Vilken underbar helg vi haft. I lördags morse gick vi upp tidigt då vi bestämt oss för att åka till Busselton, ett litet kustsamhälle ca: 2 timmars körtid söderut. De har en 1,8 km pir där de längst ut på piren har ett observatorium som sträcker sig 8 meter ner i djupet. Tyvärr visade sig att priserna för att gå ner där inte matchade vår ekonomi just nu, så det hoppade vi över den här gången, men fick en alldeles underbar promenad utmed hela piren. Vattnet är kristallklart, så vi kunde se en hel del marint liv ändå. :-) Det blev glasspaus (nästan) längst ut på piren.

Tiden rusade verkligen iväg, och vi insåg att vi var tvungna att åka vidare till nästa planerade anhalt, "Injidup natural spa". Ytterligare 40 minuter senare körde vi in på parkeringen och kunde bevittna ett helt magiskt landskap helt skapat av naturens krafter. Jag har svårt att hitta ord för att beskriva upplevelsen, så bilderna får tala för sig själva.

Söndagen försvann innan vi hann blinka. Barnen har ägnat sig åt att göra en hinderbana för musen Lukas. De har även jobbat på med Svenskan i några timmar. Vi vill inte riskera att Simon eller Saga komma efter med ämnet Svenska när de kommer tillbaka, så de läser båda två svenska genom Sofia distans. När jag tog bilden på Saga undrade hon om någon hemma i Sverige skulle vilja byta med henne och läsa lite svenska med dessa förutsättningar. En vild chansning är att det vid en handuppräckning skulle bli några frivilliga som skulle kunna tänka sig ett byte. ;-)

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Det börjar närma sig skolstart för mig och jag vill passa på och njuta lite av det sista som är kvar på sommarlovet. När jag lämnat barnen på skolan idag fick jag ett infall av att åka till den lokala stranden. Jag åkte hem och fixade lite smoothie och kaffe, packade ner en bra bok och fick den briljanta idén att ta med min jättestora poolmadrass och planen var att ligga där och njuta i några timmar, förhoppningsvis med en och annan delfin som simmade förbi.

Jag såg framför mig hur jag skulle ligga på min madrass, med den härliga värmande solen mot huden och höra hur vågorna rullade mot stranden och läsa min bok. Det blev inte riktigt som jag tänkt..... Eller om sanningen ska fram så det blev ganska långt ifrån. Vågorna rullade mot stranden, det gjorde de, men det gjorde även sanden. I en strid ström över mig, in i öronen, näsan och munnen. Efter fem minuter var jag täckt i sand. Fiskmåsarna hade inte så mycket annat folk att terrorisera, så de roade sig med att flyga lågt över mig en stund, antagligen med förhoppningen om att jag hade lite fika de kunde sno. Kändes som det enda som fattades var ett regnmoln som bestämde sig för att pissa över mig.

Tyvärr är jag lite envis för mitt eget bästa, och jag hade konkat med mig en stor badmadrass, så jag skulle ligga på stranden och läsa. Hade en stor filt med mig som jag gjorde till ett litet tält över mig och stod ut någon timme innan jag fick gräva fram mina grejer och hade blivit helt täckta av sand, och åkte hem. Den där underbara känslan av lyx uteblev, men jag kan i alla fall säga att jag varit på stranden idag. ;-)

Bilden nedan ser väldigt idyllisk ut, men skenet bedrar. :-)

I dagens GT kan man läsa lite till om vårt Australienäventyr. Jag hoppas att fler med stora drömmar kan inspireras att göra verklighet av dem.

Likes

Comments

I helgen var vi iväg och besökte Cohuno Koalapark, som är en liten djurpark där många av djuren går omkring fritt i parken. Som besökare går man omkring bland Kängurur, Emus, Påfåglar, minihästar, åsnor och en mastodontgris. Krokodilerna (som tack och lov inte gick omkring fritt) och de pratande papegojorna var coola, men den absoluta höjdpunkten var koalorna. Inte nog med att vi fick kika på dem, utan barnen fick till och med hålla och gosa med en av dem. Utöver Koalorna var hästarna en succé hos tjejerna och vi fick bokstavligen dra dem ut för att komma hem. Denna lilla djurpark fick högsta betyg av barnen, och enligt dem själva den bästa och roligaste djurparken dem varit på, och då har de ändå varit på en hel del parker i sitt liv. :-) Fördelen med denna parken är att den var så pass liten att vi kunde sitta kvar och fika en stund medan barnen gick runt och grejade med djuren. Det blir definitivt ett återbesök dit.

