En sakta lördag

Noterar 13 plus men humöret är så lågt att jag inte ids ut mer än det lilla som var i morse. Ätit, vilat, läst bok.

https://www.tv4play.se/program/så-mycket-bättre/1131892 Kollade in Lill-Babs - gör det ni också <3

Min sax är trubbig och trög och inte alls självklar.

Med moroten där i åtanke så borde jag verkligen ha en fet grund att stå stadigt på (+ en allt mer vissnande ovandel). Jag var aldrig den andra - med ett snyggt yttre.

Vad jag är sååå tacksam över nu är att jag är just det. TACKSAM. Dock önskar jag mig ett bättre mående än nånsin tidigare med ännu större frihet, volym och luft att andas. Jag tänder ett ljus att vila blicken i.

Tänk att ni är så heta på gröten här i bloggen en del av er... Jag hade aldrig orkat att hänga i en blogg vars skribent jag hade tyckt varit kass. Men som jag nämnt tidigare så bidrar ni till min försörjning allihop, glad som irriterad.

Jag vakande idag med just den tanken. Att jag vill vara god mot mig själv och snäll. Äta bra, vila, tänka gott om lilla mig. Men det är en skör tillvaro när ångesten bankar skiten ur mig under flera korta stunder varje dag. Vad jag FÖRST och främst ska jobba med är att INTE äta på känslor och att ha klart för mig vad som triggar. Situationer, smaker, känslor, dofter, obehag, obekvämlighet, stress, otrivsel...

Te är bra. Jag kan balja och njuta utan att behöva äta något till. Te är tröst. Och jag tänker på god mat som en tröst - att den finns. Inte tjöv-äta skit i nåt slags tröstsyfte.

Ikväll ska jag balja te, se på Stjärnornas stjärna med stora cheyan och ev sippa lite på ett glas rött. Dricka vatten. Vara snäll.

TACK igen An/nytorp för de fina morgonpeppingkorten. Alltid lika fint att dra fram ett nytt kort varje morgon <3

Gillar

Kommentarer