Livet från den gröna sidan med huvudet i det blå

Veckans djur är:
Brunbjörn
Vänta in dig själv. Min gåva till dig är att känna dig hel.
Spring inte ifrån dig själv/glöm inte bort dig själv. Du är viktigast i ditt liv så tag god hand om dig själv
Ur Djurens språk av Solöga
Bild: Pinterest

Inte för att jag har sett just en björn men ändå - exakt detta budskap behöver jag i denna tid av otrivsel, viss rastlöshet och i känslan av att inte höra hemma. VÄNTA in mig själv. MIn fina vän L påminde mig om detta igår när vi lunchade. Tack <3

Ta hand om MIG. Äta ännu bättre. Mer frisk luft. Göra sådant som gagnar välmåendet.

https://rigmormortis1998.wordpress.com/2017/09/25/mer-om-serotonin-vagen-till-lycka/ Detta är så BRA! Tack Christina :)

TACKSAMHET gentemot andra människor OCH i ens egna liv är viktiga komponeneter för långvarig lycka/gott mående.

Dock vill jag inte ha för många mål utan mer VARA i här och nu. Jag behöver jobba med att lita på att det är BRA som det är SAMTIDIGT som jag SKA ha en lägenhet i Göteborg OCH gå ner till 63 kg en gång för alla.

Gillar

Kommentarer

Ann
,
Ibland får jag ont i magen av att läsa din blog. Det är så mycket "prestera". Prestera ditten och datten så mår man bättre. Äta ännu bättre, gå ner till någon fantasi-viktgräns (om jag bara väger 63 så kommer allt bli bra!), springa ännu mer. Höjden av lycka när det gått bra i löpspåret. Deppet när kroppen inte orkat hetsen. Prestera, prestera. Inte unna sig att köpa något, men nu med gratisloppisen så frossas det.
Kan du inte bara bestämma dig för att saker och ting är bra som de är? Utan massa regler och mål som inte har någon betydelse. Allt fokuseras på mat och löpning. Är det verkligen det som är viktigast? Eller är mat, vikt och löpning bara sätt att gömma sig för det verkligt viktiga? Det där verkligt viktiga som är så skrämmande så man gör allt för att inte se det?
Tänk om det funkar tvärtom? Så att när man verkligen hittar modet att ta tag i det verkligt viktiga, så kommer vikten, nyttiga ätandet, orken till att ta hand om sig själv ... på köpet utan ansträngning?
thejeanettishway
thejeanettishway,
TACK för din kommentar och här kommer lite mothugg s a s: köpstoppet har många grenar för mig: dyra tonåringar, miljötänk och ett projekt för att se om det går att köpstoppa i kanske 30 år framåt. På gratisloppisen har jag hittat plagg till oss alla tre, nån julklapp samt en orkidé som jag gjorde en vän glad för. Att gå ner i vikt handlar om att kunna använda mina kläder först och främst. Löpningen ger friska höfter för min del. Just idag provade jag att springa ett par km och höfterna är som smorda i olja. Det där verkligt viktiga... Vad ÄR det? Och hur ska jag ta tag i nåt som jag inte vet vad det är?Att jag är en 100 % närvarande och 100 % ensam tonårsmamma fixar jag galant. TRIVSEL! Kan det vara den det hela handlar om månntro.
nouw.com/thejeanettishway
Ann
,
Men kanske om man slutar att lägga så mycket tankekraft på hur löpningen går, vilken diet man ska följa, in och ut med prylar, hur man mår etc, så kanske den lilla rösten inuti kan göra sig hörd? Kanske den vill att du ska vara 100% närvarande också för dig själv? (hjälp! skrämmande tanke ! 😊 )
thejeanettishway
thejeanettishway,
Sant, så måste det vara. Och du vet du vad... Nån dag i livet har jag tänkt att bara vara, kanske ligga kvar i sängen en hel dag och verkligen inte göra nånting. Går det? Får man det? Men - jag har iaf börjat att andas och lugna mig och våga sitta ner overksam.
nouw.com/thejeanettishway
Ann
,
Vilka framsteg! Positivt! 😊 Ligga kvar i sängen ända tills man inte har lust att ligga där längre, någon gång framåt eftermiddagen, hihi. Vi kämpar på, var och en på sitt håll. Kram på dig!