Söndagströst

Härom natten var det fyra tonåringar här - i natt är jag själv. Kontraster och variation. I går fem fina timmar i kyrkorummet. Ur min vinkel. Med penna och papper, vila, läsa bok och en stund på rygg i kyrkbänken. Vackert och tacksamt. 

En bok jag tittade i handlade om jul. Jul som ett rum i tiden att fylla med soul food. Och snart börjar det! Julandet, myset och värmen. Men först underbara mörka november som för mig är en riktigt vettig ingenting-månad. September är nystartsmånad, oktober är frisk energi och sen november med sin sköna attityd. Första advent på det. KAN det ens bli bättre?

I november betalar jag för första gången det nya beloppet i min skuldsanering som blev oväntat högt. Skickligt av mig att nästan helt vara klar med julklapparna då, inte sant? När stor flyttar räknas inkomsten ner med 3 323 kr och då kommer det inte att finnas betalningsutrymme utan jag kommer att ha sanering ändå. Tacksamt så. Jag sparar 10 % i madrassen även om det endast skulle utgöra ett par kronor. KÄNSLAN!!!  

Gillar

Kommentarer

Eva
Eva,
Du pratar alltid om hur lite pengar du har vilken liten budget du lever på. Fribeloppet för en vuxen och två barn är 10973 kr plus 225 kr per person för medicin och läkarbesök tillsammans 11712. Du säger att du betalar värme och varmvatten vilket minst bör vara 1000 kr i månaden och så hyra då. Så räknat på en hyra på 4000 plus 1000 för elen är du uppe i ett fribelopp på 16700 ungefär. Och du har alltså 3300 mer än det. 20000 i månaden är inte en låg inkomst
thejeanettishway
thejeanettishway,
Hyra 6 000 kr inkl el, värme och varmvatten. Barnbidragen går till barnen direkt och ena underhållet till stora dottern. Nä, så värst dålig ekonomi har jag inte.nouw.com/thejeanettishway
Eva
Eva,
Då är du alltså uppe på 21000 kr per månad . Att barnen får sina barnbidrag är ju inget kf tar hänsyn till. Med rätta. Det är ingen given rättighet för tonåringar att få sina barnbidrag.
Vanligtvis när du skriver här får man intrycket att du inga pengar har. 21000 är väldigt mycket...
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229