Bilden nedan var det närmaste koala-gos som Andreas kunde ha pga. sin allergi, men han var supernöjd ändå. :-)

Självklart måste jag ju också nämna att det var ett reportage om oss och vår resa i Borås Tidning idag. Det känns jätteroligt, och jag hoppas att det gör att fler blir inspirerade av att komma iväg på en liknade resa. Ingen dröm är för stor för att uppfyllas, även om det krävs olika stora ansträngningar för att ta sig dit.

Likes

Comments

I onsdags körde barnens skolor igång igen efter 6 veckors härligt sommarlov. Det märktes att morgonrutinerna rostat lite under ledigheten, så det blev lite körigt att få ihop alla tre lunchväskorna, och se till att alla morgonrutinerna blev gjorda. Efter mycket om och men lyckades vi till slut få ut alla till bilen och åka iväg. Barnen var båda pirriga och förväntansfulla inför skolstarten. Freja började trean, och då de blandar upp alla klasser inför varje läsår här så har hon fått en ny lärare och massa nya klasskompisar. Det var en överlycklig tjej jag hämtade på eftermiddagen. Hon hade haft en fantastisk dag!

Sagas första dag som högstadietjej hade gått bra. Hon tyckte det var lite klurigt att hitta till alla lektionssalar, men fick bra kontakt med en tjej som hon förhoppningsvis blir kompis med. Tror hon kommer trivas fint. Simon är verkligen inte typen som lägger tid på att oroa sig för grejer. Jag har nog varit mer nervös för Simons skolstart än han själv var. Hans bästa vän har precis bytt skola, men det verkar inte störa honom alls då han har flera andra vänner att vara med. Det var nog skönt för honom att komma igång med skolan igen då vi har en lugn, harmonisk och sprudlande glad kille här hemma nu till skillnad från de sista veckorna.

På kvällen gick vi ut för att spana in "super blå blod månen". Detta inträffar tydligen vid den andra fullmånen under samma månad, när månen befinner sig nära jorden och jorden befinner sig mellan solen och månen, vilket orsakar total månförmörkelse. Sist man kunde beskåda detta fenomen här var 1982, och i Sverige var det 150 år sedan man kunde se det. Vi såg hur månen sakta skuggades för att sedan bli helt röd. Vi gjorde många tappra försök att få en bra bild, men ingen lyckades tyvärr. Oavsett vilket så var det riktigt häftigt att få se. Mindre häftigt var det att beskåda resultaten av alla de myggbett fick under stunden vi satt ute.


Jag har fortfarande tre veckor kvar innan min skola börjar, och det känns så lyxigt. När barnen lämnats till skolan har jag hela dagen på mig att göra vad jag vill. Jag och syrran passade därför på att smita till mitt favoritcafé för en lunch. Ibland simmar det förbi delfiner, men jag lyckades inte få syn på någon den här gången. Däremot satt det en pelikan på en påle precis utanför uteserveringen. Älskar verkligen djurlivet här. Papegojor, pelikaner, kängurur, jättestora ödlor och delfiner är vanligt att få syn på i det vilda då och då.

I torsdags hade jag en riktig vardagstråkdag. Jo, det finns faktiskt sådana här också. :-) Jag har planerat middagar för nästan hela månaden, och när barnen lämnats till skolan åkte jag och storhandlade. Jag har bestämt att jag i Februari ska hålla nere våra kostnader till ett minimum, vilket gjorde att jag gjorde det till min mission att handla så billigt jag bara kunde. Här kan man tjäna riktigt mycket på butikernas erbjudanden om halva priset. De har alltid ett antal varor som de rear ut, så det går att spara en hel del pengar om man letar extrapriser. Efter tre butiker och lika många timmar senare var jag äntligen färdig och kunde åka hem. Efter lite plockande hemma var det dags att hämta barnen. Eftermiddagen bjöd på lite poollek med min syster och barnens kusin.


