Lördagslunch och bilstopp

Men hörrni... Nu är det jättemånga som gör som jag: Stannar hemma och inget köper och sätter små och stora företag i konkurs. Eller? Får ju alltid höra att tänk om "alla" gjorde som du (jag, alltså) och inget köpte = total samhällskollaps. Jo, fast nu är vi där. Idag betraktas man som dum/korkad om man åker till ett shoppingcentrum. Enbart pga Corona.

Och stackars bilindustrin... På sikt kanske vi måste använda klart den bilpark som redan finns. Är inte det toppen ändå?

Bra mat är aldrig fel. Detta var verkligen mums.

Sol från nästan klarblå himmel och lite bitigt i vinden. Tog apostlahästarna in till byn och bussen tebax med matvaror. Fick pantburkar till ett värde av 104 kr av min längste vän. Tack!

Läser:

Så jävla hemsk människa denna Örjan Ramberg. Han fick sin dom mildrad pga att det var så jobbigt för honom att inte kunna gå på krogen hur som helst som han brukar. Jisses. Hoppas INGEN nånsin ser en föreställning med denna gris.

Fint i Bäckefors.

Fult i Bäckefors.

Säsong fyra av "La Casa de Papel". Så bra!

Gillar

Kommentarer

Anette
Anette,
Alltså... prata om självutnämnda experter! Eller förlåt, ni kanske är det i samhällsekonomi, bidragsfördelning, skattepolitik, finansiering av eventuell medborgarlön, försäkringskasse- och arbetsförmedlingsregler? Ja, det måste ni ju vara på olika sätt.
Jag erkänner också att jag egentligen inte är det, så V jag än är.
Och eftersom det ändå (hoppas jag) är intressant att få så mycken reaktion, vill jag mest säga: stå på dig Jeanette!
PS Underbart att du kunnat börja springa igen<3
thejeanettishway
thejeanettishway,
Tack Anette! Ja, här finns många erfarna experter på ett flertal områden. Det märkliga är ändå att lasta mig för att jag får bidrag. Det står var och en fritt att ansöka. Man får ja eller nej. Jag får inga olagliga pengar.
Får här läsa emellanåt att jag är kärnfrisk och fullt arbetsför... Jaha, tänker jag. Så bloggläsare i allmänhet står över af, fk, läkare och psykologer. Märkligt.
Och ja, jag står på mig och är stolt. Bär huvudet högt. Jag gör bra saker. Har fött fem barn vilket Göran Persson önskade på den tiden. (Ha ha ha...)
Har betalat skatt i hela mitt liv och har till mångas förtret 1,9 milj i orange:a kuvertet.
Allting retar alltid gallfeber på någon.
Kram och glad måndag <3
nouw.com/thejeanettishway
cahouligan
cahouligan,
Tycker du på fullt allvar, Anette, att man utger sig för att vara expert bara för att man besitter helt basic kunskaper i samhällsekonomi? Det säger nog mest om din egen nivå.
Marita
Marita,
Anette, jag har heller inte utgett mig för att vara expert.. Det behöver man inte vara för att förstå hur skatten ger bidrag etc eller hur en stats ekonomiska system ska fungera någorlunda. Varför får man inte fråga hur Jeanette tänker, för ibland resonerar hon, enligt mig, otroligt okunnigt om vissa saker.

Att vara självutnämnd, ja, vad har du själv utnämnt dig till? Ger man sig in i boggvärlden får man tåla en del kommentarer och frågor så länge de är rumsrena. Diskussioner är det som för utvecklingen framåt. och jag vet ibland inte riktigt hur jag ska tolka en del som skrivs här bl a att J har 16 000 i skatteskuld?! Hur i helsike får man det när man är under skuldsanering?

Och faktiskt är det så att en del grejer J skriver är trevliga och bra, det märks att hon har talang för att skriva. Så det är därför jag hänger här, men när hon har åsikter som provocerar ska man bara hålla tyst då? Jag kommer förmodligen fortsätta att reagera på en del uttalanden här. Jag har sagt till J att hon får blocka mig om hon tar illa upp. Fast jag tror faktiskt att Jeanette har en hel del skinn på näsan...
Eva
Eva,
Nej,Anette. Jag utger mig inte för att vara expert. Jag har inte ens något emot medborgarlön,eftersom det kan få bort stigmat med att få pengar från socialen.
Jag utgår ifrån det jag läst kring medborgarlön. Att det det skulle införas,skulle ersätta alla andra former av bidrag.
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229