra ett par kronor. KÄNSLAN!!!  

Gillar

Kommentarer

StenhagenBettan
StenhagenBettan,
Förstod inte riktigt. Din inkomst blir mindre men beloppet dunska betala blir större?
nouw.com/stenhagenbettan
thejeanettishway
thejeanettishway,
Nu ska jag betala mer. Sen ska jag betala mindre eller typ inget.
nouw.com/thejeanettishway
Elisabeth
,
Ja, det passar väl dig, betala inget men ändå bli av med skulderna (alltså pengar som du för länge sedan gjort av med).
thejeanettishway
thejeanettishway,
Skuldsanering finns. Jag lämnade in en ansökan och blev beviljad.
nouw.com/thejeanettishway
cahouligan
,
Många klagar på november som "mycket lång och grå" finns någon bok/teckning om det visst. Jag har aldrig upplevt det så, jag gillar alla månader i Sverige faktiskt.
December har varit en favorit pga advent och jul men i år flyr vi, min man fyller 60 dagen före julafton så vi kommer att vara en månad på Kanarieöarna, kommer hem igen efter nyår. Julklapp till oss själva, dyrt som skrutt med all inclusive och allt, men 60 är ju 60 typ 😊
Lite julkappar har man råd med även med skuldsanering, så inga problem där om du följer budget och det finns att spara på både mat och hygien i deras beräkningar är min upplevelse, har hjälpt många med just detta i mitt volontärarbete. Jättebra att spara även små kronor, sparande är superviktigt!
thejeanettishway
thejeanettishway,
Sparandet stärker psyket! Och jag har några få klappar kvar att fixa - inga bekymmer. Så underbart att åka i väg en hel månad 😊 Jag är om möjligt ännu mer noga med att äta rester och lagar knappt nån ny mat alls när jag är ensam hemma. Idag kokade jag två morötter, två potatisar och ett knippe grönkål. Kanongott med en klick smör.
nouw.com/thejeanettishway
Eva
,
Du pratar alltid om hur lite pengar du har vilken liten budget du lever på. Fribeloppet för en vuxen och två barn är 10973 kr plus 225 kr per person för medicin och läkarbesök tillsammans 11712. Du säger att du betalar värme och varmvatten vilket minst bör vara 1000 kr i månaden och så hyra då. Så räknat på en hyra på 4000 plus 1000 för elen är du uppe i ett fribelopp på 16700 ungefär. Och du har alltså 3300 mer än det. 20000 i månaden är inte en låg inkomst
thejeanettishway
thejeanettishway,
Hyra 6 000 kr inkl el, värme och varmvatten. Barnbidragen går till barnen direkt och ena underhållet till stora dottern. Nä, så värst dålig ekonomi har jag inte.
nouw.com/thejeanettishway
Eva
,
Då är du alltså uppe på 21000 kr per månad . Att barnen får sina barnbidrag är ju inget kf tar hänsyn till. Med rätta. Det är ingen given rättighet för tonåringar att få sina barnbidrag.
Vanligtvis när du skriver här får man intrycket att du inga pengar har. 21000 är väldigt mycket...