Gårdagen var så långt ifrån vardagstråkdag man kan komma. Snarare vardagslyxdag. När barnen var lämnade på skolan styrde jag kosan mot Rockingham för en mysig dag med min älskade syster. Vi började med en en frukost på stranden. Jag hade förberett smoothie och kaffe hemma, medan syrran kompletterade med färska croissanter. Känslan av att sitta i värmen och se hur vågorna rullade mot stranden och då och då se delfiner som simmar förbi kändes helt surrealistisk och rent av magisk.. Efter frukosten bestämde vi oss för att gå en promenad utmed stranden, för att några timmar senare dimpa ner på en restaurang för en smarrig lunch. Än en gång kunde vi njuta av synen av lekande delfiner ute till havs. Lyckades till och med få med en av dem på bild (den stora) innan han simmade ner i djupet igen. Åkte tillbaka hemåt med ett stort leende på läpparna och känner en så enorm lycka vi kan leva det här fantastiska livet. Det är en dröm som gått i uppfyllelse.


Idag har vi varit iväg på ännu ett äventyr och vart med om häftiga upplevelser. Av en lite hemlig anledning kan jag ännu inte dela med mig av bilderna från denna utflykt, så jag sparar berättelsen om utflykten till nästa inlägg.

Likes

Comments

I mitt liv lever jag med två stora rädslor. Den ena är att det ska hända min familj något, och den andra är att prata inför människor. Min familj betyder allt för mig, och jag är så otroligt tacksam för varenda dag vi är friska och för det fantastiska liv vi lever. Till vardags påverkas jag ju inte av rädslan över att något ska hända, men drabbas av lite oproportionerlig oro om någon är sen hem, eller klagar på oförklarliga smärtor.

Rädslan för att tala inför folk däremot är något som påverkar mig enormt, både i mina studier och arbetsliv. Som jag nämnt i ett tidigare inlägg så läser jag en Master i Projektledning. Mitt mål är att bli en framgångsrik projektledare inom IT och är numera fullständigt övertygad om att jag kommer bli en riktigt bra sådan. Under året som gått har jag gjort en enorm resa, både personlighets- och kunskapsmässigt.. Jag har efter 36 år äntligen förstått att jag är intelligent och ambitiös, och att människor runt omkring mig inte alls tycker att att jag är så korkad som jag själv tidigare övertygad mig själv om att jag var. Jag har under året skaffat mig en gedigen verktygslåda med alla tänkbara metoder och processer som behövs för att kunna driva framgångsrika projekt, som jag ser fram emot att fylla på under året.

Tyvärr finns det ett enormt hinder för att kunna uppnå mitt mål. Jag inte kan förmedla information på ett vettigt sett utan att svettas, skaka, få tunghäfta eller glömma av vad jag ska säga. Men självklart låter jag inte detta hindra mig. Jag lever efter principen "Ingenting är omöjligt". Därför har jag nu tagit tag i detta och anmält mig till en grupp här som heter Toastmasters. Syftet med gruppen är att man ska tränas i att hålla tal offentligt och känna sig bekväm med detta. De har även en gren för att utveckla sitt ledarskap, vilket jag tycker låter otroligt spännande. Idag har jag varit på mitt andra möte och lyssnat på de tal som framfördes. Efter varje tal gavs feedback, vilket var givande för både talaren och oss andra. Jag kommer köra på med detta fullt ut och lovar at uppdatera er med mina framsteg.

Har haft en supermysig dag med tjejerna nere i Mandurah hos min syster och systerdotter. Det blev en hemmagjord pizzalunch med en liten annorlunda touch. Bakplåtspappret bakades på något vis in i pizzan och var omöjligt att få bort. Det slutade med att vi till slut gav upp och käkade dem ändå. Trots detta missöde fick dem toppbetyg av tjejerna. Saga som vanligtvis vägrar käka pizza tyckte att det var bland det bästa hon ätit, men drog ner betyget något p.g,a. bakplåtspappret. Freja gav även hon toppbetyg, men ansåg att pappret gjorde pizzan ännu godare. :-/ Ha ha, det lilla barnet alltså!!!

