Jahap, då har jag också skaffat mig en blogg.
Jag heter Nathalie och har tillsammans med min sambo Emil en Golden som heter Kaj som snart är ett och ett halvt år. Ingen av oss har haft hund innan så hundlivet är helt nytt för oss, det har alltid varit Emil som tjatat om att skaffa hund och jag har alltid varit lite lagom intresserad av idén men i november 2015 lyckades han tillslut övertala mig. Jag arbetade bara 30% då och hade ganska mycket tid över så vi kände att ska vi skaffa hund så passar det bra nu. Vi ville ha en hund man kunde göra saker med, som kan hänga med på allt och som har ett bra temperament och inte krävde extremt mycket då vi är helt nya på det här med hund. Valet föll på Golden och känner att det är helt rätt val för oss då vi fått en hund med glatt temperament som tycker om att jobba men kan också ha en slappdag med oss i soffan.

För oss var det själv klart att gå valpkurs med vår hund så vi anmälde oss till en valpkurs som satte igång samma dag som Kaj fyllde 12 veckor och insåg då hur skoj det var att träna hund och har efter det nästan konstant gått någon kurs. Efter valpkursen gick vi rallylydnadskurs för nybörjare och sedan fortsättningskurs, en väldigt skoj sport som vi haft mycket nytta av i vardagsträningen. Har bestämt mig för att börja träna rallyn ordentligt igen då jag känner att Kaj är mer mogen för att komma vidare nu.
Har även gått koppelkurs under sommaren där vi fick öva mycket på att gå fint i koppel med andra hundar som störning och hundmöten.

Har nu senast gått en specialsök kurs och det är något vi verkligen har fastnat för! Wow, va kul det är att se sin hund arbeta med näsan och vara så himla duktig på något som dem kan helt naturligt. Specialsök är något vi tränar aktivt minst 1 gång i veckan med vår träningskompisar från kursen och utmanar våra hundar mer och mer för varje vecka. Nu på lördag har vi anmält oss till ett nosework doftprov så vi håller alla tummar och tassar att Kaj klarar det och att jag inte läser av honom fel. Vi vet ju att han kan hitta eukalyptus doften utan problem och han har fått sjukt snygga frysmarkeringar, är mest nervös att han skulle blindmarkera och jag är för snabb och säger till domaren för tidigt. Vi ska snart vara med på en fortsättningskurs i specialsök, som ska bli super skoj.

På söndag ska vi första gången på en allmänlydnadskurs, som jag tror ska bli nyttigt för att för att befästa vardagslydnaden vi tränar på hemma och en bra början innan vi går någon kurs i tävlingslydnad. Vi tränar så smått momenten i startklass lydnad och även rallylydnad hemma och såklart kör vi mycket trix och konster för att stärka bandet mellan oss. Balansbollsträning och dogparkour är också något vi försöker träna regelbundet.

Nu så här snart 1 och ett halvt år senare kan jag inte tänka mig ett liv utan hund, hade jag vetat hur kul det var att träna hund och hur mycket glädje en hund ger en hade jag skaffat en hund för länge sedan.

Hoppas ni vill följa oss på vår resa här på bloggen om vår träning & vardag!


Likes

Comments