Lycklig tacksamhet i det enkla

Sol från klarblå himmel och det ska bli 21 grader frampå.

Och här sitter jag och skriver blogg om mitt liv. Fet och klimakterieångnade. Och visst är det nästan lite förmätet att jag vränger ur mig mitt liv i skrift och desutom äckligt öppet när jag själv är precis hur ointresserad som helst vad gäller andra människors liv och leverne.

Just som jag sitter och njuter av tystnaden drar "skiten" igång i vanlig ordning = röjsågar, grästrimmers och gräsklippare.

Nästa bostad skall vara UTAN grönområden eller åtminstone på våning flera hundra upp i himlen där det kanske är tyst. Fan, vad jag blir mer och mer allergisk mot ljud.

Lycka är tystnad. Riktigt gott kaffe. God sömn. Ordentlig avföring - vilket är strävansvärt men aldrig uppnåeligt i min värld. Dagar utan ibs (ha ha ha... här var jag åtminstone LITE rolig) Lycka är när hyran är betald och el och internet dessutom.

När jag har gott om pengar till mat. När skorna är bekväma och jag har normal kroppstemperatur.

Varje dag plockar jag nånting ur mitt hem. Och visst kan det tyckas märkligt - jag menar - här borde snart vara tomt. Men som ni vet: vi FÅR massor gratis så det är rotation som gäller. Dock är målet att hela tiden gå mot färre saker.

Jag behöver nå innerlighet. Det lätta och enkla. BÅDE med min kropp och i hemmet. Att aldrig köpa nånting är toppen MEN jag borde NJUTA av det mer. Känner mer förnöjsamhet.

TACK Jesus för att du hjälper mig. Att du stöttar och stödjer, mättar och stärker mitt sinne och min själ. TACK för att du fyller på mitt bankkonto när jag gråter. Tack för att du ser till så att våra cyklar fungerar. Tack för varma kläder och tak över huvudet. Innerlig tacksamhet är bara förnamnet.

Gillar

Kommentarer

Fru Olsson,
Ja, det ser ut att bli en härlig sensommardag - låt oss njuta av den. Lycka till med det du har framför dig!
rigmormortis1998.wordpress.com/
thejeanettishway
thejeanettishway,
Dagen började fint med kaffe och iskall pw men sen föll den ner i ett enda träsk av info jag inte behövde (i flera timmar) plus en tre timmar lång promenad i fel skor och stekande sol. Har haft bättre stunder men nu hemma i shorts är det bra igen.
nouw.com/thejeanettishway
Annette
,
Fick en tanke när du skrev om pengar till mat.Jag har för ett par år sedan börjat sätta in pengar på Coopkonto (det går lika bra med ICA).Vet inte varför jag aldrig tänkt tanken tidigare,tänkte iaf att det var en bra sak att prova när en kollega berättade att hon samlar poäng till resor.Komiskt nog kändes det som jag handlade gratis alldeles i början,nu känns det inte så längre men tycker det är ypperligt att ha matpengar reserverade (givetvis även toapapper och annat jag köper på mataffären). Så det enda som gäller är att skaffa ett Ica eller Coopkonto,det finns gratis varianter.Sedan sätter man in pengar varje månad,det går givetvis att ha autogiro om man vill.Det blir liksom en annan prioritering känns det som,maten ÄR ju viktigast efter husrum och då borde det synas på så vis att man först reserverar matpengar och ev överskott går till annat,inte tvärtom som är rätt vanligt i detta konsumtionssamhälle.Tror det skulle kunna vara bra för dig,det kostar faktiskt inget att prova och har du tur ger det på sikt lite mer lugn i tillvaron iom du vet det finns pengar till mat.
thejeanettishway
thejeanettishway,
Hej! Är tveksam då jag inte vet om jag ens får ha pengar undanstoppade hur som helst. Men idén är fin. Jag har gratis poängkort på både ica och coop. Jag betalar hyra, el o internet, sen mat och sen övrigt (det mina tjejer behöver och önskar). Helst skulle jag vilja äta ur skåpen ända in till baksidans insida men det är svårt när vi är flera. Tids nog kommer jag slå världsrekord på att klara en vuxen på mini-liten snålkassa. Ett projekt att se fram emot!
nouw.com/thejeanettishway
Annette
,
Klart du får ha matpengar på ICA eller Coop likaväl som du får ha den summan på bankkontot.Det är ju inte som ett sparande utan att man ser till att lägga undan till mat.Jag tror faktiskt att det kan göra (för en del) att man tänker till innan man handlar,att man ser hur mycket man lägger på mat.Som sagt var har jag upptäckt att det är bra trots att jag också alltid fått och får ihop mat (är utbildad och har arbetat som kock,har 5 barn och har varit ensamstående med barn många långa år så jag vet hur det är att vända på slantarna).
thejeanettishway
thejeanettishway,
Coop är så mycklet dyrare än ica - iaf här i Färgelanda så större idé med ica i så fall. Ska kolla upp.
nouw.com/thejeanettishway