Frejas höjdpunkt var när hon fick busa med deras söta och busiga lilla hund. De sprang runt som galningar en bra stund båda två, så jag kan tänka mig att han var slutkörd när vi åkte därifrån. Vindruvorna är från deras trädgård. Tycker det känns så exotiskt och lyxigt att kunna odla vindruvor i trädgården.Var bara tvungen att slänga med en bild på dem. :-)

Likes

Comments

Planen för dagen idag var att åka bort till universitetet för att försöka få tag i en faktura, eller någon typ av bevis för min saftiga studieavgift för att skicka till CSN. Tjejerna ville gärna hänga på, och för att det skulle bli lite mer av en utflykt bestämde vi oss för att ta tåget in. När vi kom fram visade sig att fakturaavdelningen inte ens låg på det campus som jag går på, utan ytterligare en halvtimme bort. Klantigt att jag inte kollade upp detta innan, men fick tipset att maila dem, och ett par timmar senare dimper dokumentet ner i min inbox.Onödig resa, men fick bonustid med världens bästa tjejer.

Vi åkte tillbaka till centrum för en liten minishoppingtripp och fika innan det bar hem. Studentekonomin tillåter ju inga större utsvävningar just nu, så det fick bli ögonshopping och Woolworthtsfika (Woolworths = typ ICA) på en parkbänk.Allt blir ju vad man gör det till, och vi hade kanonmysigt. :-)


Ikväll bjöds det på svenska köttbullar med potatis, lingonsylt och brunsås. Det får snart bli en tripp till IKEA igen för att fylla på några av de där livsnödvändiga basvarorna som lingonsylt, kaviar och Ahlgrens bilar då de börjar tryta här hemma. Till efterrätt åt vi gårdagens muffins som vi under dagen glömde av att vi bakat.

Förhoppningen var ju att vi även skulle kunna mumsa på våra egenodlade tomater som jag skött bättre än jag någonsin skött om något levande och grönt. (De som känner mig vet att jag har så långt ifrån gröna fingrar man kan komma). De har fått vatten varje dag, näring varje vecka, och växt och frodats enormt. När plantorna bokstavligen exploderade av frukter så kändes det som att det var värt allt besvär, och att vi snart skulle få njuta av skörden. Det har dock visat sig att det är fler än vi som gillar tomaterna. Kul att några av dem i alla fall har lite humor och lämnar ett hjärta efter sig i alla fall. :-)

Likes

Comments

Igår, den 26:e var det Australia day. Australiens nationaldag. Vid den här tiden förra året hade vi fullt upp med att få ordning på vårt liv här, så det blev inget firande. Vi bestämde därför att denna Australia day skulle firas ordentligt. Vi gick upp extra tidigt och åkte iväg till vår "lokala" strand där det bjöds på diverse aktiviteter. Det som lockade barnen mest var sandslottstävlingen, så vi hade laddat upp med hinkar och spadar för detta ändamål. Vi började med en promenad längst stranden för att se hur konkurrensen så ut, och kom därefter fram till att en stående känguru skulle vara ett vinnande koncept. Tiden var ganska knapp, så vi rivstartade projektet omgående. Massor med halvblöt sand grävdes upp och vi påbörjade något som såg ut att kunna bli en klar vinnare. Svansen, benen och underkroppen blev kanon. Ett problem var dock att vår blöta sand ganska snabbt torkade upp och gjorde hela konstruktionen ganska ostabil, och hur mycket vatten vi än tillsatte så fortsatte det att rasa ner när överkroppen och huvudet skulle formas. Precis innan tävlingen skulle avgöras så rasade det första gången, och 1,5 timme senare, och typ 20 ras senare så gjorde vi något jag vanligtvis är helt otänkbart för mig.....VI GAV UPP!!! Vår lilla tävlingsfantast Saga var lite besviken över att vi missade tävlingen, men vi var alla nöjda med att ha fått en härlig dag på stranden. Tyvärr har ju underbara dagar på stranden i Australien även en baksida. Trots noggrann smörjning med solskyddsfaktor 50 och solskyddströjor blev vi alla ganska brända. Imorgon bär det av till shoppingcentret för inköp av långärmade solskyddströjor till hela familjen.

När vi kom hem tog vi en snabb dusch, packade ihop lite picknickgrejer och begav oss in till centrum för ännu mer firande. Vi valde att åka till Langley park som annonserat att de hade en massa aktiviteter och uppvisningar för familjer. Därifrån hade man även en fantastisk vy över kvällens makalösa fyrverkerier. 30 minuter av nonstop, perfekt synkad uppskjutning. Blev riktigt sentimental under fyrverkerishowen när jag satt och där tillsammans med min underbara familj och tänkte på hur bra vi hade det. Vi är friska allihop, befinner oss i ett paradis med sol och värme året runt, allt flyter på precis som vi önskar, och vi firar att vi får vara del av det Australienska samhället.

