Röda tulpaner och rosa bandets sockerkampanj

I tulpantider som dessa måste jag #lifehack:a som vanligt. Jag fick i höstas en bukett om tio st korta julröda tulpaner i trä inkl tre gröna blad. De står i en låg klarglasvas på köksbordet ever since. Då jag har rött som accentfärg i köket så passar de fint. Gratis och underhållsfritt. (Blåsa bort lite damm iofs).

Läser om cancer och socker och Otto Warburgs upptäckt.

Här kommer ett utdrag ur Hannas blogg gällande just detta:

http://hannafialotta.blogg.se/2019/february/tisdag-med-plugg-och-lite-allt-mojligt.html

"Kvällens fundering: Att cancerceller inte kan överleva utan socker konstaterades redan 1924 (Nobelpristagare Otto Warburn). Hur kan det då komma sig att det pungas in miljoner i cancerforskningen utan att de kommer ett steg närmare att kunna utrota cancer? Jag kan inte låta bli att tänka konspirationstankar. Utan sjuka människor kan inte läkemedelsföretagen tjäna några pengar och då går de omkull. Ja, nu är jag cynisk. Vågar jag skriva det här eller kommer du fly? Givetvis har många människor blivit hjälpta av mediciner också och för många är mediciner livsviktiga så jag menar inte att totaldissa läkemedel. Tycker bara att det är så intressant att fundera över varför inte kosten prövas mer i olika behandlingar när det finns så mycket forskning inom området och så många människor faktiskt blir hjälpta av att ändra sitt sätt att äta".

Tack Hanna! Och så befriande att du lyfter detta som jag gått och tänkt på länge.

I min närmaste miljö finns diabetes, hjärtsjukdom, övervikt och tarmsjukdom. SAMTLIGA skulle bli besvärsfria/botade om sockret togs bort. Och glöm nu inte att Livsmedelsverket är läkemedelsindustrins högra arm. TÄNK om folk gick och blev friska...

Rosa Bandets sockerkampanj tycker jag är ett utmärkt bevis på att läkemedelsaktiernas ägare är bekymrade; folk tar tag i sin egen hälsa och färre piller säljs (?) Det största skämtet i aktuell tid är väl ändå statiner som bryter ner kroppen bit för bit. Högt kolestorol är helt naturligt och inget farligt alls.

Åter till mina röda tulpaner. Jag vete fan om de är av ekologisk skog, om de är tillsågade i en fabrik som drivs med solceller eller om de har miljöcertifierad färg på sig ... Men - de kommer att räcka i evigheter och de var gratis.

Gillar

Kommentarer

Hannas krypin,
Tack för att du uppmärksammar mig på din blogg. Jag var lite rädd när jag la ut min tanke att den skulle mötas av kritik. Tycker det är ett viktigt ämne att lyfta.

Det är så vackert med tulpaner, blir så glad av den där härliga röda färgen.
hannafialotta.blogg.se
thejeanettishway
thejeanettishway,
Önskar dig en fin onsdag!
nouw.com/thejeanettishway
Marita
,
Nu blir jag så där provocerad igen. För enligt påståendet, som drabbad av cancer två ggr, så skulle jag sluppit detta om jag ätit "rätt"???? Och forskningen som bara vill ha våra pengar???? Om det inte hade forskats HADE JAG VARIT DÖD! Och MINA BARN HADE INTE HAFT EN LEVANDE FÖRÄLDER IDAG: OCH JAG ÅT "BRA"; TRÄNADE OCH VAR HÄLSOSAM NÄR JAG BLEV SJUK!!!! OCH NÄR JAG FICK CANCER EN GÅNG TILL VAR DET INTE SÅ ATT JAG HADE SUTTIT I MIN SOFFA OCH SOCKERKNARKAT!!!!
Att lägga skuld på de som drabbas av cancer på detta viset är inte ok. Det finns många barn som drabbas och de har med all säkerhet nte varit sockerråttor.
När man resonerar så tycker jag att man ska ta ansvar för det och om DU drabbas, DRA NER PÅ SOCKRET DÅ OCH SE OM DU ÖVERLEVER:
thejeanettishway
thejeanettishway,
Forskning är jätteviktigt - jag skriver inte att forskningen vill ha våra pengar utan att aktieägarna är giriga och behöver livsmedelsverkets felaktiga rekommendationer. Det är inte jag som resonerar hur som helst på en höft, utan jag har tagit del av nobelpristagarens konstaterande anno 1931 som handlar om att cancerceller livnär sig på socker. Att avstå socker helt och hållet stryper cancertillväxten - det är fakta och ingen gissning, varken från mig eller Otto Warburg. (Forskning som gav ett Nobelpris som sagt).
Läs här: http://www.tf.nu/nyhet/cancerceller-alskar-socker/ Professor Ingemar Ernberg. Ingenstans står att socker GER cancer utan jag trycker på att det går att strypa tillväxten och vända tillbaka tumörer genom att inte sockermata. PS! Barn äter sjuka mängder socker efter vad jag sett.
nouw.com/thejeanettishway
Marita
,
fy fanken så du lägger ihop saker du läser. Om man ska tolka det du skriver betyder det att du menar att en person som drabbas av cancer kan få cancern att försvinna eller som du skriver "Att avstå socker helt och hållet stryper cancertillväxten". Så, Saga som så sorgligt gick bort i cancer i unga år skulle enligt ditt sätt att resonera ha levt idag om hon inte ätit socker???? GALENSKAP
Hannas krypin
,
Vad olika man kan tolka en text. Jag förstår precis hur Jeanette menar i sitt svar till dig, Marita. Ingenstans i hennes inlägg eller svar kan jag läsa att strypa sockertillförseln skulle bota cancer.
Jag tycker att det är viktigt att väcka tankar kring dessa ämnen och ta upp till diskussion. Det ena behöver inte utesluta det andra.
thejeanettishway
thejeanettishway,
Marita! Jag hänvisar till forskning och Nobelpris i nästa inlägg.
nouw.com/thejeanettishway
thejeanettishway
thejeanettishway,
Hanna! Jag hänvisar till forskning och där finns info om just att cancerceller göds av socker och KAN krympas genom minskad sockertillförseln. Viktig diskussion detta. Sanningen visas gång på gång genom forskning och inte minst genom Otto Warburgs Nobelpris som han fick redan år 1931. Jag antar att hela sjukvårdsapparaten mörkar detta. Jag har "nya" länkar i nästa inlägg. Tack för att du skriver om detta 😊
nouw.com/thejeanettishway