Piff och prylar

I en tid av turbulens tycker jag att det är fint att fastna i mina prylar. Ja, alltså - att ta fäste, grunda och kristallisera ut vilka föremål jag behöver, tycker mycket om och har bruk för. Låta blicken svepa över fönsterbrädan där det står exakt det jag vill ska stå där. Låta ögat vila på en ren diskbänk, njuta av en jämn rad med skor i hallen.

Och jag funderar på det där med att förnya sig/sitt hem. Byta ut för skojs skull, variera och uppdatera. Hm... inget vidare jeanettish det inte. Konsumtion tycks vara svaret när vi vacklar och känner missmod. Men att pigga upp sig med prylar?

Tips och #lifehacks:

Läs böcker inom ett område du inte gjort tidigare (lånade på bibblan naturligtvis), skapa spännande maträtter av det som finns hemma, klipp av ett par byxor till shorts, sov på "fel" timmar på dygnet, gå baklänges i uppförsbackar, skapa en återbrukshylla på jobbet, baka bullar.

Vad jag vill förmedla är känslan av att allt redan finns. Du HAR det som behövs för att piffa upp tillvaron. Och jodå jada, jag har nån kartong jag med, med "vet inte riktigt vad jag ska göra med"-saker. Fine. En flyttlåda fint ställd mot en vägg på en hylla eller så, äter inget bröd där den står. Jag behöver fnula lite på vad som kommer att landa/behövas till min slutgiltiga bostad.

Va? "Du som inte äger några böcker..." Några gratis och vackra bokryggar för att få mitt pengaträd i höjd med glasrutan i fönstret är feng shui och harmoni i ett. Typexempel på sånt som får mig att må fint.

Allt gratis och klädsamt tycker jag och en viktig aspekt är att sänggaveln står där året runt. Do you get it? Inget bärande på grejer ut ur och in i förråd. Korgen och pumlorna är det enda jag plockar undan efter jul. På sommaren kan jag dekorera med blommor på tork, hänga en handduk på tork.

Kanske ha i en ljusslinga när det mörkar på kvällarna på hösten. Till höger där skymtar en spegel från mitt gamla kasserade badrumsskåp och det blir en maffig effekt att ställa tända ljuslyktor framför.

Jag tar min prylallergi på allvar. Jag gläds åt att köpstoppet äter sig inåt och gör det självklart för mig att omvärdera olika saker. Som folksamlingar, ljudmattor och socialt tjatter. Mingel och butiksmusik. Det sistnämnda fick mig i taket när jag nyligen var på Vero Moda i Nordstan i Göteborg för att kolla efter ett specifikt plagg som dotter var ute efter. Volymen var så hög att jag knappt kunde höra vad jag sa när jag bad en personal om hjälp att titta efter det jag var ute efter.

En förnöjd person per se är en kass konsument av klass = Love it.

Gillar

Kommentarer

Ingajohansson
Ingajohansson,
Tack för alla tips👍🏼🌞
nouw.com/ingajohansson
StenhagenBettan
StenhagenBettan,
Härligt att pyssla om sitt hem
nouw.com/stenhagenbettan