På onsdag kör skolorna igång igen efter sommarlovet. Då Saga går över från Primary school (låg & mellanstadiet) till High School (högstadiet) nu, behöver hon ha en hel uppsättning med skoluniformer. Trots att vi varit hemma i flera veckor och haft alla möjligheter att ordna detta tidigare, insåg vi idag att det börjar bli lite kris för att få köpt dessa uniformer. Vi kan ju inte skicka henne till skolan utan uniform, så det bar av till uniformsaffären idag. Föga överraskande var det fler familjer som inte ordnat detta tidigare. Vi var långt ifrån ensamma! Som tur var så hade de en effektiv organisation i affären vilket gjorde att det gick ganska snabbt. Saga behövde ju hela uppsättningen, men turligt nog kan både Simon och Freja ha sina uniformer från förra året. Freja har ju till och med dubbla uppsättningar nu då hon kan ärva Sagas uniformer.

När uniformerna var inhandlade smet vi in till grannaffären som säljer kontorsartiklar och böcker för att inhandla grejerna som behövdes för Freja inför trean. Skolorna här har avtal med någon av kedjorna som säljer kontorsartiklar, och de får en lista inför varje skolår med saker och böcker de behöver ha under året för alla ämnen. Är man tidigt ute kan man beställa dessa grejer online, men skjuter man fram det till ett par dagar innan skolstart får man vackert gå och plockar dessa artiklar som i ett lager. Barnen tycker att det är ganska kul att handla där, så det funkar fint.

Jag hade ju lovat att Saga skulle uppdatera med Australia day firandet, men det har hon inte hunnit med, och jag kunde inte hålla mig. :-) Så fort hon hinner så tänkte vi att hon skulle få berätta lite om sina funderingar kring att börja i ny skola och allt vad det för med sig.


Likes

Comments

Barnens sommarlov går mot sitt slut, och vi bestämde oss för att det på allvar är dags att ta vara på dagarna till fullo. Vad passar bättre än att använda några av dessa dagarna till att njuta av tillvaron i vår härliga trädgård? Dagen började med frukost på altanen som vanligt. Därefter styrde vi kosan mot shoppingcentret för inhandling av lite poolleksaker. Stora poolleksaker är superkul, tills man inser vilken börda det är att blåsa upp alltihop. :-/ Efter att ha kämpat under ett antal timmar fick vi slutligen upp allt, och efter lite lunch kunde leken äntligen börja.


Efter månader av tjatande från barnens sida så gav vi för någon vecka sedan med oss och köpte två möss för att ha som husdjur. Vi ville gärna hålla nere antalet möss till just två, så de fick välja två hanmöss, som de döpte till Oscar och Lukas. Förutom att de levde rövare på nätterna, så gick det jättebra och de var överlyckliga över att få ha fått sitt allra första husdjur.

Problemet var bara att vi på dag sex inte längre hade två små möss, utan SJU. Oscar visade sig inte alls vara en kille, och hade uppenbarligen varit dräktig vid leveransen och nu klämt ut fem små musbebisar. En smärre chock som vi inte riktigt visste hur vi skulle hantera. Vi åkte tillbaka till djuraffären för att be om lite råd, och de erbjöd sig direkt att ta tillbaka både musen och bebisarna. Vi valde att inte ta hem någon mer hane, för att inte riskera att hamna i samma situation igen. Dock med förmaningen om att Lukas behövde ha så mycket sällskap som möjligt då de egentligen trivs bäst med sällskap. Detta har barnen tagit till sig och de ligger nu i hårdträning för att få honom tam.

Imorgon är det Australia day som vi troligen firar både på förmiddagen och på kvällen. Saga berättar mer om detta på lördag. :-)

Likes

Comments

Morgonen började med ett akut sug efter svenska kanelbullar. Detta var ju givetvis tvunget att lösas. Dock är det ju lite av en utmaning att få dem luftiga och goda med mjölet som finns här, och användande av torrjäst, då de har en förmåga att bli lite torra. Som tur är så är jag inte den första utlandsboende som har dessa cravings, så några "googlingar" senare så hade jag goda förhoppningar om att det skulle kunna bli riktigt bra. Har tidigare fått tips om att använda bröd och pizzamjöl istället för vanligt mjöl. Det i kombination med en liten uns bakpulver gjorde susen för degen.

Enda problemet jag stötte på var att jag saknade en kavel. Det löste sig fint ändå, och det blev kanonfina och goda bullar. :-)


Så fort bullarna blev klara var det dax att köra Saga till sin kompis för en sleepover. Självklart fick hon med sig en påse med svenska bullar för att bjuda sina Ausraliensiska kompisar på. Svenska pannkakor har varit en riktig höjdare hos dem, så det blir intressant att se vad de tycker om de svenska bullarna. Därefter åkte jag och yngsta dottern på en mamma-dotter utflykt till stranden. Givetvis med färska bullar i matsäcken. Som trebarnsmamma är tillfällena inte så frekventa då man har möjlighet att ägna bara ett av barnen full uppmärksamhet, så vi njöt verkligen av tiden. Vi började med en fika, följt av ett dopp i det kristallklara vattnet. Upplevelsen av det sista strandbesöket hängde kvar hos oss båda, så vi var båda lite smånervösa, även om jag gjorde mitt bästa för att verka avslappnad. Tror inte jag lyckades så bra. :-/ Vi såg troligen en liten rocka som simmade förbi en bit bort, vilket är lite konstigt då vi fram till förra veckan inte sett en enda rocka då vi badat, och nu stöter vi på en tätt inpå förra veckans händelse. Denna höll sig som tur var på avstånd. Vi lekte en stund vid vattenbrynet tills jag stötte på en lite väl närgången brännmanet som brände mig på armen. Då bestämde vi oss för att gå upp och ta en liten promenad istället. Nedan är lite bilder från vår utflykt.

Likes

Comments

Idag är det på dagen 1 år sedan vi startade vårt fantastiska äventyr i Australien. Vi firar detta genom att starta bloggen jag gått och funderat på att få igång under lika lång tid.

Det känns helt galet att det redan gått ett helt år. Året har varit helt magiskt, samtidigt som det givetvis har inneburit utmaningar för oss alla på olika plan. Alla tre barnen hoppade upp en klass när i kom hit, vilket innebar att de började år 2, 6 och 8. Tjejerna som började tvåan och sexan kunde varken förstå eller prata engelska när de började i februari. De blev välkomnade med öppna armar i skolan och fick kompisar direkt, och lärde sig engelska på nolltid. Vår kille i åttan hade grundläggande engelskakunskaper och kom snabbt in i skolarbetet och fick snabbt nya vänner. Vi är så otroligt imponerade och stolta över allt de åstadkommit under året.

Själv har jag kämpat med universitetsstudier under året. Jag läser en Master inom Projektledning och hade givetvis räknat med att det skulle vara tufft, men kunde inte föreställa mig hur tufft det skulle bli. Alla årets kurser är avklarade med goda resultat, så det känns alldeles underbart. Just nu njuter jag och barnen av ett välförtjänt lååångt sommarlov, men kommer med stor sannolikhet att återkomma till detta ämne när skolan kör igång igen.

Vi njuter av sol, värme och klarblå himmel i stort sett varje dag. Barnen har gjort en lista på ett antal saker de önskar göra innan sommarlovet är slut som vi nu försöker beta av en efter en. Idag stod fisketur på önskelistan, så vi packade ihop matsäck, bad och fiskegrejer och begav oss till stranden. Utflykten började dock lite väl äventyrligt. När vi kom fram till bryggan möter vi en kille som fått en halvmeters stingrocka på kroken. Han drar den mot stranden för att kunna kapa av linan och låta den simma iväg igen (tror det är förbjudet att ta upp stingrockor man fiskar upp). Det går jättebra och rockan simmar iväg. Problemet var bara att den simmade rakt mot några småkillar som badade och stack en av dem i bröstet. Killen blev hämtad av ambulans och jag hoppas verkligen att det gick bra för honom. Vi var alla lite skärrade efter händelsen, men fick trots det en trevlig och spännande fisketur. Barnen fick upp 3 blåsfiskar som vi självklart kasade tillbaka igen.

Vi ska försöka att uppdatera bloggen så ofta vi kan, men den kommer troligen att bli lite oregelbundna uppdateringar då och då. Hoppas ni gillar den. :-)


Likes

Comments